SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Güzel Yağışlar Aldık, Rekolte Rekoru Kıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da etkili olan yağışlar, çiftçileri rekoltenin yüksek olması yönünde umutlandırdı.

Son dönemde Malatya'da etkili olan yağışlar, kayısı hariç arpa, buğday, çavdar ve tahıl gibi ürünlerde çiftçinin yüzünü güldürdü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kılınç, AA muhabirine, son dönemde güzel yağışlar olduğunu söyledi.

Yağışlarla barajların dolduğunu belirten Kılınç, "Bu yıl Türkiye'de yağışlarla beraber tahılda hiçbir sorun yaşanmayacak. Bu yıl tahıl son derece güzel bir ürün oldu, bundan dolayı mutluyuz." dedi.

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı da olan Kılınç, kentte "tarım" denilince akla ilk 1 milyon dekarda ekilen kayısının geldiğinin altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Sulu arazi üzerinde genelde kayısı üretimi yapıyoruz. Şeker pancarında da Malatya çok önemli bir şehir hatta fabrikamız 40-50 bin ton şeker üretiyor. Pancar üretimi yapıyoruz, onun yanında yoğunlukla çerezlik ayçiçeği üretiyoruz. Bilhassa sulu alanlarımızda yem bitkisi yonca ekiyoruz. Hemen hemen bölgenin yonca ihtiyacını da buradan karşılamış oluyoruz."

"Tahılda Türkiye bu yıl rekor kıracak diye düşünüyoruz"
Kılınç, yağışlar öncesinde kentteki barajlardaki su seviyesinin yüzde 20'lerde olduğunu, bundan dolayı da endişelendiklerini dile getirdi.

"Tarımda kuraklık olacağını düşünürken Rabb'im yardım etti, çok güzel yağışlar aldık." ifadelerini kullanan Kılınç, şöyle devam etti:

"Son yıllarda küresel ısınmayla birlikte yağışlar biraz rahmetten fazla, felakete dönüşebiliyor. Tabii bazı üreticilerimiz buradan da zarar gördüler. Başta kayısı olmak üzere fazla yağışın da bazı tahribatları oluyor ama hamdolsun buna rağmen barajlarımız doldu. Tahılda Türkiye bu yıl rekor kıracak diye düşünüyoruz. Sulu tarımda yani kayısı bahçeleri ve meyve ağaçları hariç, diğer ürünlerin tamamında rekor kıracağız diye düşünüyoruz."

Kılınç, önceki yıllarda bu dönemde ekinleri barajlardan suladıklarını, bunun da büyük bir maliyet olduğunu anlatarak, "Boruların döşenmesi, geri toplanması hem arazideki ürüne tahribat yapıyordu hem de işçiliği vardı. Bu yıl vatandaş bunlardan kurtuldu. Şu anda ekinlerimize su vermeyeceğiz. Suyumuz barajlarda kalmış ve tasarruf etmiş olacağız." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kayisici (1 yıl önce)
    kayisi bu sene mumla aranir %90 i yandi malin
    %34
    %66
    Yanıtla