SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremin Kopardığı Kayalar Türbenin Mescidini Deldi

Depremin Kopardığı Kayalar Türbenin Mescidini Deldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesindeki bir türbe, Kahramanmaraş merkezli depremlerde dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle zarar gördü.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Darende ilçesinde, sarsıntının etkisiyle yamaçlardan ayrılan parçalar bölgedeki türbeye zarar verdi.

Ilıca Mahallesi'nde bulunan ve Horasan erenlerine ait olduğu bilinen türbenin mescit bölümü, yaklaşık 300 metre yukarıdan yuvarlanan kaya parçaları nedeniyle hasara uğradı.

Ziyaretgahın içerisinden geçen kayalar, mescidin duvarları ve çatısını yıkarak kullanılamaz hale getirdi, kabirlerin bulunduğu kısma ise zarar gelmedi.

Mahalle sakini Hanifi Özbey, AA muhabirine, ikinci depremden sonra dağlardaki kayaların mescide zarar verdiğini anlattı.

Deprem esnasında büyük gürültü duyduklarını aktaran Özbey, "Depremden sonra dağlardan büyük kayalar kopup gelmiş, ziyaretin mescit bölümünü delip geçmiş ama türbe kısmına hiçbir zarar vermemiş." dedi.

Mahalleli Mehmet Kır da "Çok kar olmasına rağmen çıkıp geldim. Kayaların mescide zarar verdiğini gördüm. Burada akan sular kesilmişti. Sonraki günlerde suların artarak çoğaldığını gördüm." diye konuştu.

Zeliha Kır ise deprem anında duyduğu yüksek ses nedeniyle korktuğunu ve bayıldığını dile getirdi.

ORDUZU PINARBAŞI'NDA..

Öte yandan, Malatya merkezdeki mesire Orduzu Pınarbaşı'nda da depremler nedeniyle kopan kaya parçaları, Büyükşehir Belediyesi'ne ait güvenlik kulübesini parçaladı.

AA

Darende- Ilıca'daki türbenin mescidini kayalar deldi

Orduzu Pınarbaşı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız