SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz Sunumu Ne Zaman?..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, doğalgaz çalışmaları, yapım süreci ve "doğalgaz sunum" süresi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Bakırcılar-Demirciler Çarşısı'nın da nakledileceğini söyledi.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI..
Belediye Başkanı Akın, Belediye Basın Yayın Müdürlüğü aracılığı ile yaptığı açıklamada, Malatya’da kış aylarında hava kirliliği yaşandığını belirterek, doğalgazın Malatya’da kullanıma girmesi ile birlikte hava kirliliği sorununun da ortadan kalkacağını söyledi. Akın, doğalgazın hava kirliliği sorununu gidermesinin yanı sıra vatandaşların çok daha ucuza ısınacaklarını, sanayide de enerji giderlerinde önemli düşüş olacağını vurguladı.

Malatya Doğalgaz Dağıtım İhale Sürecinin, ihale ilanının 21 Ağustos 2004 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte başladığını ifade eden Belediye Başkanı, “İhale sürecinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na 23 firma başvurmuş, bunlardan 18’i yeterlilik belgesi alarak ihaleye katılma yeterliliğini kazanmıştı. Geçtiğimiz ay EPDK tarafından Ankara’da yapılan ve benim de davet edildiğim ihale neticesinde Peker İnşaat A.Ş. ihalede 0.037 cent/kws fiyat ile en düşük teklifi verdi. Ardından EPDK Başkanı Yusuf Günay ve Peker İnşaat A.Ş. yetkilileri ile bir araya gelerek, önümüzdeki süreç hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk” dedi. Belediye Başkanı Akın, doğalgaz çalışmalarının fiilen başlaması için temaslarını yoğunlaştırdıklarını kaydetti.

Akın açıklamasında Malatya Belediyesi’nin kurulacak dağıtım şirketine yüzde 10 oranında ortak olacağını da belirterek, “Bizim de Malatya Belediyesi olarak ortak olacağımız bu şirket lisans yürürlük tarihinden itibaren en geç 6 ayda fiili olarak yatırıma başlayacak, 18 ay içinde ise dağıtım bölgesindeki herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle, gaz sunumuna başlayacak” dedi.

BAKIRCILAR ÇARŞISI..
Akın, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret ederek, basın mensuplarıyla çiğ köfte yiyerek sohbet etti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akın, Bakırçılar Çarşısı'ndaki demir-doğrama atölyelerinin şehir dışına taşınması için çalışma başlattıklarını kaydederek, bununla ilgili girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

Sümer Dokuma Fabrikası'ndan Malatya Belediyesi'ne verilen alanda yapılacak parkla ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Akın, park içerisinde sanatsal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için de bazı uygulamalar yapacaklarını söyledi.

Amatör futbol takımlarına destek vereceklerini de aktaran Akın, Mişmiş Park Fuar alanında amatör takımların yararlanacağı 2 tane çim saha yapımı için tüm teknik ve hukuki girişimlerin tamamlandığını belirterek, "Bu projemizi 2006 yılında tamamlayacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız