SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fırsatçılık Yapıyorlar"

0
Güncellendi - 2018-10-17 00:21:14
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, "Türkiye, ekonomik olarak çok hızlı büyüdü, bu dışarıyı da rahatsız etti. Büyümeye devam edeceğiz. İnşallah fiyat dengesizliği ortadan kalkar" dedi.

Milletvekili Çakır, Malatya'daki temasları kapsamında Fuzuli Caddesi'nde esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnaf ve vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Çakır, "İşi biraz da provoke ediyorlar. Fırsatçılık yapıyorlar. Unu piyasada aşırı yükselmiş görüntüsü veriyorlar. Buna fırsat vermemek lazım. Sağduyulu esnaflarımızın sahip çıktığını görüyoruz. Vatandaşı da düşünmek lazım. İnşallah bunları çok hızlı bir şekilde atlatırız. Ekonomi Türkiye'nin can damarı. Türkiye, ekonomik olarak çok hızlı büyüdü, bu dışarıyı da rahatsız etti. Büyümeye devam edeceğiz. İnşallah fiyat dengesizliği ortadan kalkar. Ciddi bir takip var. Bu işi kötü niyetli kullanan, kar zihniyetine fırsat verilmedi, bu da inşallah piyasayı rahatlattı" diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Hasan (5 yıl önce)
    Soyle yorumlara baktım biz malatyalılar hasüt insanlarız birileri biseyler yapar o bizim gözümüze batar hani diyoruz ya fırsatçılık yapıyorlar en kralını biz yapıyoruz hafif biraz ekonomi kötü oldu hemen hükümete vekilimize atıyoruz üç buçuk soysuzun parasinin reklamini yaptik bi kagit parcasinin firsacilik yapmayin sayin cakir başkana teşekkürler ayağına sağlık proje fikir uretelim istişare yapalım malatya miz için
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Yahu el insaf 15 temmuz darbe gecesinde Malatyalılar la birlikte sabahlara kadar sokaklarda olan darbenin durdurulması için yerelde elinden geleni yapan Halka hizmet Hakka hizmettir sözünü kendine düstur edinen Memleketim zarar gorecegine ben zarar göreyim diye gecesini gündüzü ne katan bir vatandaştan başkandan vekilden bahsediyoruz ki yerelde fırsatcilara tepkisini koyan vekilimiz hakkında yapılan yorumlar vicdanları yaralamıştır lakin ben ve benim gibi düşünenler sahittir ki Ahmet Çakır fırsata ve fırsatcilara hiçbir zaman prim vermemiştir vermez de İftira yiğidin etini sıkılaştırıcı İmanını da güçlendirir
    0
    0
    Yanıtla
  • Amca (5 yıl önce)
    Memlekitine 9 yil belediyecilik hizmetinde sonra simdide vekil olarak hizmete devam eden kahraman ahmet baskanima basarilar dilerim memleketin sorunlarini cozmek icinde elinde geleni yapacağından eminim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mak44 (5 yıl önce)
    Ülkenin o kadar çok gündem maddesi varken bunları Ahmet Çakır başkan dile getiriyorsa bunu yok helvayla şekerle çarpıtanların vatanperverliğinden şüphe ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mak44 (5 yıl önce)
    Ülkemize ciddi bir saldırı uygulanıyor buna rağmen güçlü duran bir Türkiye var. Fırsatçılar cebini düşüneceğine biraz ülkelerini düşünseler bu sıkıntılar zaten yaşanmaz. Arkadaş ben anlamıyorum bir insan helva da satar şeker de satar yağ da satar bunun neresi ayıptır. Helaliyle ticaret yapan bir insana iftira atmakta neyin nesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    şekere zam gelmedi.ne olduda bu kadar zam geldi helvaya.dolar düştü genede fiyatlar yükseliyor..zabıta helva fiyatlarına baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa Yiğit (5 yıl önce)bek isimli kullanıcı yorumuna
    Zabıta nereye bakarsa baksın sizin kör zihniyetiniz asla değişmez karalamayı kendinize meslek edinmişsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS MALATYALI (5 yıl önce)
    NEDENSE ESENLİKTE HEP ÇAKIROĞLU HELVA VAR BU BİR.. İKİNCİSİ MALATYALI GENÇLERE İŞ SAHASI YARATIN. NEREDE SANAYİ MALATYADA SANAYİ YOK. MALATYADAKİ TEKEL , SÜMERBANK GİBİ KURUMLAR AÇIK OLSAYDI GELİŞMİŞLİK NE DERECE OLURDU? ÜÇ: MALATYADA KÜLTÜREL BİR FAALİYET YOK. GİDİN BİR ESKİŞEHİRE , İZMİRE BAKIN DA GELİŞMİŞLİK GÖRÜN.
