SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Depremzedelerin Elektrik ve Doğalgaz Faturalarına Erteleme

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremde zarar gören Malatya ve Elazığ’daki elektrik ve doğalgaz abonelerinin tüketim bedellerinin tahsilatının ertelenmesine dair bir karar yayımladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 20 Ağustos 2020 tarih ve 2845 Sayılı Cumhurbaşkanı Karar ile Elazığ ve Malatya’da 24 Ocak depreminden dolayı mağdur olduğunu gösteren belgeler ile başvuruda bulunacak elektrik ve doğal gaz abonelerinin Temmuz – Ağustos ve Eylül 2020 dönemlerine ait faturaları 3 ay ertelenecek.

Cumhurbaşkanı Kararı’nın 2. maddesinde,  Kararın, deprem dolayısıyla konutu veya işyeri yıkılan, orta hasarlı veya ağır hasarlı hale gelen ve yalnızca görevli tedarik şirketi ile ilgili bölgelerin doğal gaz dağıtım faaliyetini yürüten dağıtım şirketinden elektrik veya doğalgaz temin eden mesken ve ticarethane abone grubundaki tüketicilerin elektrik ve doğal gaz tüketimlerine ilişkin tahsilatı kapsadığı belirtildi.

Erteleme prosedürü nasıl işleyecek?

Cumhurbaşkanı Kararı’nda, elektrik ve doğal gaz faturalarının ertelenmesine yönelik uygulamanın esaslar şöyle belirlendi:

1) İkinci madde kapsamındaki tüketicilerden, a) Deprem öncesinde ikamet ettiği veya işyerinin bulunduğu binaya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenmiş “Hasar Durum Belgesi”ni, b) Ticarethane grubundaki tüketicilerin ertelemeye dahil etmek istedikleri, işyerlerinin deprem tarihi sonrasında açıldığını gösterir “İşyeri Açma ve Çalışma Belgesi”ni, 1 Ekim 2020 tarihine kadar ilgili şirketlere ibraz edenlerin 2020 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül fatura dönemlerine ait tüketim faturaları 3 ay süreyle ertelenir.

2) Uygulamadan faydalanan tüketicilerin deprem öncesinde de kendi adlarına veya ticari unvanlarına kayıtlı bir aboneliklerinin olması ve deprem sonrası abonelikleri ile deprem öncesi aboneliklerinin aynı abone grubunda bulunması zorunludur.

3) Bir Hasar Durum Belgesi ile tek bir abonelik için uygulamadan faydalanılması esastır.

4) Erteleme süresi, ertelemeye konu her bir fatura için ayrı ayrı uygulanır.

Malatya ve Elazığ’daki deprem mağduru elektrik ve doğalgaz abonelerinin faturalarının 3 ay ötelenmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Kararı 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Elektrik ve doğalgazda ödenmeyen faturalar için 3 aydır enerji kesildiği gibi binlerce abone icraya verildi . Halkın aklı ile dalga geçmektir bu, gerçi bu halk hak ta etmiyor değil yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baran (3 yıl önce)
    Büyük depremin üzerinden 8 ay geçmiş..ölen ölmüş yıkılan yıkılmış faturaları ötelemek hükümetimizin aklına yeni gelmiş..deprem mağduru bir birey olarak şubat mart nisan mayıs aylarında defalarca erteleme başvurusunda bulunmama rağmen haziran ayında icra tehdidiyle ödemek zorunda kaldım..Malatyalının tabiriyle bayram geçtikten sonra kınayı kı....na yaksınlar..Aksa denen tefeci şirket zengin olsunda gerisi hiç önemli değil..Bu haksızlığa karşı ailemin ve benim hakkım helal değildir..Allahın gazabından afetinden ancak Allah'a sığınırım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Hani nerde 3 aydir eletirigim kesik karanlikta oturuyorum bunun hesabini ahirette vekiller mi yoksa devletin üs düzey yetkilileri mi vercek tedaaş diyor bakanlik bize yazı göndermedi diyip kesip gittiler nerde sorumlular
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı (3 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Elinde telefonla internete baglanacagina elektrigini öde karanlıkta oturma.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı sizler boş lafi sevenlersiniz belli ki 17 kat fayizini ödeyecegime karanlıkta otururum nerde bu toplanan paralar zenginin gözü doymadı ki ihtiyaç sahıblerine sıra gelsin aklınızla oynanıyor ne fetocuyum ne akpliyim Allahın bir kuluyum aklınca kılavye siyaseti yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • adıyamanlı internete bağlandığını gözlerinle gordünmü elektrik ve dogalgaz son ödeme gününde cep tlf una msj atıyorlar ödeme yaptırsanız dikkate almayın diyor hani nerde deprem zamanı subat ayında elek ,doğalgaz ertelendiidi 3 ay
    0
    0
    Yanıtla
  • Servet Serkan (3 yıl önce)
    ayıptır dalga geçmeyin millet ile deprem ocak ayında oldu ağustos ,eylül,ekim faturası neden niçin niye erteleneki.DEPREM SONRASI ELEKTRİĞİ KESİLİP ,DOĞALGAZI KESİLİP BU GÜN İÇRALIK OLAN VATANDAŞA bir çare olun agustos ,eylül faturasını neden ertelersiniz.yeniden deprem öngörünüz mü var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan barlık (3 yıl önce)
    Ne ertelenmesi gelecek 1000tl 3ay sonra nasıl ödeyecek nasıl mantık bence düşünülmüş .zaten ödeme gücü zayıfsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (3 yıl önce)
    Yav geçin bunları deprem için verdiğiniz yardım parayı hasarlarımızdan geri aldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (3 yıl önce)
    depremde hasar gören, yıkılan binalar, ağır hasarlı binalar kullanılmadı ki fatura gelsin. bi terslik var bu işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (3 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanım sizi çok seviyoruz.Allah yolunuzu açık etsin Allah'ım size güç ve kuvvet versin.Sayın Cumhurbaşkanım lütfen sesimizi siz duyun bari depremde evlerimiz yıkıldı.8 ay geçti hiçbir çalışma yok her gün bir bina yıkılıyor ama yıkıldıktan sonrasında bir çalışma olmuyor. Malatya'nın göbeğindeki Sivas caddesindeki yıkılan apartmanlar ne olacak kim yapacak artık sesimizi duyun lütfen
    0
    0
    Yanıtla