SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehrin Zenginini de Düşünmek Zorundayız"

0
Güncellendi - 2020-11-10 06:33:17
A- A+ PAYLAŞ

VİLLA SAVUNMASI.. "BATTALGAZİ'NİN NEDEN ELİTİSTLERİ OLMASIN?".. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi’de her alanda gerçekleştirdikleri projelerle birlikte ilçeyi yepyeni bir çehreye kavuşturduklarını ifade ederek “Gönül belediyeciliğini en etkin ve verimli şekilde ilçemizde icra ediyoruz” dedi. Güder, tepki toplayan 'Villa Kent' projesini de savundu.

Özel bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 31 Mart’tan sonra görevi devralır almaz, tüm projeleri etkin ve vizyoner bir şekilde hayata geçirmek üzere çalışmalara başladıklarını ve çalışmalarını hizmet aşkıyla sürdürdüklerini belirtti. Battalgazi ilçesindeki imar’dan probleminden yol yapım çalışmalarına, Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümden villa kent projesine, Malatya’nın katma değer katacak Yıldıztepe Rekreasyon Projesinden Covid-19 pandemi sürecinde yürütülen aktif çalışmalarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

“PANDEMİ İLE CİDDİ MÜCADELE VERDİK”

Covid-19 sürecinde Battalgazi Belediyesi olarak ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; alacağımız tedbirler covid-19 virüsünden güçlü değildir. Covid-19 döneminde Battalgazi Belediyesi olarak etkin bir çalışma yürüttük. Malumunuz Ocak ayında bir deprem yaşadık. Depremin yaralarını sardığımız dönemde çıkan bu virüs diğer belediyelere göre yükümüzü kat kat arttırdı. O süreçte Battalgazi Belediyesi olarak günlük 15 veya 20 bin maske dağıtıyorduk. İlçede düzenli periyotlarda dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirdik. Dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirmediğimiz taksi durakları, alışveriş merkezleri, pazarlar, esnaflar, okul, kamu kurumu, camiler, sokaklar, parklar kalmadı. O süreçte ilçede herhangi bir vatandaşımızdan olumsuz bir yorum almadık. O zaman diliminde ciddi bir çalışma yürüttük, yürütmeye de devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza gıda yardımları gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın tüm ihtiyacını bu süreçte karşıladık. Gönül belediyeciliğini en etkin ve verimli şekilde ilçemizde icra ediyoruz.”

“İMARI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİK”

Daha yaşanabilir bir Battalgazi inşa etmek için imar sorununa neşter vurduklarını aktaran Başkan Güder, “Göreve geldiğimiz gün ilgili birimimize ilk talimatımız ilçenin imar sorununu çözmek oldu. İmar uzun soluklu bir süreç. Battalgazi’nin imar sorununun çözümüne acil ihtiyacı vardı. Seçim öncesi de aldığım en büyük konu başlığı imar sorunuydu. Battalgazi’yi dar makastan kurtarmamız ve şehri açmamız gerekiyor. Alt merkezler kazandırmamız gerektiği kanaatine vardık. Yaptığımız istişareler sonucu imar çalışmamızın büyük bölümünü tamamladık. Yaşadığımız depremin ardından iki tane alt merkez oluşturmaya çalıştık. Biri bin 557 konut yapılan Orduzu bölgesi diğer ise 500 civarında konut yapılan Eskimalatya bölgesidir. Beydağı ile çevre yolu arasına sıkışmış bir ilçemizde herhangi bir yatırım alanı bulunmuyor. Şükürler olsun imarı bitirme noktasına getirdik” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT FEVZİ’DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM MALATYA’NIN VİZYON PROJESİDİR”

Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Güder, “Şehit Fevzi Mahallesi’nde çarpık bir yerleşke söz konusu. Yaşadığımız depremde de gördük ki oradaki binalar depreme de dayanıklı değil. Önceden gerekli olan kentsel dönüşüm çalışması deprem sonrası bu gerekliliği daha da gün yüzüne çıkardı. Yapmış olduğumuz çalışmaların sonunda oradaki insanları mağdur etmeden bir kentsel dönüşüm çalışması yapılması gerekliydi. Sürekli bunun mücadelesini verdik. Fakat o süreçte bazı insanlar o mahalle halkını yalan iddialarla bize karşı kışkırttılar. Değer tespitlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. Bu bilge akışını sağlıklı olarak oradaki insanlara aktarmaya çalıştık. Vatandaşımızın lehine çalışmaların tekrar tekrar yapılmasını istedik. Şehit Fevzi Mahallemizin değer tespitleri yapıldı. Şuan değerler ortaya çıktığında biz vatandaşın karşısına çıktığımızda, vatandaşımızın lehine çıkan değerlerle karşılaştılar. Vatandaşlar satabileceği fiyatın üstüne değerler çıktı. Depreme dayanıksız bu mahallemizde kentsel dönüşüm ile birlikte depreme dayanıklı evlerimiz orada mevcut olacak. Oraya sosyal donatı alanları kazandıracağız. Vatandaşımızın her daim yanında olacağız. Attığımız tüm adımlar vatandaşımızın lehine olan adımlar. Orada yaşayan insanlarımızın ekonomik seviyeleri düşük. Biz bunların farkındayız. Şehit Fevzi Mahallemiz’de yapılacak kentsel dönüşüm diğer mahallelerimize model olacak bir dönüşüm olacak. Gelir gider adaletsizliğini ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bence Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışması Malatya’nın vizyon projesidir” İfadelerini kullandı.

“TÜM KESİMDEN İNSANLARIN İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ”

Beydağı eteklerine yapmayı planladığı ‘Villa Kent’ projesi hakkında konuşan Başkan Güder, “Battalgazi Belediye Başkanı olarak insanların ihtiyaçlarına cevap vermek zorundasınız. Battalgazi’yi sadece Taştepe gözüyle göremezsiniz, sadece Şehit Fevzi olarak göremezsiniz, sadece Kernek gözüyle göremezsiniz. Şehre bakarken şehrin tüm birleşenleri göz önüne alıp öyle kararlar almak gerekir. Projeyi eleştiren arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum; ‘Neden Battalgazi bölgesinde yaşayan insanlar bir anda Yeşilyurt bölgesine göç ediyorlar?’ veya ‘Bina yaparken neden Yeşilyurt bölgesine koşarak gidiyorsunuz?’diye bir soru sormak istiyorum. Projeye karşı çıkanlar bir cevap versinler. Hazırlayacağımız yere buyursun gelsinler yapsınlar. Bizler şehri düşünürken, bir bütün olarak düşünmek zorundayız. Dar gelirli insanlarımızı düşünmek zorundayız, şehrin tüccarını düşünmek zorundayız, şehrin zenginini de düşünmek zorundayız, şehrin öğretmenlerini de düşünmek zorundayız. Toplumun her kesimin ihtiyacını karşılamak zorundayız. Battalgazi’nin neden elitistleri olmasın. Diğer bölgelerde olduğu gibi. Battalgazi’de yaşam kalitesini arttıracağız. Sosyal konut talep edenler vatandaşlarımıza sosyal konut vereceğiz. Villa talep edenlere villa vereceğiz. Tüm kesimden insanların ihtiyacını karşılayacağız. Belediyeler artık kendi olanaklarını kendi sağlıyor. Villaları yapıp satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra oradan gelen gelirlerimizi, sosyal konutlara yatıracağız. Battalgazi’yi dar makastan kurtarıyoruz. Alt merkezler oluşturuyoruz. Bize gelen birçok talep var. Bu talepleri karşılamazsak o talepler başka bölgelerde karşılanıyor. Amacımız tüm dokuyu bir arada tutmaktır. Battalgazi’de her kesimden vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

83 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Başkanım o zaman zenginler içinde bir yardım kampanyası organize edelim. Zenginlerin başı kel mi?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Tebrikler siyasete yeni bir kavram daha geldi.... Sanki zengin istese de villa yapamaz, villa alamaz gibi bir yaklaşım. O zaman ya zengin villa alamayacak duruma getirildi ya da Platon ve Montesqueu dan sonra siyasal literatüre zengin hakları gibi bir kavram getirecek kadar derin bir felsefi bilgiye sahipsiniz...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Osman baskani sehitfevzi mevzusunda tanidim iyi niyetli iyi bir insan ama baskalarina uymazsa.ilce baskani farkli dusunceler icinde il baskani kendini cumhurbaşkanından sonraki adam goruyor oznur ablayi hic yazmiyorum zaten.bana gore belediye baskani mimar olur nedenmi kafayi cevirip gordugu yeri kafasinda olusturdu gorselligi hayata minumun parayla yapar.osman baskan kendin ol bize yeter.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Villada yapsalar asgari ucret suan 5 binde olsa luks arabamda olsa guzel ulkemin yasanacak bir yeri kalmadi sebebi suriyeli gardaslarimizin yuzunde.bizlere sadece suriyelilere taninan haklari ve onlara verilen saygiyi bekliyorum.yemin ediyorum bizden daha rahatlar.cocuklarimizin gelecegini yok ettiler.birakin ne yaparlarsa yapsinlar.ulkemin gelecegini yok ettiler.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Baskil (3 yıl önce)
    Tastepe gözüyle bakmak istemiyorsa Sayın başkan o zaman zengini düsünecegine tastepede kentsel dönüşüm yapsın. Saygılar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • selahattin ulutaş (3 yıl önce)
    şu memleket ufku geniş, vizyon sahibi, işinin ehli ,gerçek bir memleket sevdalısı bir yöneticiye hasret maalesef...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • TUNC (3 yıl önce)
