SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Gecesinin Kahramanı Akademik Yaşamda..

0
Güncellendi - 2019-08-29 00:44:42
Darbe Gecesinin Kahramanı Akademik Yaşamda..
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden kısa süre önce Malatya Valiliği'ne atanan ve yürüttüğü başarılı kriz yönetimi ile 15 Temmuz hain darbe girişiminin Malatya ayağının bastırılmasını sağlayan dönemin Malatya Valisi Mustafa Toprak, kamu görevinin yanı sıra akademik yaşamını da devam ettiriyor.

Vali Mustafa Toprak, öğrencilik hayatını sürdürdüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programın'ndan mezun olarak master derecesi aldı.

Danışmanlığını Prof.Dr.Utku Utkulu'nun yaptığı "Bölgesel Gelişme Dinamikleri Ekseninde Serbest Bölgelerin Dış Ticaret Etkileri: Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Örneği" başlıklı yüksek lisans tezi ile Ağustos ayında master programından mezun olan Vali Mustafa Toprak'ın bundan sonra ise doktora programına başlayacağı öğrenildi.

Bu arada, konuya ilişkin olarak twitter hesabından paylaşımda bulunan Mustafa Toprak'a Malatya'daki takipçileri de kutlama mesajı yazdı.

Darbenin Malatya Ayağının Bastırılmasında Kritik Rol Oynadı Ama...

Vali Mustafa Toprak Haziran 2016'da İzmir Valisi iken Malatya Valiliği'ne atanmıştı.

15 Temmuz 2016 tarihinde, TSK içinde örgütlenmiş FETÖ üyesi subayların yönettiği hain darbe girişimi yaşandı.

Darbe girişimi sırasında Malatya'ya henüz 1 ay önce atanmış olan Vali Mustafa Toprak, yürüttüğü kriz yönetimi ile, darbe girişiminin en kritik merkezlerinden biri olan ve 2. Ordu Karargahı'ndaki kalkışmanın yaşandığı Malatya'da darbe girişiminin bastırılmasında büyük rol oynadı.

Özellikle 2. Ordu'daki kalkışmanın nizamiyede darbecilerin silahlı tehdidine rağmen etkisiz hale getirilmesi, 7. Ana Jet Üssü'nün pistinin araçlarla tıkanarak uçuşa kapatılması, il genelinde alınan önlemler, darbecilerin, sivil halka zarar vermesinin önlenmesinde ve derdest edilerek gözaltına alınmasının sağlanması yolunda verdiği kritik kararlarla sürecin en önemli aktörü olan Malatya Valisi Mustafa Toprak, daha sonra darbecilere karşı meydanlara inen kitlelerin doğru yönlendirilmesi ve yönetilmesinde de başarılı bir sürece imza attı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, darbe girişiminin bastırılması, darbe girişimi sonrası doğru ve etkin operasyonların yapılmasını sağlamasına karşın, henüz anlaşılmayan, sürpriz ve tartışılan bir kararla Haziran 2017'de (darbe girişiminden 11 ay sonra) merkeze alındı.

Vali Mustafa Toprak'ın görevden alınmasında, Malatya'da darbe girişimi sonrası yapılan ve yapılacak operasyonlardan rahatsızlık duyan bazı grupların da etkili olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Vali Toprak, darbe girişiminin ardından Hükümet Meydanı'nda toplanan binlerce kişinin protestosunu başarıyla yönetmiş, konuşmalarıyla herhangi bir taşkınlığa meydan verilmemesini sağlamıştı

ARŞİV FOTO: Darbe girişimi sonrası 2. Ordu'daki darbecilerin hareketini engellemek üzere karargaha giden Toprak, nizamiyede silahlı tehditle karşı karşıya kalmıştı. Valiyi tehdit eden darbeci yüzbaşı, daha sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

FOTO: Vali Toprak, masterini tamamladığı 9 Eylül Üniversitesi'nde öğretim üyeleriyle..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • İhsan akın (4 yıl önce)
    Sayın valim Mustafa Toprak, gerçekten o gece darbe girişiminin Malatya ayağının bastırılmasında büyük ve kritik görevler ifa etmiştir. Ben bir sivil toplum örgütü başkanı ve sayın cumhurbaşkanımızın çarğrından da öne meydana inerek darbecilere karşı demekrasiyi savunan bir kişi olarak sayın valimiz Mustafa Toprak'ın bu büyük çabasının canlı tanığıyım. Gerçekten, canını ortaya koyarak o gece ve bir ay boyunca tüm kritik müdahaleleri yapmıştır. Bu bağlamda o gece meydanda olmayanlar demokrasiye sahip çıkmayanlar yurt dışı ve yurt içinde nerede oldukları belli olmayanlar bugün demokrasi savunucusu kesilmiş her platformda ahkam kesiyorlar. iİşin daha ilginci bügün en kritik yerlerde, makamlarda görev yapıyorlar. Bu anlamda Malatya halkı kamuoyu her şeyin farkındadır, kayıtlar esastır. Sayın valimize akademik hayatında başarılar dilerken daha güzel makamlarda görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum. İHSAN AKIN - Malatya Tarım Platformu Başkanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım öğretmen. (4 yıl önce)
    15 temmuz kahramanı olan valimiz Geri hizmetle ödüllendirildi. Hizmetin bedeli böyle olmamalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (4 yıl önce)
    Yakında belediye ye kayyum atanirsa sasmayin Selo başkan doğruları konuşuyor kimseye pesgec çekmiyor belediyenin parasını arazisini ihalesini kimseye yedirmedigi için yakında kayyum gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (4 yıl önce)
    İyi ve cesaretli Bi valiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Yiğit vali neden geri hizmete cekildiniz anlamış değilim sizin dönemde teogda Türkiye 9.olmustuk eğitime çok destek verdiniz yolunuz açık olsun siz halktan biriydiniz .
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (4 yıl önce)
    Gerçekten 15 Temmuz feto darbasini engelleyen sayın valimiz Mustafa TOPRAK idi o gece halkın toplanmasına, uçakların kalkmasını engelleyen 2 ordu karargahını teslim alan bir kahramandır kendisi, ama malasef malatya nın bazı insnaları kendilerini kahraman göstermek için ve devletin arazilerini üzerine geçirmek için sayın valimize güçleri yetmeyince Anlara ya tayinini çıkardılar bunu tüm malatya halkı biliyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. bizim gözümüz de bir 15 temmuz kahramanı sayın eski valimiz Mustafa TOPRAK tır asla unutmayacağız saygı ile anıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Evet ama malesef adam kızağa çekildi. Yahu bu siyasetin nasıl iğreç bir kimyası var anlamadım. Canını dişine takan ömrünü veren adamlar sırf dik durdukları için, yanlışa yanlış dedikleri için bozuk para gibi harcanır ama daha dün en kalitesiz noktada bulunan adamlar, bugün herşeye emredersiniz dediği için hergün bir beden koltuk yükseltiyor. Ülke genelinde ehliyet liyakat seviyesi ancak %10 dur, belki daha azdır. Ak parti kraldan daha kralcıların yuvası olmuş, nerde 2010 öncesi ak parti.. çok özledik..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Malatya ya ve özellikle de vekillerine fazla gelen bir adamdı. Yolu bahtı açık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • bey (4 yıl önce)
    biraz kilo almış sayın valimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Adam gibi adamdı herşeyi yapan vali beydi ama be hikmetse kahraman, çakır oldu adamı siyasete kurban etti vekiller
    0
    0
    Yanıtla