SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Cumhuriyetin İlelebet Korunması Hepimizin Yükümlülüğü"

0
Güncellendi - 2018-10-30 06:05:57
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetin ilanının 95'inci yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Bu arada, il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayınladılar.

KUTLAMA TÖRENLERİ..

Cumhuriyet Bayramı, Pazar günü saat 13.00'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Cumhuriyetin ilanının 95'inci yıldönümü olan 29 Ekim 2018 Pazartesi günkü törenlerin programı da şöyle:

-TEBRİKLERİN KABULÜ

Malatya Valisi Ali KABAN tarafından tebriklerin kabulü

Yer: Valilik Makamı

Saat: 09.30

-KUTLAMA TÖRENİ

Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmi Geçit Töreni

Yer: Abdullah Gül Parkı Önü

Saat: 10.00

-BANDO KONSERİ

Yer: Malatya Park AVM

Saat: 15.00

-CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

Yer: Davetiyede ayrıca bildirilecektir.

Saat:19.00-21.00 saatleri arası.”

MESAJLAR

Malatya Valisi Ali Kaban

"Aziz Türk Milleti’nin küllerinden doğuşunun ve tarih sahnesinde yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü kutlamanın milletçe gururunu yaşamaktayız. Yedi düvele karşı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çevresinde kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, Türk’ün bileğinin bükülemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiş ve bu zaferini Cumhuriyet’le taçlandırmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çeşitli zaman dilimlerinde karanlık odaklar tarafından içeriden ve dışarıdan çökertilmek istenmiş fakat buna rağmen Aziz Milletimizin ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiştir. Bu, geçmişte böyleydi, bugün de böyledir ve gelecekte de böyle olacaktır. Lakin bilinmelidir ki şer mihraklarının bütün karanlık planları, Türk’ün çelik iradesi karşısında yerle bir olmaktan öteye gidemeyecektir.

Aziz Atatürk’ün liderliğinde kanımız ve canımız pahasına kurmuş olduğumuz Cumhuriyet’in bütün unsurlarıyla ilelebet korunması hepimizin ortak yükümlülüğüdür. Bizlere miras bırakılan Kutlu Vatan’ın, Yıkılmaz Cumhuriyet’in, Şanlı Albayrağın manevi yükü hepimizin omuzlarındadır. Bu millet, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara hak ettikleri karşılığı vermekten asla imtina etmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete göç eden Şanlı Gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yâd ediyor, Saygıdeğer Malatya Halkının ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."

Malatya'ya atanan Bolu Valisi Aydın Baruş'un, Bolu Valiliği internet sitesindeki Cumhuriyet Bayramı Mesajı

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95 inci yıldönümünü hep birlikte kutlamanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesi yurdumuzun dört bir tarafına yayılarak Milletimizin ruhundaki özgürlük ateşini yakmış, dünyanın en üstün güçlerine karşı her türlü yokluk ve mihnet içerisinde verilen İstiklal Mücadelemiz tam ve kesin bir zaferle neticelenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık iradesini tüm cihana kabul ettirmiştir.

Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şart altında korumaya and içmiş bir milletin bu uğurda yapmış olduğu fedakâr mücadelenin tarihidir. Bugün dünyanın önemli ve saygın ülkelerinden biri haline gelen ülkemizin bu başarısının arkasında Türk Milletinin tarihinden miras aldığı, vatanı ve milleti için canını ortaya koyabilmeyi ifade eden cesaret ve fedakârlık ruhu yatmaktadır. Aziz vatanımızı parçalamak ve milletimizin iradesini esaret altına almak isteyen güçlere ve onların işbirlikçilerine karşı tarihimiz boyunca vermiş olduğumuz bağımsızlık mücadelelerine ilham kaynağı olan bu ruh, bugün de dipdiri yaşamaya devam etmektedir.

