SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Depremlerden Sonra Malatya'da 4 İlçenin Zemini Kaydı'

'Depremlerden Sonra Malatya'da 4 İlçenin Zemini Kaydı'
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da 4 ilçenin zemini kaydı. Kaymalar sonucu imarda büyük sorun yaşandığını kaydeden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçedeki imar çalışmalarını durduklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, Akçadağ, Doğanşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin zemini kaydı. En büyük kaymanın Doğanşehir ilçesinde yaşandığını kaydeden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçedeki imar çalışmalarını durduklarını söyledi.

"Doğanşehir adeta burkuldu"

Doğanşehir’deki kaymalarının boyutuna dikkat çeken Başkan Zelyurt, ilçenin adeta burkulduğunu ifade ederek, "6 Şubat depremlerinde Doğanşehir ilçemizi çok şiddetli bir şekilde etkiledi. Depremlerle birlikte çok sayıda fay hattının ilçemiz sınırları içerisinde geçtiğinizi gördük. Fay hatlarından dolayı ilçemizin imar konusunda ilgili kurumlarla yoğun bir çalışma yaptık. Yapılan çalışmalar sonrasında Akçadağ, Yeşilyurt, Battalgazi sistematik bir zemin kayması yaşadığı için daha sonra buralarda dönüşümler parametreleri uygulanarak kaymalar düzeltilip imara açıldı. Ancak ilçemizde sistematik bir kaymanın dışında resmen burkulmuş. Özellikle Çelikhan-Hatay fay hattı ayrı bir kaymaya, Elbistan- Pazarcık fay hattı diğer tarafa kaymış. Deprem haritasında olmayan sonradan çıkan Gözene’den geçip Eski köyü ikiye bölerek Çığlık hattından Gövdeli istikametine giden bir fay hattı ortaya çıktı. Bu fay hattın kırılması sonucu iki metre yarıklar oluştu ve Doğanşehir’de ayrı bir kayma yaşandı.“ dedi.

"Doğanşehir'i imara açamıyoruz"

Kaymalar nedeniyle Doğanşehir’in imara açılamadığını belirten Başkan Zelyurt, ”İlçemizde Tapu Kadastro Müdürlüğü 6 ayrı noktada çalışma yaptı ve kaymaları düzeltemedi. Bundan dolayı yeniden imar çalışmalarına başlandı. Akçadağ, Yeşilyurt, Battalgazi ilçelerin de sorun çözülerek imar uygulanmalarına başlanılırken, kaymalardan dolayı Doğanşehir’i imara açamıyoruz.“ diye konuştu

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Volkan (8 ay önce)
    Hala aynı haber mi duruyor!!! Bizde diyoruz ki neler oldu Malatya'da acaba diye. Ama görüyoruz ki habercilik sizin işiniz degil. Başka sitelerden bakarız bizde. Yazık çok yazık
    %72
    %28
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (8 ay önce)
    Yüzde yüz katılıyorum çok haklısın depremde holandada gelen ekip yıkımı görünce soruyor Tanrıyı bu kadar kızdıracak ne yaptınız da bu kadar büyük felaket geldi diyor bunu diyen hırıstıyan holandalı halalarımızı sırasalasam çok uzar bizim tek bildiğimiz birlerini eleştirmek
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Gurbetçi Hollanda’n sanırım bende Hollanda roemrondan kardesim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne güzel, birbirinizi Hollanda da bulamadınız, Deprem vesilesiyle burada buldunuz, tanışın kaynaşın, ama selo ne dedi Azmayın Hollanda malum tehlikeli :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (8 ay önce)
    Zeminle birlikte insanların beyni kaymış kimse kimseye acımıyor halen pislik fırsatçı dolu heryer herkes birbirini suçluyor!! Bu Malatya düzelmez!!
    %98
    %2
    Yanıtla