SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Cumhuriyeti Yaşatmak Ecdadımıza Karşı Borcumuz"

0
Güncellendi - 2018-10-31 05:20:43
A- A+ PAYLAŞ

VALİ KABAN TÖRENE KATILMADI.. Cumhuriyetin 95'inci yılı Malatya'da da kutlandı. Vali Ali Kaban, rahatsızlandığı için törene katılmazken, törende  Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen Vali Vekili olarak yeraldı.

VALİLİKTE..

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95. yılı kutlamaları kapsamında, Malatya Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.

Valilik Makam Odası'nda düzenlenen törende; Vali Vekili Ali Deniz Sürmen tebrikleri kabul etti. Törene MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat, Vali Yardımcıları, mülki idare amirleri, askeri erkân, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

GEÇİT TÖRENİ

Abdullah Gül Parkı (Sümerpark) önünde gerçekleştirilen kutlama töreninde Malatya Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, tören aracıyla tören birlikleri ile törene katılan vatandaşların bayramını kutladı. Bu sıra tören alanına giren yaramaz bir köpek, tören aracının önünde dakikalarca koştu. 

Türk Bayraklarıyla törene katılan minikler, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudu.

Törende bir konuşma yapan Malatya Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, "Malazgirt’te at koşturan, gemileri karada yürüten, Altaylardan Tuna’ya üç kıtada destan yazan adalet timsali bir millet olarak, yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bugün birliğimizi, dirliğimizi, sarsılmaz irademizi göstermemize vesile olan Cumhuriyet Bayramımızın sevinç ve heyecanını yaşamaktayız. Hepimize kutlu olsun" dedi.

Sürmen, konuşmasında şunları söyledi:

"Amacımız; şanlı bir mücadelenin ürünü olan cumhuriyetimizden, üniter yapımızdan, demokrasimizden ve buna bağlı diğer kazanımlarımızdan hiç bir taviz vermeden, emin adımlarla görkemli geleceğimize yürümektir. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile tezyin edilmiş, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, aidiyet duygusunun perçinleştiği, insan odaklı, devlet-millet kaynaşmasını sağlamış Türkiye Cumhuriyeti Devletini ileriye taşımak, basit meselelerin bu büyük hedefimizi gölgelemesine asla izin vermemek milli görevimizdir. Her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu kutsal vatanın ebedi Türk yurdu olmasını ve bu bölgede güçlü bir Türkiye’nin mevcudiyetini istemeyen düşmanlarımız daima var olmuştur. Bu düşmanların yerli işbirlikçileri ve destekçileri de hiç şüphesiz her zaman bulunmuştur. Bu düşmanlar tarihin her döneminde sinsice fırsat kollamışlar, kendilerince şartların uygun olduğunu gördükleri vakit, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milli birliğimize gizli veya açıkça saldırmaktan kaçınmamışlardır. Bu durum, ne Cumhuriyet döneminde, ne de bugün katiyen değişmemiştir. Üstelik bugün tehdit ve saldırıların niteliği daha hain, daha alçakça bir mahiyet kazanmıştır. Fakat bu karanlık senaryoları yazanlar ve bunların yerli işbirlikçileri şunu asla unutmamalıdır ki dün Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da bütün unsurlarıyla bir bütün olarak düşmanlarını yok eden Türk milleti, bugün de birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik her türlü saldırıyı yok etmeye muktedirdir. Kirli emeller peşinde koşanların akıttıkları kanda boğulacağından, hor ve zelil bir şekilde tarihin karanlıklarına gömüleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Herkes bilmelidir ki bizim cumhuriyetimiz kardeşlik temeli üzerine kurulmuştur. Bu kutlu devlet, Çanakkale'de bir hilal uğruna güneş misali batanlar, Sarıkamış ayazında kaskatı kesilen canlar, Kurtuluş Savaşı'yla destan yazan kahramanlar tarafından cumhuru, yani halkı bütün renkleriyle, tüm zenginliğiyle kucaklayan bir hoşgörü üzerine bina edilmiştir. Bu nedenle, cumhuriyeti ilelebet yaşatmak her vatandaşımızın şanlı ecdadımıza karşı bir vefa borcudur. Sevgili gençler, kıymetli öğrenciler; sizler, Atatürk’ün ifadesiyle geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençler sizsiniz. Dolayısıyla, taşıdığınız bu emanetin kutsiyetinin ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Aziz milletimizin istikbaline yön verecek olanlar sizlersiniz. Ülkemiz, sizlerin gayretleri ile daha da gelişecek ve saygınlığını kat be kat artıracaktır."

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekibi tarafından halk oyunu gösterisi sunduğu törende, tören birliklerinin geçişi esnasında vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarıyla büyük bir coşku yaşadı. Tören birliklerinin geçişine Atak helikopterlerde eşlik etti. 

Törende, Malatya Valiliği tarafından protokole ve töreni izlemeye gelen vatandaşlara reyhan şerbeti ikram edildi.

Bu arada geçtiğimiz Cumartesi günü yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişi kadrosuyla merkeze alınan Vali Ali Kaban'ın, konakta geçirdiği bel rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadığı öğrenildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan (5 yıl önce)
    NEREDE DİĞER MİLLETVEKİLLERİ, OLDUK OLMADIK YERDE ORTAYA ÇIKANLAR CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINDA GÖRÜNMEK PRİM KAZANDIRMIYOR MU ACABA
    0
    0
    Yanıtla