SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Enkaz Başında Yaşananlar..

Enkaz Başında Yaşananlar..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir binanın enkazından 2 kız çocuğu sağ kurtarıldı.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Doğanşehir ilçesinde, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekipler, dün meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem sonrasında yıkılan binanın enkazından Elçin ve Melike isimli iki kız çocuğunu çıkardı.

İki kız, ambulansla Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu arada; Malatya'da, yıkılan bir binanın enkazından çıkarılan iki kız kardeş, ailelerinin de kurtarılması için umutla bekleyişlerini sürdürüyor. Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki 4 katlı Ergül Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkazdan dün kurtarılan kız kardeşler Dilek (23) ve İrem (19) Hancı, yıkıntıların altındaki anne, baba ve 3 kız kardeşinin de kurtulması için bekliyor.

Öte yandan, Elazığ'dan gelen İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu Malatya Sanayi Sitesi bölgesinde çöken bir binanın enkazından bir baba ile 3 yaşındaki kızı, 16 yaşındaki yeğenin de bulunduğu 4 kişi kurtarıldı.

Enkaz altından yaklaşık 32 saat sonra çıkarılan yaralı 4 kişi kentteki hastanelere kaldırıldı.

AYSİMA 42 SAAT SONRA KURTARILDI

Malatya’da 12 yaşındaki Aysima, ekipler tarafından 42 saat sonra enkaz altından kurtarıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremde 10 ilde binlerce haber bina yıkılırken, binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Malatya’da da Cirikpınar Mahallesi'ndeki Zorlu Apartmanı enkazında devam eden çalışmalarda 42 saatin ardından 12 yaşındaki Aysima, Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Enkazdan çıkartılan ve durumunun iyi olduğu görülen Aysima’ya ilk müdahale enkaz başında sağlıkçılar tarafından yapıldı. Aysima, ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ENKAZ BAŞINDA ENDİŞLİ BEKLEYİŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Aslan Sokak'ta bulunan 50’nci Yıl Apartmanı'nda kardeşini kaybeden İbrahim Mordeniz, kardeşine mezar olan bina enkazının başında kardeşinin gelini ve oğlu için umutla bekliyor.

Depremde kardeşini kaybettiğini kardeşinin gelini ve oğlunun enkaz altında olduğunu aktaran depremzede vatandaşlardan İbrahim Mordeniz, “Bizde burada umutla bekliyoruz. İstanbul’dan gelen oldu. Bütün insanlar burada yakınlarını bekliyor. Bu binanın altında en az 100 kişi vardır. Allah yardım etsin. Allah’tan gelene hamdolsun. Deprem olduğunda feleğimiz şaştı ne yapacağımızı dahi bilemedik. Depremden sonra buraya geldik tekrar ekipler çalışıyordu. Enkaz altında kalanlar yüzde 90 kurtarılırdı fakat ikinci bir deprem olunca ortalık toz duman oldu. Ekipler halen daha çalışmalarını sürdürüyor. 7 katlı bir bina 2 metre kalmış. Bir malzemeyi nasıl pres makinesiyle basarsan bu bina da pres makinasında basılmış gibi olmuş. Dünden itibaren bu binadan kurtulan olmadı.” dedi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız