SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"20 Yıldır Siyaset Yapmak Hele de Kadın Olarak Çok Zor"

0
Güncellendi - 2020-09-24 04:51:50
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin artık dünyanın gündemini belirleyen bir ülke olduğunu ifade ederek, “Biz, emin adımlarla çalışmalarımıza, yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Çalık, TÜGVA Malatya İl Temsilciliği’nde bir araya geldiği gençlerle söyleşi gerçekleştirdi. Milletvekili Çalık, 20 yıldır siyaset yaptığını ifade ederek, “Bu siyaseti yaparken Rabbim bana doğru zamanda, doğru yerde, doğru insanla olmayı nasip etti. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle beraber yürümeyi nasip etti. Bu benim için çok büyük bir gurur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin lideri olmasının yanı sıra bazen bir ağabey, baba duygularını hissettirdiğini dile getiren Çalık, bütün vatandaşlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı koruyan ve kollayan olarak gördüğünü belirtti.

“18 yıldır kesintisiz MKYK’da olan iki kişiden biriyim”

Çalık, 18 yıldır kesintisiz olarak AKP’de MKYK üyesi olduğunu anımsatarak, “Onun millete aşkı, milletinde ona olan aşkı ve bizimde onunla birlikte siyaset yaptığımız dönem bizim için lütuf olarak kabul edeceğim bir dönem. Allah bize, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle siyaset yapmayı nasip etti. Partinin kurulduğundan beri ben Cumhurbaşkanımla birlikte genel merkezde partinin en üst yönetim organında yaklaşık 18 yıldır kesintisiz Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesiyim. Görev yaparken 2007 yılında ilk kez milletvekili oldum. Milletvekili olmadan MKYK üyesi olan ender insanlardan biriyim. 18 yıldır kesintisiz MKYK’da olan iki kişiden biriyim. Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanı olmak için MKYK’dan gitti ama Hayati Yazıcı ve ben devam ettik. Ömrümüzün en genç, en güzel ve en verimli dönemlerinde böyle bir liderle beraber çalışarak geçirmemizi Rabbim nasip eyledi. Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“AK Parti ile beraber bizde büyüdük”

Siyaset yapmanın çok zor olduğuna değinen Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama bununla birlikte yaptığını, ürettiğini, ülkenin ve milletinin geliştiğini görmek çok büyük bir onur. Yapılan işlerde küçücükte olsa payının olduğunu hissetmek çok büyük bir mutluluk. 20 yıllık bir siyaset ve 5 dönem milletvekilliği yaptım. 20 yıldır siyaset yapmak hele de bir kadın olarak yapmak çok zor. MKYK üyesi olduğumda en genç üyesiydim, şimdi neredeyse büyükleri arasındayım. Dolayısıyla partiyle beraber bizde büyüdük.”

“Elhamdülillah liderimle gurur duyuyorum”

“Dünümüzü bilemezsek, bugünümüzü göremeyiz, yarınımızı da inşa edemeyiz” diyen Çalık, “Geçmişlerimizden dersler almamız ve geleceğimizi de ona göre inşa etmemiz lazım. 2002 Türkiye’sinin fotoğrafını hepiniz dinliyorsunuz. Sağlığı, eğitimi yolları, havaalanlarını, teknolojiyi internetten görüyorsunuz. 2000 yılında Mısır’dan başlayıp Kudüs, Lübnan, Ürdün olmak üzere Ortadoğu turu yaptık. Mescid-i Aksa’da ibadet yapma imkanı bulduk. Gazze’ye ve Filistin’e gittik. Allah’a hamdolsun o gün Gazze’de olmak benim için çok büyük bir onurdu. Gazze’yi orada hissetmiş olmak çok önemliydi. Gittiğimiz ülkelerde ‘Türkiye’den geliyoruz’ dediğimizde neresi diye birbirlerine bakıyorlardı. Sonrasında Allah nasip etti ve birçok ülkeye gittim. Elhamdülillah liderimle gurur duyuyorum, şimdi ‘Türkiye’ deyince hiç kimse ‘Orası neresi?’ diye sormuyor. Herkes çok net biliyor. Bazen bazıları dua ediyor. Tunus’a gittik ve orada gençler bizi ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyerek karşıladı” diye konuştu. Milletvekili Çalık, Türkiye’nin artık dünyanın gündemini belirleyen bir ülke olduğunu ifade ederek, “Biz, Türkiye’nin bu gelişimini canlı yaşadık. Bu gelişim esnasında eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarım ve hayvancılığa kadar her alanda çok önemli yatırımlar yaptık. Çok iş yaptık” dedi.

“Moody’s’in yapmış olduğu tek kelimeyle işgüzarlıktır”

Türkiye’nin pandemi sürecinde de büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Çalık, “Yapılmak istenen darbelere karşı büyümemizi sürdürdük. Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürüyor. Sen kendi seviyeni aşağıya çektiğinin farkında mısın? Kredi notunun neden düşürüldüğünü bu millet biliyor. Sıkıntılarımızın var olduğunu tabii ki biliyoruz ama kredi notumuzu temelsiz gerekçeler öne sürerek düşüren Moody’s’in yapmış olduğu tek kelimeyle işgüzarlıktır. Biz, emin adımlarla çalışmalarımıza, yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Dinlen abla çok yoruldun git biraz ailenle ilgilen tatil yap mutfakta yemek yap temizlik yap yeter çok yoruldun daha fazla yıpratma kendini
    0
    0
    Yanıtla
  • Mihenk44 (3 yıl önce)
    Modaretörümüz belli ki attığımız yorumaları yayınlamıyor. Hakikaten Oznur hanımın işi çok zor:))
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Malatyalılar olarak temennimiz emekli olup, kendinizi bağa bahçeye atıp torunlarını sevmeniz Öznur Hanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hk (3 yıl önce)
    Şu gündüzbeyi parsellenidiniz şimdide 5000 imar yasası cıkarmışsınız yasa 2008 de cıkmış yıl 2020 8 ay önce uygulamaya koydunuz hic mi Allah korkusu yok sizde arsa alan insan arsasına bahcesi ne ev yapamıyor allahdan korkun Biz selahatin gürkan ile Mehmet cınarın birbirlerini sevmemesinden dolayı magduriyet yaşayamayız sevmiyorlarsa boşansınlar kardeşim sesimizi duyanda yok ..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Öyle bir gençlik oluşturdunuz ki,sormayan,sorgulamayan,%75’i imkan olursa yurt dışında yaşamak isteyen,dayısı olmadan bir işe giremiyeceğine inanan,emek ve alın terine inanmayan,umutsuz,yarınsız bir gençlik.Acaba oradaki gençlerden biri ne olacak halimiz,geleceğimiz,işsizlik,enflasyon,özgürlük,hukuk vb?? Soramazlar!Çünki oradaki arkadaşlar belediyenin tahsis ettiği bir mekana sahipler,ihtiyaçlar masraflar Kamu imkanları ile karşılanıyor.Reis’i en çok ta bu kadar ismini ve gölgesini kullanmanız yalnızlaştırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Muhalif bir partide siyaset yapan bir kadın için zordur eminim ama sizin vekil oldugunuz parti hem iktidar hem muktedir nasıl zor olabilirki acitasyon yapmayın siz kadın olarak vekillik yapmak zor diyorsanız meral akşener ne desin bi düşünün geçmişten günümüze neler yaşamaşım meral hanıma bakınca gerçekten sizin vekilliginiz dikensiz gül bahçesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    Allah aşkına bırakın artık. Yeter sizi gördüğümüz zaten bir faydanız yok memlekete.
    0
    0
    Yanıtla
  • yılmaz yüksel (3 yıl önce)
    Başarılarınızla gurur duyuyoruz,iyiki varsınız,sayenizde Malatya her gün gündemde,Alah yar ve yardımcınız olsun.l
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (3 yıl önce)
    Yeter bırak artık. Tüm Malatya bıktı artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Artık yoruldunuz... Bırakın da biraz da memleketin diğer çocukları Ülkelerini yönetsin. O kadar uzun süre iktidarda kaldınız ki memleketin diğer çocukları yönetimi unuttu... kenara çekilin...
    0
    0
    Yanıtla