SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

DEVA Partisi İlçe Başkanlığına Silahlı Saldırı

DEVA Partisi İlçe Başkanlığına Silahlı Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Pütürge İlçe Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendiği, yaklaşık 10 gün önce 5 Nisan gecesi meydana geldiği, ancak partide kimsenin olmaması yüzünden parti yetkililerince 15 Nisan'da farkedilen olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Malatya Valiliği, olayın parti tarafından kamuoyuna duyurulmasının ardından gece yarısından sonra bir açıklama yaptı ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

GEÇ FARKEDİLEN SALDIRIYI İL BAŞKANI DUYURDU

10 gün sonra farkedilen saldırıyla ilgili olarak, DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, şu açıklamayı yaptı:

“Pütürge ilçe binamıza kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıda bulunulmuştur. Gece geç saatlerde yapılan saldırıda parti binamızın camları kırılmış olup ayrıca çeşitli demirbaşlarımız zarar görmüştür. Binamıza toplamda 7 adet kurşun isabet etmiştir. Demokrasiye ve partimize yapılan bu çirkin ve hukuk dışı saldırı bizi yolumuzdan ayırmayacak ve millet için çalışmaya devam edeceğiz. Bu tür çirkin saldırılar bizleri yıldıramaz. Bugün Deva Partisine yapılan silahlı saldırı yarın başka siyasi partilere de yapılabilir. Bu açıdan bir an önce faillerin yakalanıp cezalandırılmasını ve toplum vicdanın rahatlatılmasını bekliyoruz. İlçe binamıza yapılan saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz. Demokrasinin temel unsurlarından biri olan siyasi partilere yapılan bu saldırıları devlet güvenliğine ve millet iradesine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz.”

Genel Başkanlığını Ali Babacan'ın yaptığı DEVA Partisi'nin ilçe başkanlığına yapılan saldırıyla ilgili araştırma ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

"FAİLLERİN YAKALANMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Bu arada, olayla ilgili olarak Malatya Valiliği'nden Cuma'yı Cumartesi'ne bağlayan gece yarısından sonra 02.00 sıralarında yazılı bir açıklama yapılarak, 10 gün sonra farkedilen saldırının faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Valilik açıklamasında şöyle denidi:

"5 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştiği anlaşılan, DEVA Partisi Pütürge İlçe Binasına yapılan saldırı olayı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.       

15 Nisan 2022 günü saat 15:00 sıralarında DEVA Partisi Pütürge İlçe Başkanı İbrahim Yalçınkaya tarafından Pütürge İlçesi Polis Merkezi Amirliğine gelinerek, “Pütürge İlçesi Taşbaşı Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Deva Partisi Pütürge İlçe Binasının ön camlarında kurşun izleri olduğu” bilgisi verilmiş, Emniyet ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede, Parti Binası ön camında kurşun izleri olduğu tespit edilmiş, olayın gerçekleştiği çevreden alınan kamera kayıtlarının incelemesi neticesinde, silahlı saldırının 5 Nisan 2022 tarihi saat 22:15 sıralarında, gece karanlığından yararlanarak Parti Binası önüne gelen silahlı bir şahıs  tarafından binanın camına ateş edilmek suretiyle gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.

5 Nisan 2022 tarihinden 15 Nisan 2022 tarihine kadar, saldırının gerçekleştirildiği binanın kapalı olması ve binaya herhangi biri tarafından girilmemesinden dolayı ihbar/şikâyetin 15 Nisan 2022 tarihinde yapılması nedeniyle, olaydan haber alınır alınmaz, İl Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili tüm birimleri tarafından kapsamlı inceleme başlatılmış olup, saldırıyı gerçekleştiren faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • abdulvahap (2 yıl önce)
    adı var kendisi yok ne kadar gereksz parti olduğu ap açık ortada olayın üzerinden on gün geçiyo on gün kimsenin haberi olmuyo hiçmi parti binasına gitmiyosunuz hiçmi partide çalışmanız yokki uğramıyosunuz bile
    %36
    %64
    Yanıtla