SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğitim ve Araştırma'nın Şehir Hastanesine Dönüşümünü Görüştük'

'Eğitim ve Araştırma'nın Şehir Hastanesine Dönüşümünü Görüştük'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilave yapılacak yeni bloklar ve polikliniklerle birlikte komple bir şehir hastanesine dönüşümünün yapılacağını açıkladı.

Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiklerini bildiren Milletvekili Babacan, yapılan görüşmedeki detayları paylaştı.

Milletvekili Babacan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptıkları görüşmede  önplana çıkan detayları şu şekilde açıkladı:

“ Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilave yapılacak yeni bloklar ve polikliniklerle birlikte komple bir şehir hastanesine dönüşümünü ve bu projenin detaylarını konuştuk. Mevcutta toplam 1055 yataklı hastaneye ilave yapılacak yeni blok ve polikliniklerle, şu anki büyüklüğün yaklaşık 2 katına çıkacak bir proje bu. Beraberinde, şehrin farklı bir bölgesindeki büyük bir araziye, içinde farklı donatıların yer alacağı Bağımlı Hastalar için Rehabilitasyon Merkezi (BAHAR) inşa edilecek. Ki bu merkez, bölgemizde ilk olarak Malatya'da kurulmuş olacak. Deprem sonrası şehirde oluşan doktor ihtiyacının karşılanması noktasında bakanlığımız devreye girecek ve bu noktada Malatya için pozitif ayrımcılık yapılacak.”

Babacan, Malatya için gösterdiği özel özen dolayısıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Oğuz (5 ay önce)
    Bunlara bir kere bile oy vermemiş birisi olarak kendimle ne kadar gurur duysam azdır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuz (5 ay önce)
    Artık malum partiye oy vermeye devam edecek misiniz? ey Malatya ahalisi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok komik bir soru. Malatyalı sandığa gidecek yaw kime oy verek diyecek ve gene bunlara oy verecek.akp ye oy verince vatanı gavurun elinden kurtardığını sanan bir kitle var ve bu kitle buna inanıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İşleri poz vermek (5 ay önce)
    Poz verme işini güzel yapıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (5 ay önce)
    Resmen Malatya ile dalga geçiyorlar yazık yeminle önümüzde yerel seçim var bunlar büyük bir dersi hak ettiler
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Bizim millet yaw kime oy verek,adaymı var deyip gene bunları seçecek.çok beklenti içine girmemek lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen burası Malatya, ondan sonra da başlarlar ağlamaya, sızlamaya, eleştiriye. Biz bu filmi burada yıllardır izliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar (5 ay önce)
    Şehir hastaneleri hazineye ciddi yük, hala bundan haberi olmayan kaldı mı? Eğitim ve araştırma hastanesinin geliştirilmesi bence Malatya için yeterlidir, yetersiz kalan doktor ve sağlık personeli kadroları güçlendirilirse bir de donatım eksiklikleri tamamlanirsa,kafi gelecektir . Seçim öncesi boş vaatlere karnımız tok.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)
    Bence siz buraya şehir hastanesi değil, sonuçta bir tabela değil mi isterseniz Malatya'ya fazla gelir, tüm ülkemize hatta bölge ülkelerinin de hizmetine sunacağınız kapasiteli farklı bir hastane de ismi yazarsınız. Sonuçta sizin gözünüzde bizler hiç bir şey görmedik, bilmiyoruz ya. Yeter artık burası bu kadar da sahipsiz değildir.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Malatya nın kaderi gecekondu hastane layık görüldü
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sami (5 ay önce)
    Bunlara oy veren ne yerine konulduğunu düşünüyormu hiç? Aloo kandırıyorlar sizi hala akıllanmadınız mı? Şükür oy fln vermedim kafayı yerdim yoksa
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kemal Turan (5 ay önce)
    Eskisini halka yamamayın, malatyaya yakışır yeni hastane yapın. Yeni şehir hastanesi aşağı bağlar mahallesi, tokinin alt bölgesi, güney kuşak yolu yakınına yapılmalıdır. En güvenilir sağlam ve ulaşım için uygun yerdir, herşeyi yeşiltepeye tıkmayın, sanayinin içinden geçene kadar burnumuzdan geliyor
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Açıkca Malatyalıyı nasıl kandırırız toplantısı yapmışlar. Malatyanın hakkı olan şehir hastanesini Elazığa verdik. Mevcut hastaneye iki blok daha ekleyip tabelayı değiştirerek Malatyalıyı da bu şekilde nasıl kandırırız toplantısı. Ama sorun yok boşa masraf etmesinler. Malatyalının her koşulda oyu %69 dan az olmamak koşulu ile onlarındır. Hem de davullu zurnalı, halaylı. Malatyalı her şeyi hakediyor hiç kusura bakmayın.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aselsan Malatya'nın hakkı, kalkınma ajansı Malatya'nın hakkı , şehir hastanesi Malatya'nın hakkı, 2. üniversite Malatya'nın hakkı ordu Malatya'nın hakkı her şey Malatya'nın hakkı değil mi? Elazığ diye bir şehir zaten yok. Elazığ'ın hakkı olamaz. Kafa mı buluyorsunuz? Elazığ'a yapılan hastaneden Tunceli, Bingöl ve Muş yararlanıyor. Elazığ'da bölgenin önemli bir şehri. Bu nasıl bencilce bir düşünce. Bölgede yer alan illere yatırımlar adaletli dağıtılmalıdır. Malatya'da Elazığ'da Türkiye'nin nadide şehirleridir.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Herseyde Elazığı örnek vermekten bıkmadınız mı artık? Deprem sonrası Elazığ olmasa gidebilecek kaç şehir vardı? Yıllardır Elazığa yapılan yatırımları eleştirip neden Malatya ya yapılmadı diye yazıp çizdiniz Elazığ konum olarak Bingöl Tunceli ve Muş illerine lokomotif olduğu için yatırım almaya devam edecek 2 cumhurbaşkanı çıkardınız halen Elazığ seviyesindesiniz demek onlarda çıkmasaydı Bingöl ayarında bir şehirdi Malatya inanki gerçekler böyle Elazığın siyasi gücü zayıf olmasına rağmen kendi hakkıyla gelişmeye çalışıyor. Harput bu bölgenin en eski yeridir tarihi mazisi cok eskidir çoğu çevre şehir Harputa bağlıydı 1920 lere kadar.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Tarik Tarcan (5 ay önce)
    Hastanenin mevzusunda haberleri varsa ne olayım. Bakan açıkladı hemen PR olalım dediler.. Bence siz Kaysı ikram edin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ünsal (5 ay önce)
    3 tane sözde vekil toplanmış gitmiş normal hastanenin şehir hastanesine tabela olarak dönüştürüleceğini gururla fotoğraf çektirerek gururlanarak haber yaptırmış , 3 millet vekili çeyrek adam etmezsiniz. utanacağınız yerde millet ile dalga geçiyorsunuz size verilen maaş , oy haram olsun..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erhan (5 ay önce)
    bir işe yaramadığınız bir daha tescillendi neden her şehire sıfırdan şehir hastanesi yapılırken bizdeki hazır hastane yeni bloklar yapılacakmış bu mu sizin başarınız yazıklar olsun size zaten malatya ya ve malatyalıya bir hayrınız yok secim zamanı meydanlara çıkarsınız o zaman görüşürüz bu ayıp size yeter
