SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEM Polisleri Yakaladı, Akıl Hastanesine Gönderildi

TEM Polisleri Yakaladı, Akıl Hastanesine Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da depremde hasar gören ev ve iş yerlerine girerek hırsızlık yaptığı şüphesiyle yakalanan şahsın akli dengesinin bozuk olduğu, tedavi için Elazğ Akıl Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

İHA'nın ilk geçtiği habere göre, Konya'dan Malatya'ya gönüllü giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Battalgazi ilçesi Tandoğan Mahallesi'nde devriye görevi esnasında bir şüpheli şahsın depremde zarar gören iş yerlerini gözetlediğini fark etti. Polis ekipleri, şüpheli M.Y.'yyakalayarak gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada, şüphelinin hırsızlıktan aranması olduğu ve hırsızlık, yankesicilik, kasten yaralama gibi suçlardan 18 adet suç kaydı olduğu öğrenildi. M.Y. ilk ifadesinde, deprem anından sonra kendi yaşadığı ilçede zarar gören ev ve iş yerlerinde hırsızlık yaptığını itiraf etti. Konya TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şahıs Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İHA daha sonra bu haberini geri çektiğini sosyal medya paylaşım grubundan abonelerine iletirken, bunun nedeninin şahsin akli dengesinin bozuk olması ve Elazığ Akıl Hastanesi'ne sevk edilmesi olduğu öğrenildi.

BAZI HIRSIZLIK OLAYLARI..

Bu arada, kentte çok sayıda hırsızlık ve enkaz yağmacılığı olayının yaşandığı öne sürülüyor.

Gece bekçileri, üzerinde ‘sıfır’ cep telefonları bulunan 2 kişiyi yakalarken, şahısların hırsızlıktan suç kayıtlarının bulunduğu bildirildi.

Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi'ndeki bir bina enkazında bulunan iki kasadan birinin alt ve üst bölümlerinin, bir başka kasanın ise alt tarafı parçalanmış halde bulunduğu öğrenildi.

Koyunoğlu Mahallesi'nde 2 şahsın hasarlı bir apartmana girdikleri, bir apartman sakini gelince kaçtıkları belirtildi.

Yeşiltepe Koşu Mahallesi'nde de, bir evin Suriyeli bazı şahıslar tarafından hırsızlıkla elde ettikleri malların getirildiği yer olarak polise ihbar edildiği öğrenildi.

İki şahsın, ellerinde bol miktarda 100'lük para desteleri bulunduğu halde Hasanbey Caddesi'nde oldukları ihbarının ardından polis şahısları yakalamaya çalışıyor.

KONTEYNER DOLANDIRICILARI TUTUKLANDI

Öte yandan Denizli’de sahte konteyner ilanı vererek 5 depremzedenin 90 bin TL’sini dolandıran 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de ekipler, sosyal medya ve internet üzerinden sahte satılık konteyner ilanı vererek depremzede ile deprem bölgesine yardım etmek isteyen vatandaşların dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. İlk olarak Malatya ilinden bir depremzedenin sosyal medya üzerinden konteyner almak için 19 bin TL dolandırılması üzerine para gönderdiği D.E.’nin banka hesapları incelendi. Yapılan incelemede 1 Kahramanmaraş, 4’de Malatya ilinden olmak üzere toplamda 5 depremzedenin 90 bin 500 TL’sinin alındığı ortaya çıktı.

Yapılan geniş çalışma neticesinde şüpheli D.E. ile birlikte suç ortağı 2 kişi daha yakalandı. İfadeleri ardından adli makamlara ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan sevk edilen 3 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Öte yandan; geçtiğimiz günlerde yine Denizli’de sahte konteyner ilanları vererek depremzedeleri dolandıran 3 şüpheli daha tutuklanmıştı.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • M.Levent (1 yıl önce)
    İslam hukuku, Kısasa kısas. Türklük devlet ve adalet kuralı, Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe. Adalet Mülkün Temelidir. (Hz. Ömer) Bizim inancımıza ve Devlet anlayışımıza göre, vatandaşın can ve mal güvenliğinin, hatta akıl sağlığının korunması 1. derecede Devletin görevidir. Daha önce, 18 suç kaydı olan bir suçlunun elini kolunu sallaya sallaya dışarıda gezmesi ve yaptıklarının yanına kar kalması, Devlete emanet edilen kul hakkının korunması ilkesine ve hukuk devleti kurallarına uygun olmadığı, görüş ve kanaatindeyim.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ali Veli (1 yıl önce)
    18 olan suç kaydı 19 oldu tek değişiklik bu. Hırsızlık neredeyse meslek oldu cezası yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu acının içinde bu çaresizliğin içinde bunun gibileri yakalayacaksın öyle bir hale getireceksin kendide yalvaracak beni asın diye insanlar acısını yaşayamıyor Allah belanızı versin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Suratının orta yerine tükürdüğüm milletin canı gitti canı eşyaya gelince mal canın yongası insanlar ne şartlarda kazanıyor bukadarmı aşağılıksiniz adiler insanlar acısını yaşayamıyor kopartıp atsınlar bunun gibilerin kafasını bide canlı yayın yapsınlar bida yelteniyolarmi.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Dertli (1 yıl önce)
    Hâlâ idama karşı çıkan salak varmı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    idam artık gelmeli. dar ağacını kurun tekmesini ben atarım. bunlar ıslah olmaz ve binlerce böyle tip var
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Hırsızlar ve Kötü müteahhit lere acımayacaksın. Yeter artık.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Bu adamı direk tedavülden kaldıracaksın.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Böyle şerefsizlerin kolunu keseceksin birdaha ne hırsızlık nede yağma yapsınlar bunları görende yapamasın kansız vatan hainleri bunlar !!!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bunları kazığa salın.
    %95
    %5
    Yanıtla