    Vizyon olmayınca kaldırıma, inşaata, market işlerine yöneliyorlar. Proje üretmek ve hayata geçirmek herkesin harcı değil, biz ne desek boş, ''hoca bildiğini okur'' diye bir söz var. Bunlarında elinden gelen bu. Battalgazi'nin tarım arazilerini, güzelim kayısı bahçelerini imara açmış bununla övünüyor. Gölgesinde oturacak ağaç kalmadı Malatya da. Biraz parklarda var, onu da biraz büyüyünce budama yapıyorlar, sadece ağacın gövdesi kalıyor. İşi ehline teslim etmedikten sonra şikayet etmek boşuna.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Çok doğrusun kardeşim.selahattin gürkan dan sonra osman güder hafif kalıyor.merkez ilçe değilde belde belediye kafası var.eğer okursa kopya vereyim osman başkana.ilçe sınırlarında karakaya baraj göleti var.yazın güzel su sporlarının yapılacağı,aquapark,yüzen havuzlar,jetski,sürat motorları,vs.mesire alanı olan bir cazibe merkezi yapabilirsin.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Başkan haklıdır. Şimdiye kadar ülkemizin neresinde halkdan birisi siyasete girebilmiştir ki halkın isteklerine hizmet edebilsin. Herkes kendisi gibi hayat süren insanları düşünür doğal olarak.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hasan çavuş (3 yıl önce)
    Battalgazinin neden elitisleri olmasın! İnsanların zengin kesimi, parayı tek elde toplayan her türlü ekonomik krizde fakire darbe vuran. insanlar kiralık evlerde cefa çekerken, 2.3.4.5.6. evini alan, zenginliğine zenginlik katan insanları da düşünmek zorundayız onlara Villa yapmalı sonra "Battalgazinin Elitistleri" diye bu sınıfı fakir halktan ayırmalıyiz hatta üstün tutmalıyız. Bu insanların vergilerine muhtaç olduğumuzu bilmeli sonra da onlardan aldığımız vergilerle fakir halka ev yapmalıyız böylece fakir halkı sevindirmeliyiz onlarda iyilik yaptığımızı zannetsinler bize güven duysunlar. 8-9 senedir kiralık evlerde geziyorum. Allah'ın verdiğine şükürler olsun fakat beni kandiramazsiniz. Kur'an'ı Kerim'de çok geçer "Hiç akıl etmez, düşünmez misiniz!".
    %0
    %100
    Yanıtla
  • mahmut (3 yıl önce)
    katılıyorum. tüm malatyalı fahri kayahan bostanbaşına tecdeye göç ediyor. altyapı nedeniyle. bizler de vergi ödüyoruz ama altyapı yatırımı hep yeşilyurta yapılıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Altyapımı güldürme kardeşim.malatyanın eski yerleşim yerlerinde sen kentsel dönüşüm yapmazsan,varoşlaşma yolunda suriyeli kardeşlerimiz ile emin adımlar ile ilerler isek,millet tabiki yeşilyurt a kaçar.akpınar,mücelli,beşkonaklar,çevreyolu altı ve daha birçok mahalle suriyeli lerin işgali altında.ev alacak kimse de biraz fazla vereyim bunlardan uzak olayım diyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • malatyasız (3 yıl önce)
    Burada yazdıklarınız hep boş laf. Kimse dikkate almıyor görmüyor musunuz? Bizim sözümüz sandıkta geçer,. Ama nerdeee; Sandığın başında da ne yaptığınız belli.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Helal olsun sen olmazsan zenginleri kim düşünecek sen olmazsan vay onların haline. Yazık vallahi çok yazık belediyenin işimi villa yapıp satmak ha müteahhit isen yap sat belediye başkanlığını makamını kullanma helal olsun. Belediye yol yapar park yapar temiz ve ucuz su getirir git o fakir mahallelerine Battalgazi nin gör biraz en çok oy aldığın yerler sıfır hizmet gerçekten sana yazıklar olsun Osman başkan. Bunları oy veren bir insan olarak söylüyorum.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • KAMA (3 yıl önce)
    Vicdanı olanlar önce fakiri sonra zengini düşünür ama....düşünce yanlıştır...bu krizde keyfe gerek varmı.....
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MALATYA SEVDASI (3 yıl önce)
    Niye işinize gelmeyen yorumlar yayınlanmıyor. Bu mu gazetecilik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacıbey (3 yıl önce)
    Battalgazi inşaat genel müdürü de bunun için mi değişti acep?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • İnşaat en güzel götürme yeridir.olabilir..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • selami sayın (3 yıl önce)
    ALLAH AŞKINA türkiyede hangi kurum sadece kendini işini yapıyor . 1-dün silivri selimpaşada FENERBAHÇE üniversitesinin bir binasını gördüm . senin ülkenin gençlerinin eğitimi spor klubüne mi kaldı? 2-vatandaşın aldığı sağlık hizmetini kolaylaştırmak için açılan ÖZEL HASTAHANELER inşaatçılık yapar. 3- KUTLU DOĞUM vardı 20108 e kadar başta milli eğitim olmak üzere diyanetten daha çok program yapar oldu 4-tekirdağ belediyesi bütçeden en büyük payı alan milli eğitime her ilçeye bir okul yaptırmış bırakın allahınızı severseniz herkes enerjisini birikimini kendi hizmet alanında harcasın
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Açın da biraz izmir belediye başkanının ve belediyesinin neler yaptığını okuyun. Adam daha bugün 230 konutu dayalı döşeli depremzedelere bir yıllığına tahsis etmiş. Onun öncesinde koskoca hilton otelinin tamamını depremzedelere tahsis etti. Bir yıl geçmesine rağmen elazığ ve malatyada insanlar hala prefabrikte kalıyorlar. Battalgazi belediyesi de resmen zenginleri de düşünmek zorundayız diyor. Diyeceklerim bu kadar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MALATYA SEVDASI (3 yıl önce)
    saldırı yaparken şunları düşündünüz mü? başkan güder’e bu site neden saldırı yapıyor? bu projenin battalgazi ye faydaları olacak mı? 1-malatya’da bir çok belediye bunu yaptı. hatta bazı küçük ilçeler de. 2-bu projeyle mütait belediye olacak. ve kasasına milyonlar girecek. 3- yeşilyurt’a taşınanmak yerine vatandaşlar battalgazide tutulacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    resimde ki kişilerden iyi bir kompozisyon yazısı çıkar da ...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MAHO (3 yıl önce)
    yazıklar olsun senin gibi başkana, şehrin zenginlerini düşünmek sana mı düştü. zengin zaten lüks yerlerde yaşıyor. zengini değil fakiri düşün...2023 te fakirler seni görür.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mikail (3 yıl önce)
    Zengin kendini düşünüyor başkan sen kendini yorma
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Rezil bir açıklama belediye nin işi zengine villa yapmak değil Osman bşk. Zengin villasıı kendi yaptırır sen merak etme. Zaten yıllardır zengine hizmet ediyorsun git Battalgazi nin fakir mahallelerine yol yap park yap belediyecilik budur ulaşımı düzelt sanamı kaldı villa yapıp satmak müteahhit sen başka o zaman kendin yap sat belediye imkanlarından faydalanma. Yazıklar olsun bunlarıda oy vermiş biri olarak söylüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    evet böylece akp nin gerçek yüzünü malatya da görmüş olduk.hani sayın erdoğan hep diyor ya biz gücümüzü milletten alıyoruz,halkın,mazlumun sesiyiz.diye...şimdi soruyorum sayın güder villa projesini hangi halktan almış,anket yapılsa %70 hayır çıkar..yok efendim cazibe merkezleri,yok çekim merkezleri falan hikaye...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Sayın Başkanımı tebrik ediyorum. AKP genel politikasını tüm açıklığı ile ifade etmiş. Fakirleri uyuştur oylarını al iktidara geldiğinde zenginlere hizmet et. Bravo başkan...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    başkanımm haklısınız zenginin malı züğüdün çenesini yorar siz inandığınız yolda devam edin. acun abimize bi villa,basri abimize villa,zatalinize bitane villa,hacıali abimiz,mustfa, tercan, baydar, bayındır .... bunları da unutmayın aman ha başkanım hatırları kalır .
