SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En İyi Şekilde Yapmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:25:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde proje üst kurul toplantısı yaptı. 

Birlik toplantı salonunda yapılan toplantıya proje paydaşları olan yetiştiriciler, proje lideri Prof Dr. Metin Bayraktar, Yazıhan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Selami Aygen, Müdür Yardımcısı Zafer Tanrıverdi, Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Proje Teknik Elemanı Veteriner Hekim Murat Parlak Demir ile birlik çalışanları katıldı.

Proje ve genel işleyişle alakalı bilgiler veren proje lideri Prof. Dr. Metin Bayraktar, “Islah projesine başta girerken birer taahhütname imzalandı. İmzalanan bu taahhütte neler yazıyor; ‘Doğan erkek kuzuların yüzde 10’nu dişi kuzuların yüzde 25,yada yüzde 35’ni damızlık olarak seçilir ve sürüde kalır.’ diyor. Yine ilk dört ayda erkek kuzuların ilk beş ayda ise dişi kuzuların kesinlikle satılamayacağı belirtilmiş olup, bu damızlık hayvanlar sürüye nasıl seçilir, doğum ağırlığı, birinci tartım ikinci tartım ve üçüncü tartım ağırlığı ile seçilir, bazı farklı ağırlıklar nasıl ortaya çıkar? Altı aylık bir kuzunun annesi ile iki aylık bir kuzunun annesi arasındaki kilogram düşüklüğü olmasının sebebi annenin yaşının düşük olmasıdır veya ikiz doğuran bir anne ile tek doğuran bir anne arasındaki fark ikiz dünyaya gelmiş olan kuzunun hafif gelmesi faktörü ile ortaya çıkar. Bu anlamda aldığımız bilimsel verilerin düzeltilmesini sağlıyoruz bu verileri rapor olarak alıp proje koordinatörlüğüne sunuyoruz” dedi.

Yazıhan Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Selami Aygen ise, “Yetiştiricilerin hem işletmedeki proje hayvanları olsun hem anaç koyun keçi desteği olsun hayvanlarını muhakkak güncellemelerini istiyoruz. Müracaat ve destek zamanını geçirmemeleri gerekiyor. Ölen, kesilen ve satılan hayvanların düşüşünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gelerek koyun keçi kayıt sisteminde düşürmeli” dedi.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ise, birlik olarak bu ve benzer toplantı ve projeleri sık sık yapmalarının yetiştiricilere çok fayda getirdiğini belirterek, “İl ve ilçe müdürlükleri, proje paydaşları bir çok kurum ve kuruluş ile yapılan toplantı ve istişareler önemlidir” diyen Akın, yetiştiricilerin ellerindeki hayvanların mevcudiyeti neyse o orana göre arttığını projenin gerekliliğini yerine getirmenin zor olmadığını damızlık hayvanlarını ayırdıktan sonra hayvanları alırken ve satarken muhakkak düşüş ve artımlarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirmelerini gerektiği uyarısında bulundu.

Akın, “Eğer bu hayvancılığı yapıyorsak en iyi şekilde yapmalıyız, en bilinçli ve bilgili şekilde yaparak para kazanmalıyız. Birlik olarak birlikteliğimizi sağlamamız için, destek alabilmemiz için, birliğin ve birlikteliğin yaşayabilmesi için, herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Her zaman bu söylemimizi yeniliyoruz aklın yolu birdir. Eğer birileri bizlere yardımcı olmak istiyorsa akıl vererek değil, proje ve programlarımıza destek olarak bizleri yönlendirmelidir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız