SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Can Dostlar'a Özel Mezarlık

'Can Dostlar'a Özel Mezarlık
A- A+ PAYLAŞ

Adana'da yaşamını yitiren "can dostları" için 15 dönümlük alanda bir veteriner tarafından hayvan mezarlığı oluşturuldu.

Veteriner hekim Anıl Üstün Üçkayabaşı, Sarıçam ilçesinde kendisine ait araziyi "can dostlar" için mezarlık haline getirdi.

Ölen can dostlarını buraya defneden hayvanseverler, mezarlarını ziyaret ederek teselli buluyor.

Bazı mezar taşlarında "Kalbimizdesin", "Gülüşü güzel kızımız" gibi yazılar yer alıyor. Hayvanseverler, kaybettikleri can dostları için mezarlara rüzgar gülü veya peluş oyuncak gibi eşyalar da koyuyor.

Veteriner hekim Anıl Üstün Üçkayabaşı, AA muhabirine, geçen yıl kendisine ait 15 dönümlük araziyi hayvan mezarlığı haline getirdiğini söyledi.

"Can dostlarını" kaybedenlerin burada toprağa verdiğini anlatan Üçkayabaşı, şu an mezarlıkta 60 mezarın bulunduğunu dile getirdi.

Projenin yıllardır aklında olduğunu ancak geçen yıl hayata geçirebildiğini belirten Üçkayabaşı, öldükten sonra evcil hayvanların da mezarının olmasının geriye kalan sahipleri için önemli olduğunu anlattı.

Üçkayabaşı, ölen evcil hayvanları, sahiplerinin isteğiyle kefenleyip daha sonra mezarlıkta toprağa verdiklerini aktararak, "Evlatlarımızı, çocuklarımızı, yarenlerimizi, yoldaşlarımızı öldükleri zaman böyle ziyaret edebileceğimiz bir alan. Şu an 60'a yakın çocuğumuz burada. Onlar bunu hak ediyor diye düşünüyorum." dedi.

"Bu alan bizim için çok kıymetli"
13 yıldır baktığı köpeğini ağustosta toprağa veren Ahu Yeşiltaş, buranın kendisi için önemli olduğunu söyledi.

Sık sık köpeğinin mezarını ziyaret ettiğini anlatan Yeşiltaş, "Bu alan bizim için çok kıymetli. Çünkü senelerce evladım dediğimiz canın, kendi gibi patili arkadaşlarıyla burada birlikte uyuması, onun güven içerisinde bir yerde olduğunu bilmek bizler için çok huzur veriyor." dedi.

Nurcan Ağyar da kaybettiği evcil hayvanının üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Oğlumuzla 13 yıl yaşadık. Çok mutlu, neşeli, güzel günler geçirdik. Onunla yürümeyi çok özlüyorum ama oğlumuzun güvenli bir yerde olması bizi rahatlatıyor. Üstün hocaya minnettarım. İstediğimiz zaman gelip görme şansımız var." ifadesini kullandı.

Feraye Karya ise kısa süre önce 10 yıldan bu yana baktığı köpeğinin doğum yapmasının ardından öldüğünü ve onu burada toprağa verdiğini söyledi.

Köpeğinin mezarını sık sık ziyaret edeceğini belirten Karya, kentte böyle bir mezarlık olmasının kendileri için bir teselli olduğunu kaydetti.

Adana, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 ay önce)
    evcil hayvanların gömüleceği bir alan olabilir ,ama öyle beton ,mermerden mezarlık oluşumu olamaz.gömülüp zeminle düzlenip bırakılır.amaç hayvan sahibinin şehirde çaresiz kalmasının önüne geçmek olmalı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hasancan44 (4 ay önce)
    Çok sevinmiştim bu hizmeti ilk duyduğumda bende bizim işyeri Deposundaki lağım faresi can dostları buraya gömdüm gülen dostları gidip ara ara ziyaret ediyorum ..ya akıllı olalım vallahi çarpılacaz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şahıs (4 ay önce)
    Bende bir an Malatya da böyle bir hizmet ypıldı sanmıştım da zor
    %60
    %40
    Yanıtla