SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanlığı da Davayı İzliyor

0
Güncellendi - 2017-06-30 03:07:21
Cumhurbaşkanlığı da Davayı İzliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki Kalkışma Davası’nda dördüncü duruşmanın ikinci oturumunu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Ahmet Karayiğit de izlediler.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun ile eski 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’ın bulunduğu 6’sı general 28’i tutuklu 76 sanıklı davanın dördüncü duruşmanın ikinci oturumu başladı.

Yakınca Spor Salonu’nda, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya 14 tutuklu sanık, geniş güvenlik önlemi altında elleri kelepçeli olarak cezaevi araçlarıyla getirildi.

Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti SEGBİS üzerinden duruşmaya katılırken, dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun duruşmada yer aldı.

Duruşmayı Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Ahmet Karayiğit’te takip ediyor.

Duruşmanın görüldüğü Yakınca Spor Salonu dördüncü duruşmanın ikinci oturumunda tamamen doldu.

SANIKLARA TEPKİ

Duruşmanın ikinci oturumunu izlemeye gelen vatandaşlar, tutuklu sanıklar duruşma salonuna getirildiği esnada tepki gösterdi.

Spor salonunun girişinde kontrol noktası oluşturup çevrede güvenlik önlemi alan polis ve özel harekat ekipleri, avukatların yanı sıra tutuksuz sanıklar ve yakınları, müştekileri ve izleyicileri X-ray cihazından geçirerek üst araması yaptıktan sonra içeri aldı.

Vatandaşlar, tutuklu sanıklara, 'Kravat bağlayacağına ip bağla', 'Kafanızı önünüze eğin hainler', 'Vatan hainleri' diyerek, tepki gösterdi. Vatandaşların tepkisi duruşma salonunda da devam etti. 'Kaça sattınız ülkeyi', 'Kafanızı önünüze eğin', 'Kanı bozuklar', ‘FETÖ’nün köpekleri’ diye tutuklu sanıklara salon içerisinde tepkilerini sürdürdü.

DURUŞMA SALONU DOLDU

Oturumu, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Ahmet Karayiğit, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile partililer, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehit aileleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar takip ediyor.

Davanın görülmeye başlandığı 7 Mart'tan bu yana aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun'un da bulunduğu 72 sanık savunma yaptı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Başsavcıvekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 165 sayfalık iddianamede, dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti, "bir numaralı şüpheli" olarak yer alıyor.

İddianamede, sanıkların, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'yi görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "FETÖ üyesi olmak" suçundan da 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Bir zahmet saraydan çıksınlar da çalışsınlar. O kadar devletten maaş ve hizmet alıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla