SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi'nden 'Haczedilemez" Kararı!

0
Güncellendi - 2019-01-11 01:54:59
Büyükşehir Meclisi'nden 'Haczedilemez
A- A+ PAYLAŞ

HACİZLER KAPIDA MI?!.. Büyükşehir Belediye Meclisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen bir adet Ekskavatör için ‘Devlet Malıdır, haczedilemez’ kararı aldı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’te başlayan toplantıya Meclis Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlık etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alındı ve maddelerin görüşülmesine geçildi.

Belediye araçlarına haciz gelmeye başlayınca...

Meclisin toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen bir adet ekskavatör (kazıcı) için "haczedilemez" kararı alınması dikkat çekti.

Araç üzerinde haciz bulunup bulunmadığı, neden böyle bir karar alındığı yönünde CHP'li meclis üyesi Günnur Tabel'den  gelen  "Haciz kararı mı var ki, böyle bir karar alıyorsunuz?" sorusuna Başkan Vekili Şefik Şengün, “Bu zaten hibe araç. Hibe olduğu için de haciz edilemez. Bu yönde karar alıyoruz.” derken, "haciz edilemez" iddiasında bulunduğu iş makinesi için yine de karar alma zorunluluğu duyulmasına ilişkin endişe anlaşılamadı.

Kararın, daha önce bir işadamına olan  borç için, aralarında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen lüks makam otolarından, Ticaret Borsası'na verilen Mercedes'in de dahil olduğu 17 araçla ilgili haciz işlemi yapılması nedeniyle, iş makinesinin de haczedilmemesi için alındığı öne sürüldü.

Denetim komisyonu üyeleri gizli oyla belirlendi

Gündem maddeleri içerisinde yer alan 2019 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimler sonucunda;  Ramazan Çetin, Ramazan Yakıcı, Metin Mandal, Nurettin Karaaslan ve Necmettin Karaca seçildi.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan personelin ücretleri ile meclis Toplantılarının ise her ayın 2. haftası Çarşamba günleri yapılması kararlaştırıldı.

Kentsel dönüşüm için 20 milyonluk borçlanma yetkisi

Meclis toplantısında, Beydağı Bölgesi 3. Ve 4. Etabı yaklaşık 150 hektarlık kısmının kamulaştırma işlemlerinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 20 milyon TL kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi kabul edildi.

Mecliste ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edildiği ifade edilen ve demirbaşa kayıtlı bulunan bir adet Ekskavatör için ‘Devlet Malıdır. Haczedilemez’ kararı alındı.

MOTAŞ’a 7 milyon TL ödeme kararı

MOTAŞ’ın sermaye artırımından doğan ve belediye hissesine düşen 7 milyon TL’nin ödenmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı çalışmalarının ikinci oturumunu 15 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

AKP'li 10 başkan katılmadı..

Bu arada, meclis toplantısına 11 AKP'li ilçe belediyesinden sadece Kuluncak'ın başkanı Mehmet Boyraz dışında katılan olmadı. Yeni dönem ilçe belediye başkan adaylarını 13 Ocak Pazar günü açıklayacak olan AKP'nin mevcut 10 ilçe (Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Darende, Doğanyol, Doğanşehir, Kale, Pütürge ve Yazıhan) belediye başkanlarının meclis toplantısına katılmamaları, "adaylık için son kulis çalışmalarını yapıyorlar" yorumlarına neden oldu.

13 ilçeden Arguvan ve Hekimhan'ın CHP'li belediye başkanları ise toplantıya katıldılar. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 31 Mart seçimleri için partisi tarafından yeniden aday gösterilirken, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları  göreve talip olmamıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • 44malatya (5 yıl önce)
    Haczedilemez.kararin.neden aldilar Ne.derler.ates.olan.yerde.dumanlar.cikar.
    0
    0
    Yanıtla