SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya Standartlarında Bir Fen Lisesi.."

0
Güncellendi - 2019-03-19 02:58:02
A- A+ PAYLAŞ

Rönesans Vakfı tarafından yaptırılacak olan Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , burada temel atmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Çünkü bir ülkenin ekonomisi de sosyolojisi de eğitim üzerinden yükselecek. Bunun da temelinde yatan bilim ve akıl” dedi.

260 kişi kapasiteli konferans salonu, kafeterya, kütüphane, mescit, revir, 96 kişi kapasiteli yurt binası ve idari birimlerden oluşacak olan ve 2020 yılında eğitim-öğretime açılmazsı planlanan 16 derslikli Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin temel atma törenine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Öğretim Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Selçuk: Bu törene katılmak benim için çok önemli

 Temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir ülkenin her alanda gelişmesinin temelinde eğitim olduğunu belirterek “Bu ülkenin ekonomisi de sosyolojisi de eğitim sayesinde yükselecek. Bunun da temelinde yatan bilim ve akıl. Tam da bugün, burada yaptığımız şey bilimle akla hizmet etmek. Tüm bunların üstüne, Rönesans Holding ve Erman Ilıcak’tan, geçmişte yaptıklarından bahsetmek lazım. Rönesans Holding’in burada yaptığı iş aslında bizim geleceğimiz açısından değeri çok yüksek olan bir proje. Çünkü burada dünya standartlarında bir fen lisesinin inşasından bahsediyoruz. Laboratuvarıyla ve diğer binalarıyla birlikte örnek bir yapı. Bu nedenle bugün yaptığımız işin çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Törende konuşan Vali Aydın Baruş da, okulu yaptıran Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’a eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. ‘Hayırseverimiz Erman Ilıcak Türkiye’nin bir çok noktasında yaptırdığı eğitim ve sağlık tesisleriyle ülkeye önemli katkılarda bulunuyor’ diyen Vali Baruş,  2020 yılında eğitime açılması planlanan okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Erman Ilıcak: Temennim geleceğin bilim insanları bu okuldan çıksın

Törende konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da, bir Malatyalı olarak bugün burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

 “Bugün hepimiz için çok anlamlı bir gün. Sayın Bülent Tüfenkçi bakanımızla beraber başladığımız projemizde, Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün verdiği desteklerle bugüne geldik. Bir Malatyalı olarak burada böyle güzel bir amaç için bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Malatya Fen Lisesi, dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Metin Emiroğlu tarafından 1986 yılında açılan, Türkiye’nin 6. Fen lisesidir. Akademik anlamda Türkiye’deki orta öğretim kurumları arasında kendine üst sıralarda yer bulan bir okuldur. Okulumuz 2018 yılında hali hazırdaki mevcut binaların deprem şartnamesine uymaması ve dayanaklığının yetersiz olması nedeniyle Yakınca Bölgesi’nde başka bir binaya taşınmıştı. İşte bu nedenle burada bugün temelini attığımız kampüs, Yeşilyurt Bölgesi’nin 1. derece deprem bölgesi olması dikkate alacak şekilde tasarlanıp öğretmen ve öğrencilerimize yakışacak şekilde planlanmıştır. İnovasyon atölyeleri ve yüksek teknoloji laboratuvarları ile bu okulun, ülkemizin güzide eğitim kurumları arasında gireceğine inanıyorum. Anadolu’da yaşayan ve Türkiye’nin geleceğine yön verecek yüzbinlerce genç var. Temennimiz, geleceğin bilim insanlarının bu okuldan mezun olması ve ülkemizin tüm dünyada temsil edilmesi. Bu temenni ile 2020 yılında eğitim ve öğretime başlayacak okulumuzun, tüm bölgenin eğitimine katkı sağlayacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Temel atma töreni öncesinde törene katılan öğrencilerle selamlaşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, bu okulda okuyacak gençlerin her alanda nitelikli yetişmeleri için her zaman yanlarında olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından okulun temeli, Bakan Selçuk,  Vali Aydın Baruş, Erman Ilıcak ve beraberindekiler tarafından atılırken, törenin sonunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafında eğitime katkılarından dolayı Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’a plaket verildi.

RÖNESANS GRUBU..

Rönesans Eğitim Vakfı Hakkında

Rönesans Eğitim Vakfı (REV), Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak başta olmak üzere, Ilıcak Ailesi’nin girişimleri ve destekleriyle 2009 yılında kuruldu ve ‘bilginin üstünlüğü’ne olan inançla faaliyetlerini sürdürüyor. Rönesans Eğitim Vakfı, öncelikle gençlerin kendi potansiyellerini fark etmelerini hedeflerken, çalışmalarını da bu kapsamda oluşturuyor. Gençlerin çok yönlü, bilinçli ve üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak hedefiyle farklı eğitim programları ve sosyal projeler hayata geçirmeyi sürdürüyor. Bugüne kadar 8.500 öğrenciye karşılıksız burs veren Rönesans Eğitim Vakfı, benimsediği görev ilkeleri kapsamında, başta eğitim olmak üzere, birçok alanda faaliyete geçirdiği sosyal projeler ve kalıcı eserleri ile geleceğe katkıda bulunmayı kendine misyon ediniyor. www.rev.org.tr

Rönesans Holding Hakkında

1993 yılında Rusya St. Petersburg’da kurulan Rönesans Holding, 23 ülkede ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor. Holding, inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteriyor. Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde 36’ncı sırada, Avrupa’nın ise 9’uncu en büyük müteahhitlik şirketi konumunda bulunuyor. 2017 yıl sonu itibarıyla 4,2 milyar dolar global ciro ve 8,1 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip olan holdingin hedefi, orta vadede inşaat sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 kuruluşu arasına girmek. 2016 yılında 215 milyon dolar yatırımla Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) ortak olduğu Rönesans Holding, bugün alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar, karma yapılar, ağır sanayi tesisleri, altyapı projeleri, imalat sanayi tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makina fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santralleri inşa ediyor. www.ronesans.com