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (5 ay önce)
    ne büyük bir iş başarmışlar malatyanın kayıp vekilleri
    %90
    %10
    Yanıtla
  • dönüşüm (5 ay önce)
    Malatya'ya da çakma şehir hastanesi yakışırdı. 0'dan bir hastane yapılmayacağını zaten yıllar önce anlamıştık. Gülümser caddesinden en yukarı doğru çıkın orada bir tabela var "ŞEHİR HASTANESİ" diye. kapiş. Adamlar gururla çıkmışlar bir de dönüşümünü görüşmüşler. 3-5 blok daha eklerler çakmasından en en temiz al sana adı şehir hastanesi. Bin pişmanım terketmediğime memleketimi ... ... ... ...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 ay önce)
    Yani bu arkadaşlar ek katla şehir hastanesi görünümlü bina yığını yapacaklar, süper fikir ve bu fikrin mucitleri nasıl da şen yüzlerle şevkle fotoğraf vermişler,
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (5 ay önce)
    Yok böyle birşey var olan hastaneyi şehir Hastanesine dönüştürerek. Gurur duyan siyasetçiler den malatyamiza ne hayır gelir. Vessalam
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Yeni yeşilyurt beledıye bınasını hastane yapın nasıl olsa cınarımız oturamıyacak orda
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Köylüm (5 ay önce)
    Gururluyum ve vicdanen çok rahatım çünkü bunlara hiç bir zaman oy vermedim vermeyeceğim de!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hakan kara (5 ay önce)
    Boy boy foto verip güleceğinize insanların evlerini verin
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bulut (5 ay önce)
    Ya sizlerden olmaz malatyalilarin ahını tutacak inşallah yazık günah adam gibi bir işi beceremiyosunuz önce devlet sonra üniversite şimdide şehir hastanesi birde vekiliz diye poz veriyosunuz sizlere verilen oylarimiz sizlere haram olsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Nasılsa Malatyalı yiyiyor. Devlet hastanesi idi,tabela değişti oldu sana Turgut Özal eğitim ve araştırma hastanesi,bir daha tabela değiştir oldu sana Malatya şehir hastanesi. Sayın vekiller size bir akıl daha vereyim, eskimalatya semt polikliniği tabelasında değiştirin Aşağı Şehir hastanesi yapın. Tutar valla.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Birol (5 ay önce)
    Amerika lı yetkililer Malatya lı vekillerimizle geçen hafta toplantı düzenlemişler Malatya’da kurulmak üzere NASA için mutabakata varmışlar yeri İkizce mi olsun gelinciktepemi olsun çamurlu mu olsun karar verememişler bence en iyi yer beyler deresindeki şoför okulunun yeri hem her yere yakın şehir içi minübüsleri ve belediye otobüsleri önünden geçiyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Allah’ta seni güldürsün Birol bey. Bende çok komik bir yorum yazdım ama ucu siyasilere dokundu demek yayınlamadılar. Senin yorumunu beğeniyor katılıyor ve gülüyorum. Minibüsle şehir içinde ulaşımı kolay olmayan NASA’ya ben NASA demem
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ihsan (5 ay önce)
    İnsanda biraz utanma arlanma olur dönüşüm yapmak ne demek ya sizde hiçmi Allah Korkusu yok başka şehirlere yapılan Şehir Hastenelerini hiçmi görmediniz yazıklar olsun size Malatyalı hemşerilerimize reva gördüğünüz hale bak Bakında hastane görün https://www.youtube.com/watch?v=J6GFNYe6Rps&ab_channel=Kocaeli%C5%9EehirHastanesi
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Hastahane yeter birazda HASTA OLMAMAYA bütçe ayırsanız nasıl olur. Temizlik Beslenme Hijyen Spor Gİbi etkinlikler ve toplumsal FARKINDALIKLAR teşvik edilse. Kronik hatalıklara diyecek yok Allah şifa versin ama bazı hastalıklar GÖSTERE GÖSTERE geliyor onlara dur demenin yolları aranmalı.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mustafa (5 ay önce)
    Yahu bu kaçıncı. Yeni üniversite dediler MYO üniversite yaptılar. Şimdide şehir hastanesi diyorlar yine mevcut hastanenin tabelasını değiştiriyorlar. Çevre yolu diyorlar yapmıyorlar. Birde vekillerimiz bununla gurur duyup teşekkür ediyor. Bu nasıl bir vizyonsuzluk. Varolan hastaneyi Yeşilyurt devlet hastanesi yapıp şehri genişletip yeni bir bölge hastanesi yapsalar ana arterler dışında şehir trafiğini engellemeyecek, fena mı olur. İstasyon virajı sonrasi kavşaklar, çöşnüğe kavşak nerede konuşan bile yok...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Öz malatya (5 ay önce)
    Vekillerimiz yaşıyormuş çok şükür 10 aydır sosyal medyada ve malatya da hiç göremeyince çok merak edip üzüldüm.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • doğrucu (5 ay önce)
    Bu kadar vizyonsuz bir ekip görmedim Malatyada ki kadar... Hazır Şehir Hastanesi Sözü alınmış neden yeniyi düşünmüyorsunuz bunun için çalışmıyorsunuz? Sanki iyi bir şey yapabilmişler gibi bir de gülüyorlar... Resmen dalga geçiliyor Malatya ile... YAZIK.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • koray (5 ay önce)
    şaka değilse, Malatya yine kandırılıyor... şehir hastanesi adı altında mevcut hastaneyi tekrar elden geçirme operasyonu.. eğer yapılacaksa şehir hastanesinin yeri ikizce tarafı olmalı.. Malatya bu amaçla projelendirilmiş yep yeni bir hastaneyi hakediyor diye düşünüyorum.
    %86
    %14
    Yanıtla