SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Kira Alacaklarını Erteledi

0
Güncellendi - 2020-04-11 01:07:51
Büyükşehir Kira Alacaklarını Erteledi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, 10 Nisan Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında olağanüstü toplandı.

Saat 14. 00’de olağanüstü olarak toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra gündem maddelerini görüşmeye başladı.

Korona virüs salgını ile ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Korona virüsü salgınından bir an önce bütün insanlığın kurtulmasını temenni ediyorum. Ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa geçmiş olsun diyorum” dedi.

Polis Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümünü de kutlayan Başkan Gürkan, “Daha nice yıllara diyorum. Bugün akşam saat 21.00’de balkonlara çıkıp polislerimizi alkışlayalım” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yapılan toplantıda; 2020 Mali Yılı Bütçesine Ek Yatırım Bütçesi hakkındaki Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek kabul edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olup kiraya verilen işyerlerinin kira sözleşmesinden kaynaklanan kira alacaklarının ertelenmesi hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi şirketlerine borçlanma yetkisi verilmesi hakkındaki Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklifi de görüşülerek kabul edildi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan hibe "Akıllı Şehirler Projelerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” nün kabulü hakkındaki Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının teklifi de görüşülerek kabul edildi.

Ayrıca gündeme sonradan ilave edilen; Çevreyoluna paralel olarak açılan ve Sivas Yoluna bağlanan yeni yola Anayurt isminin verilmesi hakkındaki teklif görüşülerek kabul edildi.

Nisan ayı, olağan üstü toplanan meclis toplantısı meclis üyelerinin temenni ve dilekleri ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Selçuk (4 yıl önce)
    Ya gerçekten söyleyecek soz bulamıyorum. Belediye Meclisi Olağanüstü toplantısında ek bütce için değil borçlanma yetkisi için toplanmış. Meclis üyesi bir dostuma sordum, 160 milyonluk borç yetkisi verdik Selahattin Başkana dedi. Şimdi söyleyin Allah aşkına kimden neyi gizliyorsunuz? Niye doğru bilgiyi paylaşmıyorsunuz? Niye açıkça borçlanma yetkisi aldık demiyorda ek bütçe diyorsunuz. Dininize imanınıza bizi aptal yerine koymayı bırakın. Sizin için kapı kapı gezdiğim güne lanet ettirmeyin bize.
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Akif (4 yıl önce)
    Umut fakirin ekmeğidir. Bekliyorum, bir gün inşallah Büyüksehir yönetimi beni şaşırtır ve projeleriyle, icraatlarıyla gündeme gelir. Çıkmayan candan ümit kesilmezmiş ama niye yalan söyleyeyim benim umudum kalmadı. Ben bir market zincirinde yöneticilik yaptım. Orada şunu gördüm. Market sahibinin iyi olması dürüst olması çalışkan olması yetmiyor. Kasaya bakan elemanın da, kasabın da, manavında, reyon elemanın da işi sahiplenecek, sahiplenebilmesi için de işini sevecek, sevebilmesi içinde aidiyet hissedecek, aidiyet hissedebilmesi için de madden ve manen takdir görecek. Kasiyer surat asarsa, kasap lanet okurcasına et doğrarsa, reyon personeli kendisine soru soran müşteriye burnunun ucuyla cevap verirse orda başarıyı yakalayamazsınız. Yani buna şimdiki entellektüeller toplam kalite diyorlar. Okuyorum yorumları, sosyal dengeleri kesilen, yemek ücretleri ödenmeyen, mesaisi verilmeyen, adam yerine konmayan, el alemin içinde rencide edilen personelden, bu personeli idare edemeyen yöneticilerden, ekibini kuramayan, olanı da dağıtan, liderlik gösteremeyen, sürekli olumsuzluklarla anılan, birliğin, dirliğin, huzurun olmadığı bir yerde başarı olur mu? Başkanın şapkasını önüne koyup bu eleştirilere kulak vermesi lazım. Her eleştireni trol görürse o zaman diyeceğimiz bir şey yok. Vallahi de billahi de başarılı olmasıni istiyorum. Bu memleket bizim, nasip olursa torunlarımız bu memlekette büyüyecek. Ama maalesef bende ümit bırakmadılar. İnşallah yanılırım.da Malatya kazanır. Ama bu Başkanla, bu olmayan ekibiyle çok.zor, neredeyse imkânsız. Hayırlı geceler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın kardeş yıpranmış yaşını başını almış adamlarla çalışmamalı kesinlikle bu memleket bizim yazık günah
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (4 yıl önce)
    Yarın 2 gün Sokağa çıkma yasağı geliyor. Esenlik Marketler kapalı. Bu mudur sizin Belediyeciliğiniz, sizin kriz yönetimiz. 2 saat açık tutsanız ne olur. Millet perişan. Allah akıl, fikir versin. Nerden geldiler, nerden Malatanın başına musallat oldular. Verdiği oyla buna sebep olanlardan biri de benim. Allah beni de affetsin. Başımızı hangi duvara vuralım, kime neyi anlatalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (4 yıl önce)
    Ya bırakın Allah aşkına istişareymis, ehliyetmiş, liyakatmış, öngörüymüs. Ya siz kimden neyi bekliyorsunuz. Kendini dünyanın en akıllı, en zeki, en öngörülü insanı gören Selahattin Başkan kime neyi danışacak. Kimsenin aklına, bilgisine, birikimine, tecrübesine ihtiyacı yok ki adamın. Zaten kimsenin bir şey söylemeye cesareti de yok. Selahattin Başkanın yanında herkes emir eri. Herkes emrin başgöz üstüne desin yeter. Böyle oluncada sonuç şaşırtmıyor. Zaman akıp geçiyor, olan Malatyaya oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ehliyetsiz dolu belediye ::)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (4 yıl önce)
    Yani şimdi ne diyelim, neyi savunalım, adamlar sağ olsun kendi elleriyle bindikleri dalı kesiyorlar. İl Hıfzıssıhha Kurulumdan izin alınarak yapılan Olağanüstü toplanantıda henüz ulaşıma.açılmamıs olan caddeye isim konuyor. Ne oluyor kardeşim. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz. Ne acelesi var. İstisare istisare istişare diyorsunuz. Bu kadar önemli bir caddeye isim.vermek için Baskanın Sosyal Medya Hesabında veya Belediyenin internet sitesinden bir anket yapılabilirdi. Nerdeeeee. Lafla peynir gemisi yürütmeye çalısıyorlar. 3 ayda ek bütçe mi olurmuş. Sedat haklı. Bu öngörüsüzlük. 3 ayda ek bütce mi olur. İste bu Belediye tarihind ebir ilk?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (4 yıl önce)
    Yılın 4. ayında ek bütçe için Meclisi Olağan üstü toplamak da neyin nesi. Bu nasıl nir öngörüsüzlük, bu nasıl bir plansızlık, programsızlık ki yıllık hazırlanan bütçe 3 ay sonra SOS veriyor. Yıllık bütçesini hazırlamaktan aciz bir idare nasıl Malatyanın 40 50 yılını planlayacak anlayabilmiş değilim. Selahattin Baskanın başta Genel Sekreter olmak üzere ilgilindaire amirlerini çağırıp kardeşim bu ne rezalet, 3 ayda ek bütçe mi olurmuş diye hesap sorması lazım. Genel Sekreterin işi ne? Bu işleri yaomak için var.
    0
    0
    Yanıtla