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Başkan ne yapsın, evsiz zenginler için siteler yapıyor. Zenginler sokakta mı kalsın, belediye yardımcı olsun. Ya da ne bileyim zenginler fakirlerin içinde mi yaşasınlar, kendilerine ait lüks zenginler içinde yaşasınlar, daha rahat ederler. Fakirlere de seçim zamanı makarna, bulgur vs. kışın kömür daha ne olsun. Herkes işine baksın başkanı eleştirmesinler. Bu düzeni fakirler istedi. Herkes memnun size ne oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (3 yıl önce)
    Sayın başkan dağ eteklerindeki villayi evi bırak da allah aşkına makam odanın karşısında yıkılan apartmanlara yıkık göçük yerlere bi bak oralar için bir çalışma yap depremin üstünden neyse bir geçti halen bir çalışma yok zengin zaten villasını evini yapar alır sen darda zorda olan vatandaşlarınla ilgilen
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (3 yıl önce)
    Hele şuna vak suç sende değil sana oy verende
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Reis (3 yıl önce)
    Alayına isyan
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Osman Başkan Sana zahmet arabayla çarşıya bir gir de kaç dakika da park yeri bulursun bir Bak. İnsanlar trafik te câninda bezmişler .Sız hangi dünya da yaşıyorsunuz .Gerçi sizin yaşadığınız dünya belli ;Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler dünya sı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (3 yıl önce)
    suç sizin değil size oy veren bizim
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Belediye başkanı aslında haklı. Yüksek gelirli insanların ikameti sosyal, kültürel ve ekonomik değer katar doğru fırsatlar yaratılırsa. Battalgazi lüks villa tipi konut yatırımı almıyorsa varsın belediye yapsın, doldurursa villaları, faydaları herkese. Servet düşmanı olmaya gerek yok. Elbette belediye önce dar gelirliyi, önce dezavantajlı kesimleri düşünecektir. Bunların hakkından kesip villaya yatırırsa sonuna kadar yuh olsun. Ama bunların hakkını kesmeden hatta üstüne belediyeye gelir getirecek bir proje yapıp yüksek gelirli vatandaşları bölgeye çekecekse, olumlu. Oldu olacak Ankara'da Çayyolu'nu, Yaşamkent'i, Ümitköy'ü yıkalım; İzmir'de Mavişehir villalarını (Emlak Konut yapmıştı), Bostanlı Vilayet Evi sırasındaki kooperatif villalarını yıkalım; İstanbul'da 4 Levent'i dümdüz edelim. Buralarda TOKİ konutları yapalım (!). Sonra?.. Velhasıl, gerek Yeşilyurt gerek Battalgazi belediyeleri, esas vazifelerini aksatmadan dışarıdan finansman bularak bu projeleri yapıp satabilirse yapsın satsın. Her memlekete çalışan orta kesim de lazım, turu kuru zengin kesim de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    zengin zaten yolunu bulmus bulur onlari dusunmek sanami kaldi tabi burda gercek samimiyetinizin disa vurumu var
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Mızrak çuvala sığmamaktadır. Tuz artık kokmaktadır...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)
    Ben oy vermedim içim rahat :)
    %0
    %100
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    tabi canım şehirde ev sahibi olmayan kiracı kalmadı ki, onların hepsini ev sahibi yaptılar, sıra zenginlere geldi. insanın biraz yüzü kızarır o lafı söylerken.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Sayın Başkanım doğru yoldasıniz sizi anlamayanlarda birkaç yil içinde anlayacaklardir çöşnük mahallesinden üniversiteye kadar yeni bir Battalgazi için çok uygun yerler.fahri kayahan bostanbasi çok gerilerde kalır hemde buralarda zemin çok çok sağlam müthiş bir alt merkez olacak yol açtığınız bölgeler tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Kesin senin o civarda arsan vardir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Doğru söylüyor başkan zenginlerin villa için vakit ayırıp uğraşacak zamanları yok ,sen yaptırda zenginlerimiz alsın, nasıl olsa yoksula Allah yardim eder, onlarda çalışıp ev yaptirirlar.Belediyelerin önceliği zenginlerimizin refahı.Hey büyük Allahım sen vatandaşı boyle yoneticilerden koru.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir garip yolcu (3 yıl önce)
    Zengin arabasını dağdan aşırır ,fakir düz ovada yolunu şaşırır.Başkanım sen fakire bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dengesiz (3 yıl önce)
    Arkadaşlar Malatyaya hizmet etsin de nereli olursa olsun hepimiz bu ülkenin evlatlarımız hemşerilik mezhepçilik ırkçılık önemli değil önemli olan hizmet.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Toki sakini (3 yıl önce)
    Olmadi osman baskan olmadi??
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Akbayrak (3 yıl önce)
    Kerpiç ev yapsa herkes alkışlardı, deprem için villa yapılmalı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bırak Zengin başkan Belediye fakiri düşünsün. Belediyen sosyal işleri yapmalı zengini daha zengin etmemeli. Sizin gibi Belediye başkanları AKP faydadan çok zarar verir bana göre. Keşke Reisin her yerde gözü olsada yapılanları görse
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Cimer'e yaz direk görüyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Battalgazi belediyesi yine iş başında kamulaştırma yapmadığı arazileri kendilerine imara açtırıp kazanç elde ediyorlar vatandaşın malını elinden alıyorlar yazık ki ne yazık
    %0
    %100
    Yanıtla
  • mertali (3 yıl önce)
    ben kendilerine oy vermedim. oy verenler başkanı eleştirmedikten sonra ben bir şey demem...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Ne zamandan beri belediyeler inşaat işine girdi. Bu ne menem iştir. Özrü kabahatinden büyük diye buna derim. Betondan medet umulmamak gerektiğini hala öğrenemediniz mi. Malatyaya inşaat yapmaktan daha iyi bir projeniz yok mu..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bek (3 yıl önce)
    Bence tüm eski evleri yıkıp yerine villa yapmasını istiyorum.Eskimalatya da belediye binasını yıkıp yerine çakılla kaplayıp kenarlarını arabalar parketmesin diye kaldırım taşı ile doseyeceklerine villa yapılması daha iyi olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Slogan neydi "inandığın yolda yürü" tabi kimse devamını bilmiyor."yaptırdığın villada otur."
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Cumşit2 (3 yıl önce)
    “BATTALGAZİ’NİN NEDEN ELİTİSTLERİ OLMASIN" Eyy Başgan! Bağımsız aday olaydın o göreve seçilebilir miyidin? Namusuyla ve vergisini ödeyerek servet sahibi olanlara sözümüz yok ama parayı bir şekilde bulanlar da dahil olmak üzere villada oturunca ELİT İNSAN mı oluyor? "ELİT" ne demek önce onu öğren. Sen en iyisi önce bu halktan özür dile ve hemen istifa et. Söyleyecek çoook sözüm var ama burada yayınlanmaz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • TANER (3 yıl önce)
    ?????
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Cemşit (3 yıl önce)
    Kutluyoruz hep birlikte belediyenin başganını. Sen düşünmezsen kim düşünecek zenginleri? Böylesine düşünceli bir kişi tarihe geçecek! Zengin parası olduğu için istediği yerde değerinin kat ve kat üzerinde harcayarak en alasını yapar. Sana mı soracak? Vatandaş inim inim inlerken, başını sokacak sağlam bir bina bulamaz iken sen zenginleri mi düşünüyorsun? Güder'in sözlerinden kendisini çoban olarak gördüğünü anlamak lazım?. Üstelik veteriner avantajı da var. Eyy Malatya Halkı! Bu da size ders olsun. Belediye'ye başkan seçerken partiye değil kişiye o vermeyi artık düşünürsünüz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    belediyelerin konut yapıp satma ile ne işi var. her şeyin suyunu çıkardınız.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Çımıhtılı (3 yıl önce)Malatyasız isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle. Hele birde Yeşilyurt Belediyesi. Adamalr heryere konut yapıp yandaşlarına satıyorlar
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kayısıcı (3 yıl önce)
    Zengin istediği yerde villasını yapar. Sen merak etme.! Bırak müteahhitliğe soyunmayı da görevini yap.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ??????
    0
    0
    Yanıtla
  • Empati (3 yıl önce)
    Sayın başkanım ben cahil biri olarak kesinlikle zeminden binadan yapilasmadan anlamıyorum.Orduzu mahallesini tarım arazisi diye biliyorum.Orduzuyu imara açarak Yeşilyurt bölgesinde sıkışan rantçı müteahhitlere yer açtığınız kesindir.Orduzuda zemin etüdü yapıldıysa bu zemin etudunu kim yada kimler yaptı düşündürücüdür. Cahil bir birey olarak ben orduzunun zeminin dikey yapılaşmaya uygun olmadığını iddia edebilirim.Uc beş toprak sahibi için orduzuyu imara açmak gelecek nesillere ihanettir...Deprem yonetmenliginden habersiz olduğunuz kesin...Sağlam zemine sahip beydagi eteklerine yatay yapilasmayla villa kent yapmak ise bilimsel verilerden uzak yoksun olduğunuzun göstergesidir. ..Size galiba yatay dikey yapılaşma hakkında komisyonunuz bilgi vermemiş. ..kimden bilgi alıyorsanız sizi yanlış yönlendiriyor. ..Tarım arazisini imara açmak ihanettir.Konuya vakif bilim adamlarından bilgi alırsanız Orduzuyu imara açmanın beydagi eteklerine yatay yapılaşma villa kentin yapilmasinin ne kadar talihsiz bir açıklama olduğunu göreceksiniz.Sayin başkanım bizim yani Battalgazinin Fahri kayahan olmak gibi bi niyetimiz yok...bizim sizden beklediğimiz hizmet gelecek neslin yaşam alanı olan yeşili toprağı yok etmeniz değildir. Ben neden cahilim anlamadım. ..saygılar. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Y. (3 yıl önce)
    "Bizler şehri düşünürken, bir bütün olarak düşünmek zorundayız. Dar gelirli insanlarımızı düşünmek zorundayız, şehrin tüccarını düşünmek zorundayız, şehrin zenginini de düşünmek zorundayiz" diye bitiyor cumle. Cümleyi neden tamamını paylasmiyorsunuz? Algının dibini yapıyorsunuz. Malatya haber tarafsızlığını kaybediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Katılıyorum size Mehmet Y :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Başka illerde Malatyalı olan bir çok yönetici var. Köken olarak Malatyalı ancak bi şekilde Malatya dan ayrılmış ve bulunduğu il de görevini layıkıyla yerine getiriyor. Şehircilik ayrımı yapmak yanlış bir anlayış. Önemli olan kişinin karakteri, liyakatı dürüstlüğü, çalışkanlığı ve bulunduğu şehre katkılarıdır diye düşünüyorum. Bu nedenle şehir ayrımcılığı yapmak kimseye bir yarar sağlamaz aksine kardeşlik, dostluk bağlarımızı zayıflatır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sn Başkan tabiki zengini koruyacaksınız fakir yokluğa yoksulluğa alışmış siz zenginler alışamasınız fakirliğe o yüzden siz kendinize ve zenginlere çalışın helal olsun başkan sana işte bu başkan dediğin
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    Neden Adıyamanlı başkan seçildi bilmiyorum Onu bizim vekillere bakanlık yapanlara sorun. Demek ki başkanlık yapacak Veteriner bizde yok olsa gerek .Villa kente gelecek olursak 1 senedir depremde evleri yıkılan köyleri yok olan ve başını altına koyacak evi olmayıp Konteynırlarda ikinci kışı geçirmeye hazırlanan Bulutlu, Tanışık, Kapı Kaya, Düz Yol, Bent ve daha sayamadığım bir çok mahallelerde oturanların hepsi Osman Beyin yaptırmış olduğu villa kentlerden oturuyorlar HZ. Ömer misali çobanı Şama vali yaparsan onunda yapacağı icraat bu olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    Kapitalist rejim ne olacak bir garibana birşeyler yaptığında övünürsün sen olsanda olmasanda zengin zaten evini yaptıracak ha ahmede ha mehmede ben okurken utandım siz söylerken utanmazsanız bile yüzünüz kızarsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Osman Güder yüzde seksen üstü oy aldığın bir mahalleye, bize karşı kiskirtiliyor demen çok yakisiksiz. Ben de bir mahalle sakini olarak diyorum ki etrafındaki insanların gazina gelip buralari hor görme. Seçimle geldin seçimle gidersin. Oy verdik sana ama helal etmiyorum. Çünkü bu mahalleliyle kafa buluyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Başkan çok doğru söylemiş Fakir fukarayı hallettiler Sıra zenginlere geldi.. Akçadağlının dediği gibi ula uşak iş ciddiye bindi aman dikkat
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Fakire yol yaparım,asfalt yaparım,kaldırım yaparım,cebinde parası olan zengine villa yaparım diyor sayın başkan.bir dahaki seçimde fakir vatandaşlara duyurulur.mankenin biri demişti ya hani "dağdaki çobanla,benim oyum aynı olmamalı" diye.sayın osman başkanda bu sözü kendine şiyar edinmiş sanırım.fakirin oyu ile zengini oyu bir olurmuymuş canım:)
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Size verilen oylar memleketin en güzel yerlerini villa yaparak zengine peşkeş çekmenizi mi gerektiriyor? Varsın o elitist dediğiniz paralılar kendi parsellerine kendi villalarını yapsınlar. Bu belediyenin işi değil. Verdiğimiz herbir oyun hesabı elbet sorulacak bu kafadan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayranlı küfte (3 yıl önce)
    Cesaretin’den dolayı sayın belediye reisini kutluyorum.Deprem için ayrıca faydalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediye başkanı Villa yapmada kararlı görünüyor. Hayırlı olsun bu kararı. Acaba başkanın yada akrabalarının da bu villarda bir villası olacak mı? Başkan kendisini seçen kişilerin genelde orta ve alt gelir grubundan kişiler olduğunu hatırlıyor mu acaba? Seçim vaatleriniz içinde zenginlere yönelik böyle bir projeniz var mıydı? Zengin insanları bu kadar düşünmeniziin temel sebebi nedir? Böyle bir projeden Cumhurbaşkanımızın haberi var mıdır? Sayın Osman başkanım halkın tepkisini artıran bu proje ile ilgili sorularımızın cevabını inşallah verirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adın gibi yorumda alakasız .
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (3 yıl önce)
    Kendisi veteriner belediye başkanının. Keşke villa projeleri yerine küçükbaş ya da büyükbaş çiftliği kurulsa. Burada süt peynir et vs. Üretimi yapılsa. Vatandaşlar temiz güvenilir ve ucuz ürünleri yese. Onlarca insan çalışsa. İstihtam oluşsa.. ne bileyim bu da benim hayalimdeki proje.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Benim anlamadigim anlam veremedigim konu adiyaman kokenliler adiyamnlilar neden Malatyada belediye baskani secilir anlamis degilim acaba adiyamanin ilcelerindede malatya kokenli belediye baskani var mi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    baksana kendini ağzıyla söylüyor zenginleri korumayı fakir zaten savaşta lazım bunlar için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ordakilerin hepsi köken olarak Malatyalı çünkü 1954 e kadar orası da Malatyaydı. Değiştirin bu kafayı sığ ve cahilce kalıyor bu anlayış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada Malatyalı kalmadığı için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya da ,baskilli, celikhanli,Kahtalı,aginli, Darendeli,puturgeli öz be öz Malatyalı sayılır....dürüst olduktan sonra Hakkarili olsun mühim değil..zaten Adıyaman Malatya'nın ilçesiydi ....şu anda Malatya'nın bozulmasının sebebi Adıyamanlı ve baskilli değil..Kahtalı veya gergerli değil.....bozulmasının sebebi doğuda bazı işe yaramayanlarin hasımlarindan kaçıp buraya yerlesmesidir....misal malatya daki gece mekanlarını işletenler nerelidir bunu araştırmak lazım....Osman güder Malatya için calisacaksa...ordulu olsaki nolaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Malatya (3 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Mikro milliyetçilik artık tarih olmadı mı? Neymiş efendim neden Adıyamanlı biri Malatyada başkan imiş. Bunun çok basit bir açıklaması var, göç alan yerlerde, büyük küçük metropollerde buna çok sık rastlanır. İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da, Adana'da bunun çok örneği vardır. Malatyalı biri bu şehirlerde bürokrat olunca gururumuz, onurumuz falan filan, Adıyamanlı, Elazığlı vs biri Malatya'da olunca vatan elden gidiyor. Geçiniz efendim bu düşünceleri. İcraate bakınız. Bu şehir bu topraklardan olmayıp buralara canla başla emek veren, bu şehirden olup da bu şehre tek bir çivi çakmayan çok bürokrat gördü. Bunun tam tersine de düşünebilirsiniz. Mevzu bahis doğduğun yer değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beyefendi git bir elazığa,Adıyamana,bakalım ,şehir belediyesinde Malatya belediyelerine çalışanların yarısı kadar Malatyalı, çalışıyormu? Çalışamaz.şehirde savaş çıkar.Sen kalkmışsın doğrucu davut gibi mikro milliyetçilikmi kaldı diyorsun?Bunun alasını elazığ ve adıyaman yapıyor.Malatyanın üniversite mezunu gençleri işsiz gezerken,bu bölgeden adam alınıyorsa birşeyleri anlaman gerekiyor..Muhtemelen sende malatyalı değilsin.Mevzu bahis ister istemez doğduğu yer oluyor beyefendi
    0
    0
    Yanıtla
  • TARAFTAR YMS (3 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Çünkü Adıyaman Malatyadan ayrılıp il oldu. Dolayısıyla Malatya bağlantılı aile bağları çok var.
    0
    0
    Yanıtla