SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Uygun Yer Burası"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:21:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Cumartesi günü Hekimhan ilçesini ziyaret ederek, Yama Dağı'nda yapımı devam eden kayak tesislerinde inceleme yaptı.

Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Malatya'daki basın kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı inceleme gezisinde, Vali Süleyman Kamçı ve beraberindekileri  ilçe girişinde Hekimhan Kaymakamı  Tunahan Efendioğlu, Yazıhan Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ve Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi  Millioğulları karşıladı. İlk olarak Sema Pekdaş Kadın Dinlenme Evi’ni ziyaret eden Vali Kamçı ve beraberindekiler, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kadın dinlenme evi hakkında bilgiler veren Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi  Millioğulları, “ İlçe merkezine uzak yerlerde bulunan  insanlarımızın, ilçe merkezine resmi işlemlerin yapılması için geldiklerinde özellikle bayanların oturacakları yerler yoktu. Biz yaklaşık 4 ay önce,  ilçe merkezine gelen hanımların dinlenmesi, çocuklarını emzirmesi gibi ihtiyaçlarını gidermesi için bu binayı hizmete sunduk. Sabahları buraya geldikleri zaman burada çay ve simit belediyemiz tarafından veriliyor. Burada ayrıca hanım kardeşlerimize yönelik meslek edinme kursları  açacağız. Bu bina belediyenin binasıydı ve daha önce kiraydı. İzmir Konak Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Burası 400 bin TL’ye mal oldu ve bunun yaklaşık 150 bin TL’lik bölümünü Konak Belediyesi karşıladı. Konak Belediyesi tarafından ayrıca; belediyemiz ile hükümet binası arasına yaklaşık 300 bin TL maliyetli prestij caddesi yaptırılacak. Burada ayrıca sünnetler ve mevlidler de yapılmaktadır. “ ifadelerini kullandı. Vali Süleyman Kamçı daha sonra Hasançelebi Mahallesi’ndeki (Beldesi)  Hasançelebi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği  Lokali’ni ziyaret ederek buradaki vatandaşlar ile çay içip sohbet etti.

Yama Dağı’ndaki 2 bin 581 rakımlı alanda bulunan kayak tesisi çalışmalarının yapıldığı alana giden Vali Süleyman Kamçı, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Fındıklı konuşmasında; “ Uzmanların yaptığı incelemede kayak için en uygun yer  Yama Dağı’nın bulunduğumuz bölümü çıktı. Burada bulunan kar kalitesi Palandöken ile aynı çıktı. Onun için kayak merkezi için burası seçildi.” ifadelerini kullandı.

Sonrasında Çekem Yaylası’na geçen Vali Süleyman Kamçı ve beraberindekiler,  kurulan kıl çadırda dinlenerek  yöre halkı ile sohbet ettiler. Çekem Yaylası’na daha sonra Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ve Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk geldi. Yazıhan Tura Ekibi’nin tura oyununu izleyen protokol üyeleri daha sonra atlı cirit alanına geçerek bir süre oyunları seyretti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız