SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Düzenli Sevkiyat'ın Yerel Organizatörlerinden 1'ine Tutuklama!

'Düzenli Sevkiyat'ın Yerel Organizatörlerinden 1'ine Tutuklama!
A- A+ PAYLAŞ

Ülkeye son yıllarda, özellikle Suriye ve Afganistan'dan olmak üzere son derece 'düzenli sevkiyat' şeklinde süren, ancak resmi makamların 'düzensiz göç' diye isimlendirdikleri kaçak göçmen akını ile ilgili Malatya'da geçtiğimiz günlerde 23 Afganistan uyruklu kaçağın yanı sıra bunların girişini ve yurt içindeki seyahatini organize eden 4 şüphelinin yakalandıklarının açıklanmasından sonra, adli süreçte organizatör oldukları öne sürülenlerden 1'i tutuklandı, 3'ü serbest bırakıldı.

Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili ‘son derece tehlikeli’ olarak görülmesine rağmen, resmi makamlarca ‘düzensiz göç’ diye adlandırılarak, tehlike boyutu gizlenen, aslında planlı- düzenli şekilde ‘sevkiyat’ şeklinde yapılan kaçak göçmen girişinin Malatya ayağının sonuncusuna geçtiğimiz günlerde operasyon yapılmıştı.

14 Mayıs günü Afetevleri olarak bilinen Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekiplerince yapılan çalışmada bir eve operasyon düzenlenerek 23 Afganistan uyruklu kaçak yakalanırken, organizatör oldukları öne sürülen 4 şahıs da gözaltına alınmıştı

23 Afgan uyruklu kaçak göçmenle birlikte yakalanan 4 şüphelinin soruşturmanın ardından Malatya Adliyesine sevk edildiği, bunlardan 1 şüphelinin tutuklandığı, 3 şüphelinin ise serbest kaldığı öğrenildi.

Afganistan uyruklu şahıslar sınırdışı işlemine tabii tutulmak üzere İl Göç İdaresine teslim edilmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Davut (3 hafta önce)
    Kendi ulkesini insanını düşünmeyen başka ülke bulamazsın yemin ederim... 3. 4. Sınıf vatandaş olduk kendi ulkemizde. Tüm siyasiler istifa edin !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (3 hafta önce)
    Ülkemde ve şehrimde istemiyorum bunları. Bunlar gelmeden önce ülke en azından nefes alınabilir düzeydeydi. Kendi ülkesine hayrı dokunmamış benim ülkeme insanima hiç dokunmaz. Sahillerde parklarda denizlerde kızlarımıza göz dikiyorlar , nargile içiyorlar ,her türlü yasa dışı asayiş olaylarında en önderler. DERHAL TOPLATİLİP SİNİR DİSİ EDİLSİN HEPSİ !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (3 hafta önce)
    Planlı programlı bir şekilde...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deka (3 hafta önce)
    Malatya yakında Suriyeliler Malatya lilari gecer
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 hafta önce)
    Belediyenin insan kaçakçılığı yaptığı yerde bunlar çok normal. Kanunlar ile alakalı. Cezası yok parası çok. Vatana ihanet ile suclayin. Cezasını da ona göre verin bakayım oluyor mu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halis (4 hafta önce)
    Vah ki ne vah. Savaş öncesi Suriye sınırının mayınları temizlendi Suriyeliler doldu taştı. Şimdi İran sınırı temizlenecek afganlar pakistanlidan gecilmeyecek sokaklar. Allah ülkemizi korusun bunlardan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 hafta önce)
    Şuana kadar bir milyon Suriyeli bebek dünyaya gelmiş 20 yıl sonra nufusumuzu ücte biri Suruyeli nüfusu olacak mecliste de göreceğiz bu gidişle
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Siyasiler kapalı kapılar ardında geleceğimizi, demografimiz ile ilgili kararlara imza attıkları aşikar. İktidar muhalefet el ele ne çıkarınız var bu konuda ? Avrupa'ya gitmek isteyenleri bile birakmiyorsunuz. Vatandaş olarak bilincli olup iş arayanlara iş vermiycen, ev vermiycen gitsin savaşin olmadığı ülkesine dönsün.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İrfan Malatyalı (4 hafta önce)
    Bu ulkede bir tek Türkler nefes alamaz hale geldi. Adalete bak kaçak getirenler bile serbest bırakılıyor. Ama akp yi eleştir aninda iceridesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umut (4 hafta önce)
    Al işte artık bu iş beka meselesi oldu. 25 sene sonra 25 milyonu geçecek nüfusları. Afgani,Pakistanlısi, Somalilisi,ganalisi hariç. Bir an önce bu istilacılar sınır dışı edilmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla