SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'den İstiklal Marşı Klibi

0
Güncellendi - 2017-03-12 03:09:32
Darende'den İstiklal Marşı Klibi
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde, 12 Mart'ta İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı çerçevesinde hazırlanan klipte, ilçe halkı İstiklal Marşı'nın mısralarını seslendirdi.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle hazırlanan klipte, ilçe yöneticileri, öğretmen, öğrenci, doktor, imam, berber, kasap, çoban, eczacı, marangoz, postacı ve miniklerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 99 kişi yer aldı.

Çekimleri 1 hafta süren klip, düzenlenecek etkinlikle ilçe halkına izlettirilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nın ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ülkemizin en önemli simalarından biri olduğunu hatırlamak, anlamak, anlatmak amacıyla böyle bir çalışma hazırladıklarını söyledi.

İstiklal Marşı'nın mısralarını aralarında köylülerin de olduğu vatandaşlara okuttuklarını anlatan İnce, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşımız, ulusumuzun en zor zamanlarında milletimize yüksek bir ümit ışığı olmuştur. O, milli mücadelenin en değerli destanı olarak görülmektedir. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy sadece bir şair değildir. O, vatan işgal altındayken Ankara’ya gelerek milli mücadeleye destek vermiş, Çanakkale’de olduğu gibi milli mücadelede de halkı bilinçlendirmiş önemli bir aydınımızdır. Biz de klibimizi hep beraber el ele vererek hazırladık. Klip çekimlerine yediden yetmişe herkes katıldı."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • salim boztaş (7 yıl önce)
    bu güzel çalışmayı başarıyla ortaya koyan öğretmen kardeşimizi kutlar başarılarının devamını dilerim. ancak ilçe milli eğitim desteği derken bunun doğruluk payı varmı acaba. bu tür cümleler emek verenleri gölgede bırakır. ilçe milli eğitim çalışmayı yapana yaptıktan sonra iyi olmuş dediyse o bile yeter. zaman bulamaz yani.
    0
    0
    Yanıtla