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi maket görselleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • enes (4 yıl önce)
    Malatya Fen Lisesi'nin eski binası Maşti'nin karşısında, Karakavak'taydı. 15 Temmuz Darbe Kalkışması'nın ardından Rahime Batu Koleji' nin eski binasına taşındı ki dünyanın en saçma kararı olabilir. Çünkü Malatya Fen Lisesi'nin eski binası yeni ve sağlam bir binaydı yani yeni binaya ihtiyacı yoktu. Oraya taşınan Kernek Lisesi oraya sığmadı. Ayrıca Yakınca'daki Fetö okulunun binası da depreme dayanıksız, 30 Yıllık ve her bloğu ayrı senelerde yapıldığından köhne, bakımsız ve eski binadan her bakımdan keötğ durumda bir yapıydı.Taşınma sebebi bu binanın "U" biçiminde olmasıymış, ilçe milli eğitim müdürü böyle söylemişti. Ardından okul geçtiğimiz yıl, Yakınca'da kuş konmaz kervan geçmez bir yere taşındı. Ve en nihayetinde bu bina yapılıyor. Devletin parasının nasıl çar çur edildiği, liyakatin neden önemli olduğu ve böyle önemli bir lisenin seyyah gibi dolaştırılmasının neden olduğu zarar ise olayın ana fikirleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (5 yıl önce)
    Yakup bey sizin memleketten haberiniz yok. Mehmet Ali Aydınlar'ın Arapgir'de yaptırdıklarını henüz hiç bir iş adamı yaptırabilmiş değildir. Siz Arapgir'i memleket kabul etmiyor musunuz? Salında Mehmet Ali Aydınlar diğerlerine örnek olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Duayen Müzisyen Mansur Bey (5 yıl önce)
    3 senede 2 kere okulumuz taşındı.Güzel bir okulda okumak bizim de hakkımızdı.Lise yıllarımız çok sıkıntılı geçti
    0
    0
    Yanıtla
  • Hidayet (5 yıl önce)
    Madem eski fen lisesi deprem şartnamesine uymayan ve dayanaksız bir binaydı kenek anadolu lisesi neden oraya taşındı birşey olsaydı bu bile bile cinayet işleme değilmi bunun sorumlulugunu kim alacaktı bizim yavrularımızin canı bi kadar degersizmi yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi Horoz (5 yıl önce)
    Teşekkürler Erman bey, İnşallah ilerde sizi Milletvekili olarak görürüz...
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (5 yıl önce)
    yakup yorumuna dikkat et insanları kırma arapgir de oglu adına bir okul yaptırdı oda malatya sınırları icinde
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    malatya da güzel şeylerde oluyormuş muş!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Çok güzel bir hizmet Malatya adına teşekkürler Not. Okulun temeli nerede atıldı?
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (5 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzına sağlık. Bir sürü laf kalabalığı var ama okul nerede yapılıyor belli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • beyler deresi eski fetö okul arazisine
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi Horoz (5 yıl önce)
    Böyle güzide, dünya standarlarında bir eseri Malatyalılara ve hatta Türkiye kazandırdığı için teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim Ermam Bey...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgemis (5 yıl önce)
    Erman bey bir malatyanın ilk özel üniversitesini kurabilir .... İletişim Fakültesinden tutun her fakültenin oldugu bir üniversite ve dünyanın en iyi eğitimleri verilebilir....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakup (5 yıl önce)
    Mehmet Ali Aydınlar ın da memleketine bir çivi çakmasını bekliyoruz memleketine tek yatırım yapmayan malatyali
    0
    0
    Yanıtla
  • Arapgire gidersen neler olup olmadığını görürsün birader. Bak bakalım Aydınlar neler neler yapmış oraya
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir hoca (5 yıl önce)Yakup isimli kullanıcı yorumuna
    Kerem Aydınlar Fen Lisesini kim yaptırdı? Yakup Bey
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (5 yıl önce)
    Darende - Malatya - TÜRKİYE seninle gurur duyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (5 yıl önce)
    Sayın Erman Ilıcak'a Eğitime verdiği destekten dolayı bir Darendeli olarak teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Erman bey Memleketine çok harika bir Özel Üniversite kurabilir. Ayrıca Y. Malatyaspor a spansör olabilir yardım edebilir. O Gerçek bir Malatya lı. İlerde daha çok şeyler yapar İnşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Sayın Erman Ilıcağa bir Malatyalı olarak müteşekkürüz.En güzel ve Anlamlı yatırım Eğitime yapılan yatırımdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    erman bey'den Allah razı olsun. darısı m.ali aydınlar hemşerimizin acıbadem hastanesini malatyamıza kazandırmasıdır inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (5 yıl önce)
    Sayin ERMAN ILICAK a katkılarindan tsk ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (5 yıl önce)
    Sayın Mehmet Ali Aydınlar'ı unutmayın lütfen.Arapgir e birçok yapı kazandırmıştır.Hastanesinden okullarına her yerde onun soyismini görebilirsiniz.Her zengin memleketine sahip çıksa birini bin yapsın diye dua ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Sayın Erman Ilıcak beye teşekkür ederken kendisinden Malatya ekonomisinde yeri olacak binlerce kişinin çalışabileceği bir fabrika kazandırmasını istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Allah razi olsun gecmisleriniz ruhu sad olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (5 yıl önce)
    Malatyalı diğer zenginlerden de böyle eğitime yatırım yapmalarını bekliyoruz. Malatyaspor u da unutmayalım.En azından reklam verir ya da sponsor olurlar inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (5 yıl önce)
    MALATYA YA YAKIŞIR.TEŞEKKÜRLER ERMAN ILICAK
    %100
    %0
    Yanıtla