SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çevre Yolumuz Tamamıyla Yenilenmiş Olacak"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu görüştüğünü belirterek, mevcut çevre yolunun yıllar sonra yenilenmesi ve Kuzey Çevre Yolu’ndaki çalışmaların son durumu konusundaki gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.

“Mevcut çevre yolumuz tamamıyla yenilenmiş olacak”
Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er ile yaptıkları görüşmede de konuştukları üzere; Ulaştırma Bakanlığımız-Büyükşehir Belediyemiz ortaklığında mevcut çevre yolumuzun baştan aşağı yenilenmesi çalışmaları çok yakın zamanda başlayacak. Yıllardan beri farklı noktalarda hasar görmüş ve yenilenme ihtiyacı olan çevre yolumuz tamamıyla yenilenmiş olacak.” dedi.

Kuzey Çevre Yolu Kasım 2025'te tamamlanacak
Kuzey Çevre Yolu’nun 2025 Kasım'a kadar tamamlanmış olacağını aktaran Babacan, “Kuzey Çevre Yolu projesinde önceden belirttiğimiz takvim aynen işliyor. Eylül ayı itibariyle Battalgazi Ali Baba mezarlığına kadar olan kısmın tamamı açılmış olacak. Geri kalan kısmın ikmal ihalesi de önümüzdeki ay tamamlanıp, Hacıhaliloğlu Çiftliği'ne uzanan kalan kısım 2025 Kasım'a kadar tamamlanmış olacak. Yani 2025 Kasım itibariyle, Kayseri kavşağından Hacıhaliloğlu Çiftliği'ne uzanan Malatya Kuzey Çevre Yolu, tüm bağlantı yolları, kavşak ve kuşak yollarıyla birlikte açılmış olacak.” şeklinde bilgi verdi.

Milletvekili Babacan, “Sayın Bakanımız görüşmemizde önümüzdeki süreç boyunca Malatya için herhangi bir ödenek sorununun yaşanmayacağını net şekilde ifade ettiler sağ olsunlar. Bakanımızla görüştükten sonra Karayolları Genel Müdürümüz ve Karayolları Bölge Müdürümüz ile de görüşerek bilgileri ilgili müdürlerimize aktardım.  Süreç boyunca da bir yandan bizler bir yandan Büyükşehir Belediyemiz sıkı takiple her iki işin nihayete ermesini sağlayacağız” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Milletvekili Babacan, Kuzey Çevre Yolu projesini incelerken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • vatandaş (2 hafta önce)
    Çevreyolu köy yolundan beter olmuş. Çoğu kaza vatandaşın direksiyon hakimiyetini yitirmesi yüzünden. Başıboşluk hat safhada... Yapmayın millet 1.5 yıldır rezilliğe alıştı artık...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Akçadağlı (2 hafta önce)
    Eğer gerçekten sami bey seçim vaadini tutup raylı sistem yapacaksa şimdiden o hat üzerinden geçecek olan çöşnük kavşağı ve istasyon kavşağına alt geçit veya köprülü kavşağa başlaması lazım ki tramvay trafiğe takılmadan ilerlesin ve bu iki kavşak özellikle istasyon kavşağı çok tehlikeli hem araçlar hem yayalar için. Zaten malatyada ki alt geçitlerin yapım sürelerinin 2-3 yıl sürdüğünü düşünürsek proje ancak yetişir tabii birde beylerderesi viyadüğüde eklenirse bugün başlasa bile görev süresine ancak yetişir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Çiftçi44 (2 hafta önce)
    Mevcut çevreyolu asfaltlanacak. Çok panik yapmayın. Oda asfaltlarlarsa...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İlhan (2 hafta önce)
    Malatya'da her zaman olduğu gibi işler çok ağır ilerliyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Akrep (2 hafta önce)
    İlhan bey olaydan bi haber!..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Fazlı Bey (2 hafta önce)
    Benim anlamadığım sami Erin seçim vaadiydi Çevre yolundan hafif raylı tren geçirmek peki şimdi bu yol baştan aşağı yenilenecekse niçin şimdiden bu projeden bahsedilmiyor eğer yapilacaksada her zamanki gibi birilerine ihale kazandırmak için yol yapilip daha sonra hafif raylı için tekrar ihale yapilip bu yol yine sil baştanmı yapilacak yoksa Hafif raylı bir seçim vaadi olarak laftamı kalacak!!!!!!!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kuzey Çevre yolunun bitimi akabinde dolayısıyla mevcut çevre yolunun belediye uhdesine geçmesiyle birlikte Hafif Raylı Sistem e başlanacağı ifade edilmişti. Kamuoyu zaten bu konunun takipçisi.Insallah Kuzey Çevre Yolu dedikleri gibi 2025 te biter de biz de verilen sözlerin yerine getirilip getirilmedigini görebiliriz. Ayrıca yolun sadece asfaltı yenilenecek deniyor.Bu geçici bir süre için olsa bile gerekli.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)Cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    cengiz ve fazlı beyler çok naif düşüneli ya da malatya ya yeni gelmiş olmalısınız.çevre yolu 30 yıldır her sene sonu bitiriliyor.2025 de buna tanık olacaksınız.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Büyo (2 hafta önce)
    Çevre yolu projesi yanlış hatırlamiyorsam 20 yıl kadar önce başladi. Fakat bizden sonra Kayseri, Antep gibi şehirler 2. çevre yolunu yaptı biz halen bitirmek için 2025 yılını bekliyoruz, çok ilginç. Gerçekten uzay çağında bu yol ve ana asfaltlar bize yakışıyormu? Artık şu taşın altına elinizi sokun
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vay babooo (2 hafta önce)
    Kel başa şimşir tarak
    %80
    %20
    Yanıtla
  • kadir (2 hafta önce)
    şu anki çevre yolunun yenilenmesi güzel ama yenilenmesi derken proje ne onu bilmiyoruz. mesela çöşnük kavşağına yani üniversitede gelirken çöşnüğe dönen kavşak orası kesinlikle alt geçit olması şart mesai saatlerinde oranın trafiği allak bullak neden oraya şimdiye kadar alt geçit yapılmadı çok tuaf.. istasyon virajı oraya kesinlikle çözüm bulunmalı. bir başka olay pınarbaşından üniversiteye kadar sağlı sollu kaldırım yapılmış ama çok ama çook berbat bir kere ora malatyanın aynası orası şehirler arası yol allah aşkına öyle delik deşik kaldırımmı olur ışıklandırma yok ağaçlar dikilmiş çoğu kurumuş yerine yenisi dikilmemiş kız yurdunda kalan öğrencilerin çoğu yurttan üniversiteye üniversiteden yurda yaya gidiyorlar allah aşkına adam gibi kaldırım yapılsın ne ışıklandırma var ne ağaçladırma var lütfen orayıda görün bu çevre yolu ile ilgili sorunlar peki şehir merkezindeki trafik sorunu ne olacak tek yön olan fuzuliden ters yönde gelenmi dersin hasanbeyden kerneğe kadar tek yön orda ters yönde gelenmi dersin kapalı çarşının etrafı ve otobüs durağın ın oralara sağlı sollu düzensiz park mı derseniz.tamam deprem oldu ama deprem olalı 14 ay oldu bu şehrin düzelmesi için bir yerlerde başlanılması lazım
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 hafta önce)
    Bizim şehrimiz kadar yolları kötü, köstebek yuvasına dönmüş başka bir yer yok, bizim acilen Elazığ bölge müdürlüğünden ayrılmamız, bize ayrı bir bölge müdürlüğünün tahsil edilmesi gerekiyor, oradan bize fayda gelmiyor, bizim gibi çevre yolu bu kadar kötü bir şehir hiç bir yerde yok, Malatya ' yı geçtikten sonra yollar düzgün, sıkıntısız nedense Malatya içi sorun, bir de Gölbaşı ( Adıyaman ) içi sorunlu.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tayo (2 hafta önce)
    Hayret baret takılmamış. Baret önemli. Yoksa biz nereden bilecez şantiyede olduğunuzu. Ha birde proje üzerinde işaret parmağı ile uzakları gösteren poz var. Bu ikisini ihmal etmeyin. Danışmanlar uyanık olun
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ercan bey (2 hafta önce)Tayo isimli kullanıcı yorumuna
    daha acemiler. öğrenecekler :)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • HASMALATYALI (2 hafta önce)
    Allah Aşkına Şu El Pençe Durmayın Kimsenin Karşısında ,Secde de Durun yeter.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ufuk (2 hafta önce)
    Ben olsam Elazığ da ki karayolları Bölge Müdürlüğünden bir hesap sorarım hesap. Bu bölge müdürlüğü tamamen şövenist yaklaşımlar nedeni ile on yollardır Malatya yollarını kasaba köy yollarına çevirdi. Yazık değil mi Malatya ya. Karayolları Bölge Müdürlüğünden gelecek(bir türlü gelemeyen) yatırımlar yıllardır mikro milliyetçilik yapan bürokratlar yüzünden Malatya ya uğramadı. Biz göremedik. Belki torunlarımız görebilir. Yazıktır günahtır.25 yıldır başlayan proje bitmez mi. Gidin Elazığ da ki yollara bakın bir de Malatya ki yollara bakın. Utanın ey siyasetçiler utanın.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Akçadağlı (2 hafta önce)ufuk isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten Malatya dururken bölge müdürlüğünün elazığa verilemesi siyasi başarısızlık ve başlı başına saçmalıktı. Acilen karayolları bölge müdürlüğünün elazığdan Malatyaya alınması lazım adamlar Malatyanın geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar. 20 şehri birbirine bağlayan bir şehir ve bu şehirin tek bir çevreyolu olacak ve bu yolda asfalt bile dökülmeyecek sadece yama yapılacak. Gidin bakın karayolları bölge müdürlüğünün bulunduğu elazığa ne çevre yolları ne alt geçitler ne körülü kavşaklar yapmışlar malatyanın yarısı kadar şehir 10 tane alt geçit var
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yaşlandık (2 hafta önce)
    Ben yaşlandım daha çevre yolu bitmedi :)
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    sayın vekil babacan ,sana önerim ;kuzey çevre yolu ile ilgili herhangi bir tarih verme ,bu yol 20 yıldır her 2 yılda bir ulaşıma açılıyor.2025 kasım ayı demişsin bu tarihe sen 20 yıl daha eklersen belki açılır.alibabadan pütürge yol ayrımına kadar ve bağlantı yolları açılacak.bu 1 yılda malatya ya yapılırmı,malatya dediğin şehir basit bir il durumunda.30 yılda 15km yol açmışlar sen 1 yılda 40km yol açacağız diyorsun.belki patika bir yolla bağlantı olur.sayın vekil senden ricam yapacağız de lakin tarih verme.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 hafta önce)
    Kuzey çevre yolunda ne haber var ne çalışma Malatya dan ay a otoban yapılacak dense inanacak Malatya lılar a ne desen az kalır 20 yılda memleket in resmen içine nasıl edilir çalışmayı izliyoruz
    %65
    %35
    Yanıtla
  • ercan bey (2 hafta önce)
    ilhan bey çok emanet durmuş orada. bence tıpçıdan belediye başkanı olmaz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (2 hafta önce)
    Kuzey çevre yolunda Hedef 2053 inşallah kesin biter ozaman
    %94
    %6
    Yanıtla
  • bülent (2 hafta önce)
    20 YILDIR kuzey çevre yolu ne bitmez yolmuş Kayseride yaşıyorum gelin şehri görün ne yatırımlar var
    %94
    %6
    Yanıtla