SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Depremzede KOBİ'lere Kefalet Desteği

0
Güncellendi - 2020-02-25 04:19:16
Depremzede KOBİ'lere Kefalet Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenen KOBİ'lerin kefalet sorununun çözümü için KOSGEB tarafından Kredi Garanti Fonu'na yaklaşık 8 milyon avro kaynak sağlanacak.

Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenen KOBİ'lerin sorunlarının çözümü için atılan adımlara bir yenisi eklendi. Kefalet sıkıntısı yaşayan KOBİ'lerin bazı destek programlarından faydalanamaması nedeniyle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Kredi Garanti Fonu'na (KGF) yaklaşık 8 milyon avro kaynak aktarılacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Elazığ ve Malatya'daki bazı depremzede KOBİ'lerin, destek için devreye alınan kredi programlarından kefalet sorunları nedeniyle yararlanamadığı belirlendi. Bunun üzerine KOSGEB ile KGF arasında sorunun aşılması amacıyla protokol imzalandı.

Protokole göre, KOSGEB, kefalet sorunlarının çözümü amacıyla 8 milyon avroluk bütçeyi KGF aracılığıyla KOBİ'lerin kullanımına tahsis edecek.

Böylece depremden etkilenen bölgedeki KOBİ'lerin teminat kullanabilmeleri kolaylaştırılacak. Kaynak aktarımının yanı sıra Elazığ ve Malatya'daki KOBİ'lere sağlanan kaynağın 10 katını bulan yaklaşık 80 milyon avro civarında da kefalet sağlanmış olacak.

Kredi programları hayata geçirilmişti

Elazığ'da meydana gelen ve Malatya'da da etkili olan depremin ardından KOSGEB tarafından bu illerdeki KOBİ'lere yönelik iki ayrı kredi faiz programı uygulamaya alınmıştı.

Depremden fiziki olarak hasar gören KOBİ'ler için 100 bin lira üst limitli "Acil Destek Kredi Programı" hayata geçirilmişti.

Fiziki olarak depremden etkilenmeyen ve imalat sanayisinde faaliyet gösteren işletmeler için de 150 bin lira üst limitli "İmalat Sanayi İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı" başlatılmıştı.

Kefalet problemi nedeniyle iki programdan yararlanamayan KOBİ'lerin sorununun, imzalanan protokolle çözümlenmesi hedefleniyor.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • esnaf (4 yıl önce)
    Esnaf kefalete üye yaptırdılar 600 tl Odadan faliyet belgesi 30 tl. Halkbankasına başvuru yaptım 9 aylık esnafsın çıkmayabilir. Yeni kredi kullanmışsın puanını etkiler düzenli ödenen kredi niye puanı mı etkilesin. Anlıyacağınız boş vaadler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf 1 (4 yıl önce)
    Halk bankasına gıttık malıyeden borcu yok kagıdı kefıl veya tapu ıstıyorlar anlıyacagınız ıpe un serıyırlar borcumuz olmasa zaten neden kredı cekelım derdımız ne vede kredıdede kesıntı yapıyorlarmıs 4 bın tlye yakın bu nasıl bır faızsız kredı oluyor soylermısınız devletımız esnafın yanında falan degıl sadece oyalama taktıgı aç artk gözunu malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (4 yıl önce)
    Malatya haber esnafının bu durumuna sahip çık konuyu gundemde tut Malatya esnafı için güzel bir fırsat Ama banka işe limon sıkıyor depremden önce esnaf kefalete üye olmak gerekiyormuş para vardı da biz mi üye olmadık sadece üyelik için 600 TL isteniyor Eski esnafiz neymiş esnaf kefalete önceden üye olmamisiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (4 yıl önce)
    Malatya ticaret odasına kayıtlı bir esnaf olarak.. Gittim başvuru yapmaya, krediden faydalanamazsınız dediler sadece işletmecilere verilecek diyorlar. Yani biz neyiz burda niye bizede destek verilmiyor, ayrım yapmadan verilecek dediler, niye konuşulduğu gibi olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • volkan (4 yıl önce)
    arkadaş hep yalan hep dolan ev ipotek ederseniz 5 yıl 2 memur kefil verirseniz 3 yıl araba ipotek ederseniz 2 yıl taksit yapılıyor erteleme yok sözde faizsiz 5 yıl ve 1 yıl ertelemeli diye reklam yapıyor siyasiler ve kefilli olacaksada kefillerin eşleride gidip imza atacak vermemek adına ne varsa yapıyorlar yazıklar olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Kim mazlumun,gerçek ihtiyaçlının hakkını fırsata çevirip bundan nemalanıyorsa Rahman ve Rahim olan Allah'a havale ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (4 yıl önce)
    Haftalar geçti hala bi gelişme yok kosgebden Konuşurken yetkililer paradagıtıp gitmiş gibi konuluyorlae Ortada para fln yok esnaf çok sıkıntılı işler tamamen durdu Acilen açın muslukları
    0
    0
    Yanıtla
  • Omer (4 yıl önce)
    Ilgili iki bakan bu aciklamayi yaparken illlaki biliyorlardır bu krediye malatyada ne kadar esnaf varsa hepside bas vurur diye.....elzig icinde hakeza durum aynı...alti ustu 81 ilden iki il ....yani koca devlet bu iki ilin kredisini odemeyecek kadar caresiz olmamali.... hem hediye edilen bir para degil geri ödemeli yani...
    0
    0
    Yanıtla
  • Omer (4 yıl önce)
    Elazığ ve Malatyada depremden dolayi tum esnafa faizsiz bir yil ertelemeli 5 ay vadeli kredi verilmesi soz konusu bu haberde de görüldüğü üzere krediyi verecek Halk bankasının vereceği 50.000 TL krediden 4.000 TL kesinti yaparak geriye kalan 46.000 TL yi ödemesi soz konusu oysa ki verilecek 50.000 TL Kredi faizsiz ise banka bu 4.000 TL lik kesintiyi neden yapıyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • Eger bi haksızlık varsa usulsüzlük varsa CIMERE yazip ilgili kurumlar bilgilendirilip bu durumun önüne gecilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Bizde depremden dolayı sağlanan esnaf kredisine başvurduk söylenilene göre başvuru çok fazla olduğu için milleti bir şekilde eleyeceklermis yok söyle olmalı yok böyle olmalı diye haftalar sonra kurallar cikariyorlar
    0
    0
    Yanıtla