    0
    0
    Yanıtla
  • kerim Dayı (5 yıl önce)
    indirim indirim herkes indirim yapacak.bundan sonra hangi market ucuz satarsa halk hep oraları tercih edecek.kim de ne ucuzsa hep oraya gidecez.pahalı satanlar iş yapamaz sinek avlarlar.pazar market şu anda pahallıkta lider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    fırsatçılara bakın kimlermiş, SAĞ duyulu esnaf mı SOL duyulu esnaf mı? hatta eski başkana sorun helvasını kaçtan kaça çıkarmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (5 yıl önce)
    Çakıroğlu Helva Malatya 1. OSB'de üretiliyor, aracı/bayi/distribütör/komisyoncu yok. Direk malatyadaki marketlere, hatta bakkallara fabrikadan sevk ve satış yapılıyor. Temmuz ayında marketlerde kg (930 gr kova) fiyatı, KDV dahil 10 TL iken, şimdi ne kadar, en yakın marketten bakın fiyatına. Çoğunluğu Ak partili olan marketler mi fırsatçı yoksa.. Hadi marketleri geçtim. Çakıroğlu Helvanın Akpınar Cezmi Kartay caddesindeki fabrika satış mağazasına gidin, 930 gr kova helva (sade veya kakaolu) fiyatını sorun. 3 ay önce marketlerin 9.90 TL'ye sattığı fiyatın üstüne ne gelmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyalı (5 yıl önce)
    Fırsatcilik yapanı bul seni ve arkadaslarini boşuna mi seçtik sayın vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Halil (5 yıl önce)
    Fırsatçılık yapanın da gozyumaninda babam da olsa allah belasını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Kenan Ağel (5 yıl önce)
    Uzun bir süredir başta Malatya olmak üzere Ülke genelinde fırsatçılar tarafından kanayan bir yara haline getirilen bu tutarsızlığı dile getiren Sayın Çakır'a teşekkür ediyorum. Kendilerinin belirttiği hususlardan ziyade vatandaşlarımızın üç beş kuruş diye önemsediği farklar, ay sonu geldiğinde binlerce liralık zarara dönüşüyor. O yüzden bu devirde rasyonel tüketici olarak bilinçli alışveriş yapılmalı. Fiyatı düşük diye düşünülmeden, A’dan Z’ye satın alınacak her ürünün piyasadaki fiyatları çok iyi araştırılmalı. Aynı malın yüzde 50 daha ucuzu varken, yüzde 100 pahalı olanını satın alarak fırsatçıların çıkar sağlamasına imkan verilmemeli. Vatandaşlarımız da alışveriş yaparken gözüne takılan haksız fiyat artışlarını ve gramaj oyunlarını derhal ilgili kurumlara şikayet ederek vatandaşlık vazifesini yapmalı ve Ticaret Bakanlığı da bu konuda yaptığı denetimleri artırmalıdır. Ülkemiz ve Milletimiz üzerinden yapılan bu oyunları, yine birlik ve beraberlik içinde bozacağımıza inanıyor, tekrardan Ahmet bey'e önem arz eden bu konuyu dile getirdikleri için teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • darendeli (5 yıl önce)
    Kriz öncesi 8,50 lira olan çakıroğlu helva, bugün 18 tl.. Bu da fırsatçılığın alası olsa gerek. Çıkıp hemen başkalarını suçlamayın önce kendinize bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Kenan Ağel (5 yıl önce)darendeli isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet beyin ifadeleri ile yaptığınız yorumu nedense bağdaştıramadım. Bu işin fırsatçıları üreticiler değil, piyasanın dengesini bozan aracılar. Hazine bakanı bile günlerdir bu konunun üzerinde duruyor. Haber takip etmiyorsunuz sanırım?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl bağdaştırmayı beceremedin. Maliye bakanı neyin üzerinde duruyor? Neyin kafasını yaşıyorsun? Kıriz yok ama helva artıyor, aracıymış... yapmasın helvayı, aracının fırsarçılığını fırsara çevireceğine vekil olarak canına okusun. Nerdeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Kenan Ağel (5 yıl önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Saatlerce oturup yazsam siz yine anlamazsınız. O yüzden parmaklarımı klavye de yormaya gerek yok. Velhasıl Bırakın bu chp zihniyetini. Bu Ülke de bizim bu Devlette..
    0
    0
    Yanıtla
  • He bir tek sen anlamışsın olayı. Maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz chp chp zihniyeti diye diye chp yi geçtiniz. Eskiden atatürkçü olmasan adam sayılmazdın şimdi tayyipçi olmasan adam sayılmıyorsun. Bizim chp yok bilmem ne zihniyetini taşıdığımız yok. Doğru hep doğrudur, yanlış hep yanlıştır.. istisnasız bağlılık yoktur, yanlışı söylemeyen imanından şüphe etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş bunları takip etmeden savunmaya geçen sensin. helvanın üretiminde kullanılan un, yağ ve tahin %30 civarı artmış, şekere ise zam gelmemiştir. Ayrıca ilgili, helvayı fabrikadan doğruca esnafa dağıtmakta, aracılar bulunmamakta. Buna göre %100'ün üzerindeki zammı neyle izah edeceksin. Hükümetimiz enflasyonla topyekün mücadele başlatmışken, Ahmet Çakır'ın bu konuda daha dikkatli ve örnek davranış içinde olması gerekmez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Atom karınca (5 yıl önce)
    Malatyamizin gururu Allahina kurban herzaman halkina hizmet icin var olan Kahraman Çakır
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (5 yıl önce)
    Başkanım maşallah size, sosyal medyadan takip ettim Reisin verdiği görev gereği bu ara hep Doğu’daydınız. Allah esirgesin reisimizi ve yol arkadaşlarını
    0
    0
    Yanıtla
  • Kürt mamo (5 yıl önce)
    Büyük başkan sana olan bu sevda bitmez sende bu memleket sevdası oldukca sen bizim her zaman gönlümüzde olacaksın kahraman başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • torpilsiz malatyalı (5 yıl önce)Kürt mamo isimli kullanıcı yorumuna
    Seni belediye mi aldi bu sevgi biraz abartı geldi.38 yıldır bu memleketteyim senin kadar öven görmedim.zaten belediyede malatya haric her ilden var sahipsiz malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Fera44 (5 yıl önce)
    Helva fiyatlarında da fırsatçılık yapılıyor sayın vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan malatya (5 yıl önce)
    Memleketin her türlü sorunu için elini taşın altına koyan yürekli başkan Allah senden razı olsun...
    0
    0
    Yanıtla