SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Binayı Yıktılar, Sonra 'İtirazınız Var mı?' Diye Sordular!..

Önce Binayı Yıktılar,  Sonra 'İtirazınız Var mı?' Diye Sordular!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Malatya çarşı merkezindeki bazı binalar için 'riskli yapı' tespitinin ilanen tebligatı kafaları karıştırdı. İnönü Caddesi'ndeki bir bina için yıkıldıktan sonra, ilanen tebligatla ‘itirazınız var mı?’ diye sorulması eleştiri konusu oldu. 

Kasım ayında harekete geçen karotçular, çarşı merkezinde daha önce sağlam raporu alan binaları hedef alarak karot örneği almak girişiminde bulunmaya başladı. Bina sahiplerine haber bile vermeden örnek alma girişimine esnaftan büyük tepki geldi. Esnaflar, binalarının iki kez kontrol edildiğini ve sağlam raporu aldığını, Malatya'nın tamamının bu raporlar ile evlerini ve işyerlerini kullandığını, kıymetli arazisi olan yerlerde ise bu raporların geçersiz kılınmasındaki asıl amacın ne olduğunu öğrenmeye çalıştıkları ve kesinlikle örnek aldırmayacaklarını ifade ettiler. Esnaflar, işyerlerine gelen kişilerin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin geçen hafta yaptığı açıklamada belirttiklerinin tam tersi tutum içinde olduğunu belirttiler.

Buna rağmen yetkililerin, çarşıdaki bazı binalardan örnek aldıkları ve bunun sonuçlarını açıkladıkları öğrenildi. Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan ilanen tebligatın 1 Aralık Cuma günü askıya çıkarıldığı öğrenilirken, iki günlük itiraz süresinin ise hafta sonu olan 2 Aralık Cumartesi ve 3 Aralık Pazar gününe denk getirilmesi eleştiri konusu oldu.

Söz konusu ilanen tebligatta, İnönü Caddesi No : 46 adresinde bulunan ve  sağlam olmadığı için 28 Kasım Salı günü yıkılan bir binanın da yer alması eleştirilen bir başka konu oldu. Salı günü yıkılan bina için Cuma günü tebligata çıkılması ve iki gün itiraz süresi verilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 ay önce)
    “Buna rağmen yetkililerin, çarşıdaki bazı binalardan örnek aldıkları ve bunun sonuçlarını açıkladıkları öğrenildi.” Ben halen öğrenemedim bu yetkililer kim. Cidden çarşıya inmiyorum, kahve sohbetlerine katılmıyorum. Bir sizden okuyoruz haberi, sizde kim olduğunu bir türlü yazmıyorsunuz. Geçen haberde Büyükşehir belediyesi yetkilileri yazdınız. Bunu yapan Selahattin Gürkan mi? Kim? Neden haberin başlığına isim yazmıyorsunuz anlaşılmıyor. Bilen varsa cidden bana da söyleyin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Depremzede Esnaf (5 ay önce)
    Kesinlikle net konuşmuyorlar Net proje açıklamıyorlar Muallak kelime ve cümlelerle şehrin en kıymetli yerleri yıkılamaz Henüz Riskli Alan ilan edilmeden bu işleri yapıp aceleye getiriyorlar Esnafı adam yerine koymadan adeta oldu bittiye getiriyorlar Karot işin cila ve kılıf tarafı Fikirleri buraları yıkmak Riskli alan ilan edilecek ise Bostanbaşı İlan edilmeli Zemin anlamında çok sıkıntılı bir alan Kaldı ki Depremde iki bloktan biri üç kat çöken bloku zorla yıktılar Yapılan analizde beton sınıfı çok iyi çıktı Fakat zemin sıvılaşması vardı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kardeşim bol keseden atıyorsun biz zemin etüdü ve sondaj yaptırdık alakası yok hepsi sağlam zemin sivilasmasi da yok bostanbasinin hiçbir yerinde zaten böyle bilgisiz insanların sayesinde ne yaparlarsa mustehak size
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Murat Geçkil (5 ay önce)
    Kardeşim şehrin yeniden ve güzel bir şekilde yapılması için şehrin merkezinde bütünlük olması lazım.Bunun içinde sağlam yapılarında yıkılması gerekiyor.Tüm binalar fore kazık ile yapılacağından yıkılmayan binalar sonradan yine sıkıntı çıkartır.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Çok yanlış düşünüyorsun. O bahsettiğin binaların sağlam raporu var. Bütün Malatya'da bu raporlara göre evlerinde oturuyor. Bostanbaşında neler oldugunu biliyoruz. Ora için niye böyle bir çalışma içine girmiyorlar. Bostanbaşı'ndaki sağlam binalara oturabilirsiniz, orta hasarlılara ise güçlendire bilirsiniz diyorlar. Oraların zemini çok mu düzgün. Habere konu olan alanlar şehrin çok kıymetli yerleri. İnsan şüpheleniyor ne yapılmak isteniyor diye. Öyle ya çarşı merkezle aynı yöntemle tüm Malatya kontrol edildi. Kıymetli yerlerin raporlarından şüphe ediyorsun da, Malatya genelinden niye şüphe etmiyorsun. İnsanlar evlerinde çocukları ile kalıyorlar. Her şey şehir merkezinin görselliğinden mi ibaret?. Eğer oraların raporuna itibar edilmiyor ise tüm raporların iptal edilip, çarşıda yapılmak istenen yöntemle tüm şehir kontrol edilmeli. Soruyorum size insan hayatı mı? Şehrin kıymetli yerlerindeki görsellik mi? önemli
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Matim İş Merkezine fore kazık mı atıldı.Daha geçen hafta tadilat yapılıp açılmadı mı ? Yazıktır kardeşim milli servet sağlam yapı neden yıkılsın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Dabakhane mah.bizim binayı hiç bir tebligat ilan v.b bilgi vermeden 07/04/2023 yıktılar,hiç bir eşyamızı alamadım Savcılığa şikayet ettim.Savcılık olağanüstü hal var İdare riskli gördüyse yıkar diyor. 6.şubat depreminde az hasarlıydı sonradan ne oldu ise ?
    %80
    %20
    Yanıtla