SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Doğalgazı Yaygınlaştırmak İçin Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-01-21 18:08:23
A- A+ PAYLAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Malatya aslında yer üstü zenginlikleri kadar yer altı zenginlikleri açısından da şanslı bir ilimiz. Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda sivil toplum kuruluşlarımızın, iş dünyamızın, yerel yönetimlerin konuyla ilgili değerlendirmelerini, eleştirilerini varsa sorularını almak ve sorunları yerinde tetkik edip, çözmek için buradayız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Dönmez'e, kayısı takdiminde bulundu.

Malatya Valisi Aydın Baruş, "Malatya, medeniyetlerin geçişme noktası, güzel ilimiz bal diyarı, kayısı diyarı. Medeniyetimize önderlik etmiş Battalgazi, Somuncu Baba gibi önderlerimizin diyarı Malatya'mıza hoş geldiniz. Bu ziyaretinizin ilimizin hem ekonomisi hem de sahip olduğu zengin tabii kaynakların değerlendirilmesi yönünde çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Burada yapacağımız toplantıların ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise "Valilik'te çeşitli temaslarda bulunacağız. Dünde ifade ettim Malatya aslında yer üstü zenginlikleri kadar yer altı zenginlikleri açısından da şanslı bir ilimiz. Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda sivil toplum kuruluşlarımızın, iş dünyamızın, yerel yönetimlerin konuyla ilgili değerlendirmelerini, eleştirilerini varsa sorularını almak ve sorunları yerinde tetkik edip, çözmek için buradayız. Zaten milletvekillerimiz Ankara'da Malatya'yı gayet iyi temsil ediyorlar. Sorunları sıkça bize iletiyorlar, çözümü birlikte arıyoruz. Onların da davetiyle Malatya'da bulunmak arzusuyla buraya geldik" diye konuştu.

Bakan Dönmez, Malatya'nın her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade ederek, "Malatya, altyapı yatırımlarına en son doğalgazla da yine bu dönemde yaklaşık 8-10 yıl önce buluştu. Şimdi doğalgazı yaygınlaştırmak içinde çalışıyoruz. Şuanda dört ilçemiz doğalgaz kullanıyor. İnşallah kısa süre içerisinde Darende'yi de dahil edeceğiz ve imkan buldukça da diğer yerleşim birimlerimize de doğalgaz konforunu götüreceğiz. Vatandaşımızın bu çağdaş, temiz, ekonomik yakıttan istifadesi için elimizden geleni yapacağız. Malatya her şeyin en güzeline layık. Kadim bir şehir. Tarihiyle, kültürüyle, insanıyla bu coğrafyada Türk-İslam dünyasına hizmet etmiş şehirlerimizden birisi. Biz, bize düşeni de layıkıyla yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

Bakan Dönmez daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda basına kapalı gerçekleşen elektrik ve doğalgaz sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • tekin (5 yıl önce)
    DİLEK MAHALLESİNE DE DOĞALGAZ YAYGINLAŞTIRILSIN. SADECE DİLEK MERKEZ DE DOĞALGAZ VAR. ANA CADDELERE DOĞALGAZ VERİLMESİ İYİ OLUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cos han (5 yıl önce)
    Secim zamanı ne dense gider. .cilala parlattt
    0
    0
    Yanıtla
  • turko (5 yıl önce)
    Yeraltı zenginliği olarak ölmüşlerimizi göstermesi tarihi bir espiri olmuş
    0
    0
    Yanıtla