SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık, Bu Kez de Konuğuyla Gündem Oldu

Çalık, Bu Kez de Konuğuyla Gündem Oldu
A- A+ PAYLAŞ

12 bin TL'lik pabucu, tokalaşmak için elini uzatan Katar Emiri ile el sıkışmaması en son kamuoyuna yansıyanlar olmak üzere, birçok açıklaması, sosyal medya paylaşımı ve davranışıyla yaygın basında da haber konusu olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, en son meclisteki odasında kendisini ziyaret eden Yargıtay üyesi Orhan Balbal ile ilgili paylaşımıyla haber konusu oldu. Ziyareti eleştiren basın organları, ziyareti ve paylaşımı 'yargının siyasallaştığının göstergesi' olarak sundular. Paylaşımın bu şekilde yorumlanması üzerine Çalık daha sonra yaptığı paylaşımda, kendisini ziyaret eden Balbal'ın Malatya Atatürk Ortaokulu ve Turan Emeksiz Lisesi'nden sınıf arkadaşı olduğunu, okul günlerinden konuştuklarını belirtti.

İLK PAYLAŞIM VE HABERLER..
Son dönemde, Malatya MTÜ'nün rektörü olan ve Ankara'dan 'yönettiği' üniversitede yasadışı uygulamaları, idari ve mali konulardaki usulsüzlükleri- yolsuzlukları ile gündeme gelen kız kardeşi ile onun üniversitede hiçbir görevi olmamasına rağmen yönetimine direkt etki eden kocası ile ilgili iddialar karşısında, bunlara yönelik yapılması gereken idari ve adli işlemleri 'nüfuz' kullanarak engellediği, görevde kalmalarını ve bu tür faaliyetlerini sürdürmelerine imkan sağladığı ya da var olan bazı işlemlere de müdahale ettiği iddialarına muhatap olan Öznur Çalık'ın kendisinin sosyal medyada duyurduğu son olay, 'malumun ilamı' olarak değerlendirildi.

Çalık'ın paylaşımı ile ilgili Gerçek Gündem'in haberini, Yeniçağ Gazetesi 'Yargının geldiği hale bakın- AKP yöneticisini kim ziyaret etti' başlığıyla okurlarına yansıttı.

Haber şöyle:

"AKP Malatya Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini Meclis’te ziyaret edenleri paylaştı.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre, AKP yöneticisi Çalık’ı ziyaret eden isimlerden birisi de Yargıtay Üyesi Orhan Balbal oldu. AKP’li Çalık, ziyareti sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Yargıtay Üyesi Orhan Balbal'ı Gazi Meclisimizde ağırladık.

Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”

Yargıtay Üyesi Balbal'la çektirdiği fotoğrafı Çalık'ın sosyal medya hesabından rahatlıkla paylaşması, yargının siyasallaştığı eleştirilerini doğrular nitelikteydi.

YARGIDA SİYASET GÖLGESİ
Muhalefet, AKP hükümetini sık sık yargıya müdahale etmek ve yargıçlar üzerinde baskı kurmakla suçluyor.

Yüksek yargı organı olan Yargıtay’ın bir üyesinin, tartışmaların devam ettiği süreçte Meclis’te AKP’li bir vekili ziyaret etmesi dönemde, yapılan araştırmalarda hukuka duyulan güven oranı dip seviyelerde ölçüldü.

Türkiye, 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde (Rule of Law Index) 139 ülke arasında 117'inci sırada yer aldı.

Türkiye, coğrafi bölgelere göre kategorize edilen endekste, Doğu Avrupa ve Orta Asya grubunda bulunan 13 ülke arasında ise Rusya'nın da gerisinde sonuncu sırada yer aldı.

World Justice Project’in 2020 endeksine göre geçen yıl hukukun üstünlüğü konusunda 128 ülke arasından 107’inci olan Türkiye, 2021 endeksinde ise 139 ülke arasından 117’inci oldu."

Yeniçağ Gazetesi'nin konuya ilişkin haberinin linki şöyle:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-oznur-calikin-sosyal-medyadan-yaptigi-paylasim-yarginin-siyasallasmasini-bir-kez-daha-gozler-onune-serdi-530678h.htm

ELEŞTİRİ VE TEPKİLER ÜZERİNE YENİ PAYLAŞIM..
Bu ziyarete ilişkin eleştirel haberler üzerine Çalık yaptığı yeni paylaşımda, bir açıklama gereği duydu ve ilk paylaşımını da ekleyerek,  Orhan Balbal'ın ziyaretini  "1981 Atatürk Ortaokulu..1984 Turan Emeksiz Lisesinden  sınıf arkadaşım.. Mezun olduğumuz okullardan arkadaşlarımızı , öğretmenlerimizi, müdürlerimizi yad ettik.." diye açıkladı.

