SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ'deki Toplantıda 3 Göletin Durumu Değerlendirildi

0
Güncellendi - 2020-10-16 17:12:32
DSİ'deki Toplantıda 3 Göletin Durumu Değerlendirildi
A- A+ PAYLAŞ

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nde, Malatya'da yapılmakta olan 3 sulama göletinin durumunun değerlendirildiği bir toplantının yapıldığı, çalışmaların ivedilikle tamamlanması için ilgililere talimat verildiği bildirildi.

Elazığ'da yapılan toplantıya ilişkin olarak DSİ Bölge Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar‘ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri ve teknik personelleri ile yüklenici MEV Proje yetkililerinin katılımıyla DSİ Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda Malatya İli Göletleri ve Sulamaları Planlama Raporu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda;

1- Temelden 27,5 m yüksekliğinde, 300.000 m3 depolama hacmine sahip ve 500 dekar alanı sulaması öngörülen Kuluncak Karıncalık Göleti ve Sulaması,

2- Temelden 47,5 m yüksekliğinde, 500.000 m3 depolama hacmine sahip ve 1.370 dekar alanı sulaması öngörülen Kuluncak Alvar Göleti ve Sulaması,

3- Temelden 44,5 m yüksekliğinde, 1,8 milyon m3 depolama hacmine sahip ve 4.250 dekar alanı sulaması öngörülen Hekimhan İğdir Göleti ve Sulaması, çalışmaları değerlendirildi, yapılacak çalışmaların devam için gerekli yol haritası belirlenerek, yapılan çalışmaların ivedilikle süresi içinde tamamlanması talimatı verildi."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Özkan işlek (3 yıl önce)
    #kuluncak #kızılhizar köyü içinde çalışma vardı ama her nedense bir turlu bitmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • CEZMİ ŞAHİNTÜRK (3 yıl önce)
    kuluncak sofular göleti yapıların bozuk olmasından dolayı sürekli borularda patlamalar oluyor göletdeki suyun yarıdan fazlası boşa akıyor buna acil çözüm gerekiyor 4 yıl yetecek su 1 yılda bitiyor gerekli tadilatlar yapılmazsa tüm sofuların arazisi kuruyabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet İNAN (3 yıl önce)
    Sayın vekillerimiz Arguvan da en çok ve düz araziye sahip Arguvan ın en büyük köyü olan Narmikan köyünün toprakları ne zaman sulanacak. Yoncalı barajından birçok köy yararlanırken Narmikan saf dışı bırakıldı Ali ağa göleti ne zaman yapılacak .yılan hikayesine döndü. Narikan halkı ve verimli toprakları sizlerden müjdeli haberi bekliyor. Ali Ağa çayının suları yılın 10 ayı boşa akıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut SARICI (3 yıl önce)
    Malatya İnönü Üniversitesi havzasında bulunan köyler için Yenicede veya Bey pınarında yapılacak olan gölettin durumu nedir sayın yetkililer
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut SARICI (3 yıl önce)
    Malatya İnönü Üniversitesi havzasında bulunan köyler için Yenicede yapılacak olan gölettin durumu nedir sayın yetkililer
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Doğanşehir söğüt göleti su tutuyormu yoksa su tutmuyormu, eski kar yağışları yok kaynak suyu da yok elmalı göleti randıman sağlar mı ,erkenek barajı ne durumda değerli hemşehrimiz Recai abimiz diyorki eskiden bir yere bir baraj gölet yol gibi yatırımdan önce devlet planlama teşkilatı yıllarca çalışma yapar verdiği raporlar olumsuz ise o yatırım kesinlikle yapilmazdi .
    0
    0
    Yanıtla