Ülkemizi bölmek isteyen terör örgütlerine karşı askerimizin, polisimizin, jandarmamızın sergilediği cansiperane mücadele, 15 Temmuz 2016’da milletimize diz çöktürmek ve ülkemizi işgal etmek isteyen hainlere ve onların destekçilerine karşı vatandaşlarımızın ortaya koyduğu eşsiz diriliş ve cesaret örneği bu ruhun Milletimizin yüreğindeki yansımalarıdır.

Şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu topraklar üzerinde hür ve başı dik olarak yaşama bahtiyarlığına sahip bir milletin fertleri olarak, atalarımızın bizlere emaneti olan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek, ülkemizi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek ve gelecek nesillerimize gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak için el ve gönül birliği ile fedakârca çalışmak bizlere bu güzel vatanı armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzun gereğidir.

Cumhuriyetimizin 95 inci kuruluş yıldönümünü büyük bir heyecanla kutladığımız bu günde, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu cennet ülkeyi bizlere miras bırakan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

"Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlamanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşında milletimizin her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen gösterdiği destansı direnişinin sonucu olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. 29 Ekim, yeniden doğuşun ve mucizenin yıl dönümüdür.

Cumhuriyetle birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescillenmiştir. Millet yönetimde söz sahibi olmuş, demokratik değerler her alana yansımıştır. Hükümetlerimiz döneminde Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar, demokratik kazanımlarımızın korunması ve millet iradesinin yönetimin her alanına yansıması için gayret gösterdik. Son 16 yılda her zaman ‘İstikameti çizecek tek kuvvet millettir’ düsturuyla hareket ettik. Söz de karar da millete aittir. Millet iradesini yok saymaya çalışanlar geçmişte olduğu gibi her zaman hüsrana uğrayacaklardır.

Hain darbe kalkışmasıyla ve terör olaylarıyla başarılı olamayanların bu kez finansal araçlarla başvurduğu saldırılara milletçe karşı koyuyoruz. Ülkemizin ekonomik gerçekleriyle ilgisi olmayan, tamamen siyasi gayelerle Türkiye’yi köşeye sıkıştırma amacı taşıyan dalgalanma dönemini geride bırakıyoruz. Herkes bilmelidir ki, Türkiye ekonomisi bu tür tehditler ve saldırılarla yıkılmayacak kadar güçlüdür.

Türkiye, dünyanın en çalkantılı bölgesinde, demokrasisi ve ekonomisiyle, gerçek anlamda bir küresel güç olma yolunda ilerlemektedir. Ülkemize karşı yapılan her türlü saldırı bizleri ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefinden uzaklaştırmak bir yana, bu yöndeki kararlılığımızı daha da güçlendirmektedir.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına atfettiğimiz 2023 hedeflerimize, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde emin adımlarla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak, demokrasimizi daha da geliştirerek ve ekonomimizi güçlendirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz.

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı mesajında laik Cumhuriyetin dil, din, ırk, mezhep, inanç farkı gözetmeden insanlara kucak açılması anlamına geldiğini belirterek, Cumhuriyetin tutuculuğa, gericiliğe, ümmetçiliğe karşı çağdaşlığın, özgürlüğün, demokrasinin ve aydınlığın ismi olduğunu ifade etti.

AKP Hükümeti’nin 16 yıllık süreçte , Cumhuriyet’in değerlerini teker teker ortadan kaldırmak için, çağdaş, demokratik ve Laik Türkiye’nin geriletilmesi için mücadele verdiğini öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Cumhuriyeti içine sindiremeyen AKP İktidarı ısrarla Cumhuriyet kutlamalarını bazen engellemeye, bazen itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başkent Ankara'da yapılırken bu yıl ilk kez 3. Havalimanı açılışı bahane edilerek İstanbul’da kutlanmak istenmesini asla kabul etmiyoruz. Bu hamle bile aslında Cumhuriyet'le hesaplaşmanın bir başka adıdır. Cumhuriyet kutlamalarını, 3. Havalimanı açılışı adı altında ezmek istiyorlar” iddiasında bulundu.

Ağbaba, “İsmine Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi dedikleri, ancak halkın ‘tek adamlık’ olarak değerlendirdiği sistem , Türkiye’nin parlamenter demokrasisine darbe vurmak için çaba gösteriyor. Parlamenter sistemi savunmak, demokrasiyi, insan haklarını, eşit yurttaşlığı ve çağdaşlığı savunmak demektir. Bize bu sistemi armağan eden ve bu yıl 95. Yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi bizlere armağan edenleri içtenlikle anıyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

"Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95'inci yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir heyecanla, gururla ve coşkuyla kutlamaktayız.

Ecdadımızdan aldığımız bu büyük miras ile Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. senesi olan 2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlemekteyiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'in liderliğinde Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini hedefleyen AK Parti olarak; tüm engelleme girişimlerine karşın yerli ve milli projelerimizi hızla inşa etmekte, bir bir milletimizin hizmetine sunmaktayız.

Bugün de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Yeni Havalimanını hizmete açmaktayız.

Bu dev yatırımın ülkemize, milletimize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum.

Biz, topraklarımızı düşmanlardan kurtarmak için tereddüt etmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimize, gazilerimize, ecdadımıza karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz.

Bu bilinç ve iradeyle ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin 95. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü ve milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimiz, her türlü engelin aşılması konusunda bizlere güç vererek, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ve milletimizin uluslararası alanda hak ettiği yeri alma kararlılığının bir kanıtıdır.

Türkiye üzerinde tarih boyunca çeşitli oyunlar oynanmış ve her seferinde bu oyunlar bozulmuştur. Halkımız sağduyusunu hiç bir zaman kaybetmemiş, vatanı için gerekeni yapmıştır.

Cumhuriyet hepimizin ortak paydasıdır. Bu paydanın özünün ne olduğunu, ne anlama geldiğini nasıl korunması gerektiğini her bir Türk vatandaşı en iyi şekilde bilmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını; Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hemşerilerimizin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Türk milletinin en zor durumlarda bile ayağa kalkmayı bildiğini ifade eden Başkan Polat'ın mesajında, “Büyük fedakârlıklarla ve kahramanlıklarla verilen milli mücadelenin ardından Cumhuriyet, tüm imkânsızlıklara ve zorluklara karşı Gazi Mustafa Kemal liderliğinde yürütülen destansı bir mücadelenin eseridir. Milletimiz, hürriyeti, ülkesi ve bayrağına asla gölge düşürmeyeceğini, asla boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm Dünya'ya 95 yıl önce ilan etmiştir.

Tek bayrak, tek millet, tek devlet anlayışıyla kurulan, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırılan Cumhuriyetimiz, Türk milletinin ebedi varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bu günlerin sorumluları olarak bizler, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal'in veciz bir şekilde ifade ettiği, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak zorundayız. Bu yolda yürürken milli değerlerimizden ödün vermemek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz. Bağımsızlık, karakteri olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, hemşehrilerimin ve tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum" ifadelerine yer verildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Cumhuriyet’in ilanı ile milletimiz, evrensel değerlere kavuşmuştur” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “1920’li yıllar, ülkemizin çevresinde açlık, yoksulluk, siyasi çalkantıların zirve yaptığı yıllardır. Adeta bu ateş çemberinin içinden, milletimizle birlikte bağımsız bir Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şeref ile kurulmuştur. Yaşadığımız bu toprakların özüne ve yaşam biçimine en uygun olan Cumhuriyet’in ilanı ile milletimiz, evrensel değerlere kavuşmuş, bu değerleri özümseyerek yaşam biçimine dönüştürmüştür. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, laik, demokratik, hukuk ve sosyal devlet hassasiyeti ile milletimizin hayat şekli olmuştur. Cumhuriyet ile yönetilmeyen dünya ülkelerine baktığımızda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere nasıl değerli bir miras bıraktığını ve bizlerin nasıl sahip çıkması gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Dünyanın ilk şehir devleti Arslantepe’den başlamış olan medeniyete ve devlet şekline, son sahipleri bu topraklarda noktayı koymuştur. Cumhuriyetin bizlere sunduğu nimetler ile Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyete ve istikbale koşmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

"2200 yıllık devlet geleneğimiz, aziz milletimizin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti son dönemlerde ki hızlı gelişimiyle dünya güçleri arasında yerini almayı başarmıştır. Üzerimize düşen en büyük görev; birlikte yaşama kültürümüzden ödün vermeden Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü el ele, gönül gönüle savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Aziz milletimiz; sarsılmaz cesaret, büyük fedakârlık ve sağlam iradesiyle kurduğu Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini bütün dünyaya her zaman göstermiş, göstermeye de devam edecek kararlılığa ve fedakârlığa sahiptir.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe kalkışması, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki gibi kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ve güçlü diplomasisi ile yarınlara umutla yürüyecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hedeflerine yürüyüşümüzü hiç kimse engelleyemeyecektir.

Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Aziz milletimizin ve kıymetli hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum”

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve Milletimize armağan edilen en büyük hediyelerden birisidir.Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıldönümünü Milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz. 95 yıl önce  yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferidir.

Aziz Şehitlerimizin acılarını, Kahraman Gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

Ulu Önder Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk Milleti‘nin kanı, canı pahasına kurulan Cumhuriyet‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Yurdumuzun her köşesinde, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma hakkının sorgulanmadığı, herkesin yargıya yürekten güvendiği, kutsal değerlerimizin en büyük teminatı olan Cumhuriyet ile vicdanlarımızın tertemiz kalabildiği, kadın-erkek eşitliğinin sağlanarak, toplumun temel yapısının sağlamlaştırıldığı, eğitim ve sağlıkta, sosyal devlet ilkesi ile yurttaşların insan onuruna uygun yaşamalarının sağlandığı bir yönetim biçiminin tarifidir aslında bu. Ülkemizin, çatışmalı bir Ortadoğu coğrafyasında, bugüne dek güneş gibi parlamasının tek sebebi, laik bir hukuk devleti olma temelinde yükselen bir cumhuriyet olmasıdır. Eşit ve özgür yurttaşlık temelinde, cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmamız gereği asla kuşku duyulmaz bir gerçeklik ve barış içinde yaşanacak ,aydınlık güzel günlerin var olma nedenidir.

Bu duygu ve düşüncelerle inanıyoruz ki; Ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 95. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum."

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

"Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine ulaşma, geliştirme noktasında üniversitelerimizin büyük görev ve sorumlulukları olduğunun bilincindeyiz. Bu kapsamda Anadolu’da yeni filizlenmekte olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin 2023 hedefine ve sonrasında 2053 ve 2071 ideallerine ulaşmasında üzerine düşen her türlü bilimsel görevleri yerine getirecektir. Malatya Turgut Özal Üniversitesi; Cumhuriyetin kuruluş ideallerini hayata geçirmek için atılan her adımın, gösterilen her çabanın arkasında duracaktır, Cumhuriyetle sonuçlanan Milli Mücadele ruhunu ve azmini bilimsel alanda sahiplenecektir.

Cumhuriyetimiz; milletimizin gelecek umutlarının teminatı olmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı gururla, onurla, coşkuyla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyoruz."

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

”Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95.yılını yürekten kutluyor ve böyle önemli bir günde büyük bir gurur yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, gözü daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır.

Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Atatürk, halk egemenliğine dayalı bir devlet şekli olan Cumhuriyetin, Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olduğuna inanmıştır. Bu inançla kurduğu Cumhuriyet; laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti temelleri üzerinde bugünlere kadar ulaşmıştır.

Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma, halkın refahını sağlama, demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütmektedir. Ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, Türk Milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Bu gururlu gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, Kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

"Esnaf ve Sanatkar Camiası olarak Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü milletimiz ile birlikte coşku ve gururla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin ilanını sağlayan mücadeleyi, iradeyi ve milli ruhu unutursak her şeyimizi kaybederiz. O nedenle; birlik ve beraberliğimizi korumalı, ülkemizin istikbaline ve istikrarına gelebilecek tüm tehlikelere karşı Cumhuriyetimizin ilanını sağlayan Milli Ruhla hareket etmeliyiz.

Esnaf ve Sanatkar Camiası olarak ülkemize ve milletimize yönelik her türlü saldırı karşısında yorgunluğa, bıkkınlığa, karamsarlığa düşmüyoruz, toplumun temel direği olarak ayakta duruyoruz.

Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi esnaf ve sanatkar camiası olarak minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Ülkemizin ve milletimizin birliği, dirliği ve kudreti daim olsun."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"95 yaşındaki Cumhuriyet; büyük sıkıntılar atlatmış, ciddi sorunların üstesinden gelebilmiştir. Yakın zamandaki en büyük badire, 15 Temmuz 2016 kalkışmasıdır... “ Ne istediler de vermedik” diyen zihniyetin; laik-demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı parlamenter, çoğulcu rejimin ne kadar büyük bir nimet olduğunu başka badirelere gerek kalmadan, anlamasını, ısrarla ümit etmekteyiz. Çünkü, insan, doğası gereği gelişmelere, değişmelere açık ve akılla hareket edebilen bir canlıdır. Bilimin ulaştığı seviye, teknolojik ilerlemeler ve akıl çağında olmamız ısrarlı beklentimizin sebeplerindendir.

“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir”; Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olmaktan bir an önce kurtarılmalıdır. Siyasi otoritenin bunun gereğini yapmadığı, yapmak istemediği gayet açıktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Genel Merkez Yönetim Kurulu ve tüm şubeleriyle, Atatürk’e gönül vermiş milyonlarca yurttaşımızla; ülkemizi bu sarmaldan kurtarmak için demokratik haklarını sonuna kadar kullanacak, yasalar çerçevesinde mücadele etmekten asla çekinmeyecektir.

Cumhuriyetimiz, Atatürk Cumhuriyeti 95 yaşında… Milletin eseri, milletin gururu Cumhuriyet; laik, demokratik, sosyal hukuk ve üniter devlet özellikleriyle sonsuza kadar yaşayacak, yaşatılacaktır. Kökleri, Milli Kongrelere ve Milli Mücadeleye dayanan; Cumhuriyet Devrimini savunmayı, korumayı ve geliştirmeyi görev bilen; bu uğurda kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy başta olmak üzere nice şehitler veren, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetimizi yaşatmanın güvencesidir."

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet'e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet'in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. Biz de, O’nun vasiyetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz.

Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.

Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adıdır. Atatürk’ün deyişiyle, "Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir."

Hedefini çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu aşmak biçiminde ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün başlattığı, demokrasiye geçişi de içeren yapısal dönüşüm sürecinin temeline lâiklik ilkesini yerleştirmiştir."

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

"Türk milleti, 95 yıl önce sarsılmaz imanı sayesinde kazandığı İstiklal Savaşıyla tarihinin rotasını değiştirmiş ve hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya haykırmıştır. Aziz Türk Milleti Türksüz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevabı Türkiye Cumhuriyetinin ilanıyla vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetimiz bugün 95 yaşındadır. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünde bizler 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine sımsıkı sarılarak cumhuriyete, istiklal ve istikbale sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.

Tıpkı yaklaşık 100 yıl önce ülkemizi bölmeye çalışan karanlık güçlere bugün de geçit vermemeli ve onların karanlık planlarını bozmalıyız. Dün olduğu gibi bugünde milletimizin üzerine çökmek isteyen kara bulutları, Türk Milliyetçileri dağıtacak ve Türk Milletini aydınlığa kavuşturacaktır. Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler karşılarında Ülkücü Hareketi bulacaklardır. İstiklal Savaşında ortaya konan kararlılık ve fedakârlığı yeniden hatırlamalı ve bu bilinçle yaşamalıyız. Bizler şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar üzerinde bir ve beraber bir şekilde yaşadığımız müddetçe Cumhuriyetimiz de sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız