SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir 'Takas'ta Aldığı Arsayı Satışa Çıkardı

0
Güncellendi - 2016-12-28 02:14:08
Büyükşehir 'Takas'ta Aldığı Arsayı Satışa Çıkardı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Sıtmapınarı’nda, İmam Hatip Lisesi’nin hemen yanı başında bulunan bir parselle takas ettiği Gedik Mahallesi’nde dağlık alanda yer alan 409 ada 5 No’lu parseli satışa çıkardı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayında yaptığı toplantıda, mülkiyeti özel şahıslara ait,  Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi’nde kırsal alanda yer aldığı belirtilen 409 ada 5 No’lu parseli, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait, İnönü Caddesi Sıtmapınarı’nda olan ve emlak değeri oldukça yüksek bir arsa ile takas edilmesini kararlaştırmıştı.

Kamuoyunda ‘Haksız kazanca yol açtığı’ eleştiri ve tepkilerini dikkate almayan Büyükşehir Belediyesi, kentin göbeğinde, şehrin ana caddesi üzerinde bulunan arsa karşılığı takas ettiği Çırmıhtı- Gedik Mahallesi’ndeki parseli, bugün açık artırma ile yapılacak olan 52 adet taşınmaz mal satışı kapsamında satışa çıkardı.  Ayrık nizam 3 kata müsaadeli, 1239 metrekare olduğu belirtilen arsa için 247 bin TL tahmini bedel belirlendi.

“Takas edilen yerlerin emlak değeri kıyaslanamayacak kadar farklı”

Söz konusu arsa takasını değerlendiren emlak piyasası uzmanları, arsalar arasında metrekare değeri açısından önemli farkların bulunduğunu belirterek “Örneğin, İnönü Caddesi üzerinde Büyükşehir Belediyesine ait 103 metrekare tutarındaki arsanın metrekaresi 3 bin 500 TL tutarında. Ama şayet yanındaki arsa ve dükkanlar da satın alınıp, ticaret alanı olarak imar izni çıkarsa, böylesi bir durumda bölgenin metrekare değeri serbest piyasada 7- 8 bin, hatta 10 bin TL’ye kadar çıkabilir. Oysa Gedik Mahallesi’ndeki 1239 metrekare arsaya 247 bin TL tahmini bedel biçilmiş. Metre kare değeri 200 TL gibi bir rakama tekabül ediyor.  Yani İnönü Caddesi üzerindeki arsanın değeri Gedik’teki arsanın metrekare değerinin 17.5 katı.  Rakamlar böyle iken bu takasın yaratacağı rantın hesabını kamuoyuna bırakıyoruz” sözleriyle değerlendirdiler.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kemal (7 yıl önce)
    Hangisini söyleyelim kar yağıyor şehir merkezinde yollar kapalı su cenneti ilimizde musluklarda su yok ihaleleri alan firmalar belli hangi birini diyelim şimdide arsa takası acaba başka kaçtan daha var sana verdiğimiz oylar zehir zıkkım olsun inş
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET kar (7 yıl önce)
    Bu işe vesile olanlar kul hakkını unutmasınlar ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Bu satışın kamu adına durması gerekir. Yapılan işler usülsüz, oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar. Bu işin arkasında kesinlikle vekil ve başkanlar var.... ihbar ediyorum, lütfen sayın editör savcılığa kamu adına suç duyurusunda bulunun çünkü kamunun sesi sizlersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (7 yıl önce)
    zerre kadar hakkım varsa zehir zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihat (7 yıl önce)
    Niye bu kadar taktınız bilipte yazamadığınız bişey varsa yazın bilelim hergün manşette aynı haber yeter belediye hak yiyecek hali yok eş deger olmazsa niye takas etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (7 yıl önce)
    1.500.000 Tl ye alığı arsayı 100.000 tl bile satamayacak. Bu nasıl adalet yokmu bu memleketin bir sahibi. Öldümü bütün siyasiler yoksu hepsi aynımı.....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bu takas ve satışta kim kazandı. Kim zarar etti. Cumhuriyet savcılarının görevi nedir. Bu haber bir ihbardır. Araştırılmalıdır. Kamu zarara mı uğratılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla