SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Katı Bir Durum Sergileyeceğiz"

0
Güncellendi - 2018-06-10 18:16:05
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tarım arazilerinin ve tarımsal havzaların ne sanayiye ne de yapılaşmaya açılmaması noktasında katı bir tutum sergileyeceklerini söyledi. Bakan Tüfenkci, “Bu noktada ciddi adımlar atacağız. Bunun kararları alındı” dedi.

“Katı tutum sergileyeceğiz”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tarım arazilerine yönelik yaptığı araştırma kapsamında Türkiye’de tarımsal alanların hızla azaldığı ve Malatya’da da yüzde 25 oranında bir azalma olduğunun sorulması üzerine Bakan Tüfenkci, 24 Haziran’dan sonra bir dizi teşvik programı ile birlikte tarımsal alanların sanayiye ve yapılaşmaya açılmaması noktasında bundan böyle daha katı tutum sergileyeceklerini belirterek “Orada katı olmak gerekiyor. Mevcut tarım alanlarımızı daha verimli hale getirmemiz lazım. Bununla ilgili 24 Haziran’dan sonra 2019 da tarım teşviklerimizi biz programladık. 3 alana yoğunlaşacağız. Mazot ve gübre desteği ve ilaç desteğine yoğunlaşacağız. Bu noktada da ciddi adımları atacağız. Diğer bir nokta da özellikle tarım havzalarının ne sanayiye ne de yapılaşmaya açılmaması noktasında katı bir tutum var bunu daha da katılaştıracağız. Bunun kararları alındı” sözleriyle yanıtladı.

"Operasyonlara hazırlıklıyız"

Bakan Tüfenkci, Yeni Sanayi Sitesi'ndeki esnafları da ziyaret etti.

Kredi derecelendirme şirketlerinin Türkiye ile ilgili son açıklamalarını değerlendiren Bakan Tüfenkci, “Özellikle 24 Haziran seçimlerine doğru giderken, Kredi derecelendirme kuruluşları ve uluslararası finans kuruluşları aracılığıyla Türkiye’ye ekonomi üzerinden bir operasyon yapılıyor.  Moody’s  bugünkü açıklamaları ve Fitch’in dünkü açıklamaları da esasında bu operasyonun devamı niteliğinde.

19 Türk bankasının notunun düşürülmesi veya izlenmeye alınması, özel sektördeki şirketlerin izlenmeye alınması, gerekçeleri de gerçekten çok komik. Bir takım yönetim bozuklulukları ve finans yükü diyorlar. Oysa baktığımız zaman Türk bankacılık sisteminin gerçekten hem finans yapısı hem de yönetim yapısı çok sağlam. Bankacılık sektörüne sağlıklı ve sağlam bir şekilde yoluna devam etmesine rağmen, geri ödenmeyen kredilere baktığımız da  Avrupa bankalarından daha düşük bir düzeyde olmasına rağmen bu tür bir takım algılar oluşturmak ve yapıyı bozucu bir takım girişimlerde bulunulması esasında bu kredi derecelendirme kuruluşlarının neye hizmet etmesini göstermesi bakımından çok önemli.” dedi.

Tüfenkci, kredi derecelendirme şirketlerinin oyunlarının 24 Haziran7da bozulacağını belirterek, “Biz bu noktada bu operasyonlara hazırlıklıyız. Türkiye bunun üstesinden gelebilecek. İnşallah 24 Haziran’da milletimiz sandıkta bunun cevabını en iyi şekilde verecek ve bu operasyonlara 24 Haziran’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan böyle yüzde 55’in üzerinde bir oy potansiyeliyle cumhurbaşkanı seçtiğinde güçlü meclisi oluşturduğunda o kredi derecelendirme kuruluşlarının tamamı milletten gerekli tokadı ve cevabı almış olacaklar.   Milletimiz müsterih olsun, bu algı operasyonların aldanmasın, ama bu operasyonları da bir oyları ile bozsun.” diye konuştu.

Avusturya’da Siyasal İslamla mücadele iddiasıyla 7 camiyi kapatması konusundaki kararına tepki gösteren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bu bile başlı başına bir skandal. Camiler Siyasal İslam’ın merkezi değil, İslam’ın ibadetlerin yapıldığı bir yer. Dolayısıyla camileri bir terör merkeziymiş gibi göstermek ve İslamın siyasalı, siyasal dışısı gibi anlamsız ve gayri İslami bir yaklaşımla ama kötü niyetli bir yaklaşımla yaklaşmaları Avusturya’nın ne kadar İslam düşmanı olduğunu açıkça gösteriyor.  Bu islamofobinin yanında genel göstergelerden birisi. Mezhepçi ve dini bir ayrım gözeten bir yaklaşım, kabul edilmesi mümkün değil.  Çünkü camiler Müslümanlar için ibadethanedir ve kutsal mekanlardır. Biz nasıl ki havraları, şapelleri veya başka mabetleri kutsal bilip, gerekli itinayı gösterip, oraları ‘Hıristiyan terörün yerleridir veya siyasal Hıristiyanlığın merkezleridir’ gibi diye algılamıyorsak Avusturya ve buna benzer ülkelerin veya toplumların da bu tür algılarla Müslümanları töhmet altında bırakmak, İslam’ı töhmet altında bırakması kabul edilemez. Ben inanıyorum ki sağduyu hakim olacak ve yaptıklarından da utanacak. Şiddetle bu kararı da kınıyorum. “ ifadelerini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Güler HAZAR- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • a.b. (5 yıl önce)
    BEKTAŞİ YE KIYAMET NE ZAMAN DİYE SORMUŞLAR. Bektaşi de cevap vermiş ben öldügüm zaman. diye .MALATYA NIN CİGERİNİ PAARÇALADINIZ .Kuzeyçevreyolu yapacagız diye .BUNDAN BÖYLE MALATYA İÇİN NE TEDBİR ALSANIZ BİLE GEÇMİŞ OLSUN SAYIN BAKANIM.niçin güneyden yapılması bilimsel açıklaması varmı dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (5 yıl önce)
    Üstün motor rekdefiyeyi çok seviyorlar galiba
    0
    0
    Yanıtla