SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalarımız Oldukça İyi Gidiyor"

0
Güncellendi - 2020-09-19 19:32:59
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Malatya’da deprem sonrası yapılan çalışmalar ve gelinen süreci değerlendirdiklerini ifade ederek, “Genel itibariyle çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Bir tık hızlandırma hususunda bir gayretimiz olacak” dedi.

Malatya Valiliği’nde 24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen ve Malatya’nın da etkilendiği 6,8 büyüklüğündekideki deprem sonrası yapılan çalışmaları ve gelinen süreci değerlendirme toplantısına katılmak ve yapımı devam eden deprem konutlarında incelemede bulunmak üzere kente gelen Çataklı, Valilik binası önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Çataklı, sabah saatlerinde Malatya’nın Hekimhan İlçesi’nde 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini anımsatarak, “Aldığımız bilgiye göre önemli bir hasar yok. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla Malatya’da deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapmak üzere kente geldiklerini ifade eden Çataklı, vali, milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar ve ilgili birimlerin yetkilerinin katılımıyla genel durum değerlendirmesi yaptıklarını belirtti.

Çataklı, deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili gelinen aşama ve süreçle ilgili genel bir değerlendirme yapıldığını kaydederek, “Sonrasında bir grup muhtarımızın da sorun ve taleplerini dinledik. Genel itibariyle hasar tespit ve hak sahipliği süreci büyük oranda tamamlanmış gözüküyor ve yer seçim aşamalarına geçildi. Orada da önemli bir mesafe alınmış durumda ancak kırsalda özellikle köy evlerinde almamız gereken önemli bir mesafe var. O alanı hızlandırmamız gerekiyor. Ona dönük bir değerlendirmede bulunduk” diye konuştu.

Çataklı, hak sahipliği sürecinin sonuçlanmasının ardından bazı teknik yönler nedeniyle bazı itirazların tekrardan incelenerek vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için onlarla ilgili son değerlendirmenin yapılacağını, müracaat etmeyenlere de ulaşarak, müracaat etmeme gerekçelerini bulmak üzere iletişime geçeceklerini ifade etti.

Yapıların yapımının hızla devam ettiğini belirten Çataklı, şunları söyledi:

“Kıştan önce önemli bir kısmının yerlerine yerleşmesi bizim temel hedefimiz. Dolayısıyla iyi bir yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Eksiklerimiz var, onları dinledik, notlarımızı aldık. Onlar üzerinde bir kısmına çözüm önerilerimizi sunduk, bir yol haritası  koyduk. Bir kısmıyla ilgili kısa süre içerisinde bazı değerlendirmeler yapmamız gerekecek. Onları da ortaya koyarak, kararlaştırıp hemen mahalline indirerek, bir kısım personel takviyesi de yaparak, süreci inşallah hızlı bir şekilde sonuçlandıracağız. Genel itibariyle çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Bir tık hızlandırma hususunda bir gayretimiz olacak.”

Kale İlçesi Bent Mahallesinde depremzedeler için yapımı devam eden Köy Evlerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, yüklenici firma yetkililerinden ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan’dan bilgiler aldı. Yapımı devam eden köy evlerinin bir an önce bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmesi konusunda talimat vererek Malatya'dan ayrıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı