SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Hasarlı Adliye Sarayı'nın da Yıkımına Başlandı

Deprem Hasarlı Adliye Sarayı'nın da Yıkımına Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Depremlerde büyük hasar gören Malatya Adliyesi binası da yıkılıyor

Vilayet binasının bir bölümünde hizmet veren adliyeye tahsis edilen alanın yetersizliği nedeniyle 1980'li yıllarda inşa edilen Malatya Adliye Sarayı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görmüştü. 

Depremler sonrasında tamamen boşaltılan Malatya Adliye binasının yıkımına başlandı.

Şehrin 6 ayrı noktasında adliye hizmeti veriliyor

Depremler sonrasında Malatya’da adliye hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor.

Bu kapsamda, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Eski Adliyenin karşısındaki 2 ayrı binada,  Malatya İdare Mahkemeleri Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki binada, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde TEDAŞ binasının karşısındaki TÜİK binasında hizmet veriyor.

Yeni binanın ihalesi daha yapılmadı

Malatya Yeni Adliye Binası yapımı için 2023 Yılı Yatırım Programında 139 milyon TL ödenek ayrılmasına ve adliye hizmetlerinin 6 ayrı binada sürdürülmesine karşın  rağmen yeni binanın inşaat ihalesi şu ana kadar gerçekleştirilemedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ESKİMALATYALI (10 ay önce)
    birileri tüm kamu kurum binalarını çırmıhtı sınırları içine yerleştirmek için büyük mücadele verdi halende veriyor malatyada birde böylesi tuhaf bir ilçe mevzuu var
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hasan (10 ay önce)
    Ömrümden ömür gitti orada yav
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Reis (10 ay önce)
    2028 yılında Reis gelip açılışını yapar. Halkımız nankör değilse yüzde 80 verir. Hangi ilde adliye binası var ki Malatya’da olsun. Reis’ten önce Malatya’da ne vardı. Hiç. Reis geldi yine hiç. Hahahhahaaa. Düşündüm de 20 yılda yıktığı hastaneyi yeniden yapmak dışında bir şey yapmamış Reis. Haha! Reis yav. Yüzde 90 vermek lazım. Hiçbir şey yapmadan kendini sevdiren adam ne yüce adamdır.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Yanlış hatırlamıyorsam sanki 1992 yılında inşa edilmişti.
    %70
    %30
    Yanıtla