BİR BAŞKA HABERDE DE BÜLENT TÜFENKCİ..
Yeniçağ Gazetesi'nin bir başka haberine de AKP'nin bir diğer Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci konu oldu.

Gazetenin, "AKP'li vekiller hayat pahalılığıyla alay etti. Hem de milletin kürsüsünde" başlığıyla verdiği haberde, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın kıl biberin kilosunun 80 TL olduğu yolundaki açıklamasına AKP Zonguldak milletvekili Polat Türkmen'in "İlk defa duyuyorum", yine Aydın'ın “Bakın, şu gördüğünüz marul, tek bir adet marul 23 lira, 23!” diyen Erkan Aydın’a, AKP MKYK üyesi de olan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi'nin de “Doğru, para ediyor işte” karşılığını verdikleri yer aldı..

yenicaggazetesi.com.tr- malatyahaber.com

GÖRSEL: Çalık'ın ilk paylaşımı

GÖRSEL: Çalık'ın ikinci paylaşımı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • gerekmez (4 ay önce)
    kadriye balbal'ı yani eşini deü kadrosundan işe sokmak için ziyaret etmiştir. binlerce kadro bekleyen dururken nasıl olur da liseden gelme biri kadro alır inanılır değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Akmese (2 yıl önce)
    Cumhurbaşkanına sırtını dayayarak ve iki üç gaz verici cümlelerle, sömürülmeyi kabul etmiş, itaatkar "saf" ları inandırıp, kendisini, akrabalarını ve selam selamlaştığının tanıdıklarını ihya eden Çalık, nasıl bu kadar başarılı olarak gösterilip herşeyde onun adı geçmesine anlam veremiyorum. Bu haberde ne yapmış beni ilgilendirmiyor bir an önce gitsin de Malatya nefes alsa.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Gül ağacı (2 yıl önce)
    tamam , arkadaşın olabilir , fotoğrafta doğaldır , ama Yargitay üyesi ile poz verip basına servis etmek neyin iması sonrada bir şey oldumu kızıyorsunuz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Aysun bay haberi bulamadınız şimdide öznur çalığamı saldırıyorsunuz, iki okul arkadaşının görüşmesinde ne sakınca var, amacınız provokatörlük
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Hızlı tren ne oldu? 2051 demi 2151 de mi bitecek?Bu işi millete siz anlattınız konuyla fazla ilgilenmeyen iller hızlı trene kavuştu.Malatya da Allahın izni ile önümüzdeki yüzyıl vekillerimiz büyük gayretleri ile hızlı trene kavuşacak.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gözünüz icraat görmek isteseydi Malatya'nın dört bir yanına getirilen hizmetleri görürdunuz. Yol köprü tünel hastane okul konut spor sahası saymakla bitmez. Ama işinize gelmeyince hızlı tren ne zaman gelecek. Malatya'ya hızlı treni de getirecekse akp getirir merak etmeyin.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • 1649917872 (2 yıl önce)Nihat isimli kullanıcı yorumuna
    Yaw he he Zaten herşeyi Akp getirdi. Marul 23 tl. Biber 30 Tl. Mantar 60 Tl. Domates 27 tl. Bunlar pazardaki fiyatı la biraz at gözlüğünü çıkarın değişim Şart.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ramzan (2 yıl önce)
    Seni diğer dönem milletvekili yada belediye Başkan adayı olarak görmek istiyoruz Öznur abla
    %9
    %91
    Yanıtla
  • murathan (2 yıl önce)
    Eeeeeee ne var bunda. Yani neresi abes neresi anormal, okul arkadaşını ağırlamış olması niye sıradışı. Olabilir yargıtay üyesi olması neyi değiştirir. Habermi yapıyosun provokasyonmu belli değil.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Ne var bunda şimdi. Gayet normal bir siyaset. Bu haberin haber değeri yoktur.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    hızlı tren malatyamıza hayırlı olsunnnn.. allahınıza gurban sizin allahınıza.. rahmetli turgut özalın adını taşıyan üniversitenin bacısı tarafından kötü yönetilmesine duydukça. öznur çalık akla geliyor çünkü bacısının oraya oturmasına sebep olan öznur çalıkttır.
    %86
    %14
    Yanıtla