SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyarbakır HDP Önündeki Eyleme O da Katıldı

0
Güncellendi - 2019-09-07 03:27:01
Diyarbakır HDP Önündeki Eyleme O da Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Çocukları dağa kaçırılan ailelerden biri daha HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine katıldı. Üçüncü günde HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı 8'e yükseldi. Astsubay olan oğlu 4 yıl önce PKK tarafından kaçırılan Malatya Ticaret Borsası eski başkanı Gürsel Özbey'in eşi Sadiye Özbey de, Diyarbakır'daki eyleme katıldı.

Çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren ailelerin sayısı 8'e yükseldi. Eyleme yeni katılan ailelerden Sadiye Özbay, 2015 yılınca astsubay oğlu Semih Özbay'ın Tunceli'nin Pülümür ilçesi yolunda özel aracıyla seyrederken terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığını kaydetti. Malatya'dan geldiğini ifade eden acılı anne, oğlu gelmeyene kadar yerinden kalkmayacağını söyledi.

"Biz yaşayan ölüyüz"

4 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade eden Sadiye Özbey, "Semih Özbey’in ailesiyiz, Malatya’dan geldik. 4 senedir o orada bizde burada mahvolduk. Biz yaşayan ölüyüz, biz Semih'imizi istiyoruz, Semih'imi almadan buradan gitmeyeceğim ve burada kalacağım. Semih Tunceli Pülümür yolundan özel arabası ile giderken önünü kesip Semih’i alıp götürüyorlar. 4 yıl oldu o günden beri sürekli çalmadığımız kapı kalmadı. Astsubaydı bir tek videolarını yayınladılar. Çocuğumuz gelinceye kadar biz burada oturacağız. Diğer aileleri de bekliyoruz" dedi.

Diyarbakır, iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ali (4 yıl önce)
    Rabbim yardımcınız olsun,sabır versin..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sevdası (4 yıl önce)
    Allah yardım etsin teyzemize yıllardır bekliyorlar böyle bizlerde takip ediyoruz bu olayı çok üzülüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik Atasoy (4 yıl önce)
    Ah anacığım ah! İçimizde hain çok. Senin yüzüne dost görünürler ve gülerler ama bil ki bu hainler her şeyden haberdar ve asla senin menfaatini düşünmezler. Bilmezler ki her şeyi bilen Allah C.C. hesap gününde onların tüm kirli hesaplarını ortaya çıkaracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • RIDVAN (4 yıl önce)
    BİR HABERDE KONU OLAN BAYANIN SOYADI ANCAK BU KADAR YANLIŞ YAZILIR.BİR PARAĞRAFTA ÖZBEY, DİĞERİNDE ÖZBAY.SAHİ BU HABERLERİ YAZAN NE MEZUNU?...
    0
    0
    Yanıtla