SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Engelleri Aşmanın Çabasındayız"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki konteyner kentte açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 17.30 sıralarında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden helikopterle geldiği Malatya Doğanşehir’de deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “En küçük bir ihmalin, hatanın veya umursamazlığın bedelini insan canıyla ödediğimiz hassas günlerden geçiyoruz. Bunun için bir kez daha deprem bölgesindeki vatandaşlarıma hasarlı binalardan uzak durmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Devlet ve millet olarak asrın felaketi karşısında asrın dayanışmasını sergileyerek engelleri aşmanın çabasındayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’nın Doğanşehir ilçesini ziyaret etti.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke olarak sancılı günler yaşandığını belirterek, “Sadece milletimizin değil, muhtemelen insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden birisiyle karşı karşıyayız. Asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremlerinde 11 ilimizde toplam 44 bin 374 canımızı kaybettik. Ayrıca, 115 binin üzerinde vatandaşımız yıkıntıların altından yaralı olarak kurtarıldı. Afetin ilk günlerinde kötü hava şartları, deprem bölgesindeki ekiplerin devre dışı kalması, hasar gören yolların ulaşımı güçleştirmesi gibi elimizde olmayan sebeplerle, hep beraber sıkıntılı bir dönem geçirdik” diye ekledi.

Malatya’ya depremin beşinci günü geldiklerinde durumu yerinde gördüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakanlarımızın, kurumlarımızın, belediyelerimizin, gönüllülerimizin en önemlisi milletimizin samimi gayreti ve desteğiyle kısa sürede durumu toparladık” dedi.

“ŞEHİRLERİMİZ, ARTÇI SARSINTILAR SEBEBİYLE SÜREKLİ TEYAKKUZ DURUMUNDA”

Dün öğle saatlerinde Malatya’nın 5,6 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zaten endişeli olan şehirlerimiz, bu artçı sarsıntılar sebebiyle sürekli teyakkuz durumunda kalıyor. Hasarlı binalarda yeni yıkıntılara yol açan artçı depremlerde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız oldu. Bilim insanları, ülkemizde daha önce eşi benzeri görülmemiş bir ‘deprem fırtınasının’ yaşandığını dile getiriyor.”

Şimdiye kadar meydana gelen irili ufaklı deprem sayısının 11 bini bulduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En küçük bir ihmalin, hatanın veya umursamazlığın bedelini insan canıyla ödediğimiz hassas günlerden geçiyoruz. Bunun için bir kez daha deprem bölgesindeki vatandaşlarıma hasarlı binalardan uzak durmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Lütfen her ne sebeple olursa olsun, canınızı tehlikeye atacak adımlardan imtina edin. Devlet ve millet olarak asrın felaketi karşısında asrın dayanışmasını sergileyerek engelleri aşmanın çabasındayız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve beraberindekiler, 20.30 sıralarında Doğanşehir'den helikopterle Malatya Havalimanına geçtiler ve buradan uçakla Ankara'ya döndüler.

AA- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Haci (1 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanı,hiçbir detaya gerek yok.Konu çok basit.Bostanbaşı gibi harika bir tarım arazisini iskana kim açtı?.Bu zemine 10-15 kat bina yapımına kim ruhsat verdi ?Konuya buradan başlanabilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdal (1 yıl önce)
    hiç kimse süreç nereye varacak bilmiyor insanlar da çok büyük karamsarlık var engelleri aşmaya çalışıyoruz diyorsun hane başı 10 bin dedin sonra bakanların çıkıyor hasarlı evlere diyor onda bir çark ettiniz hasarsız dediğiniz ne kadar sağlam hasarsız olanın zararı masrafı olmadı mı sanki yaw parayı geçtim bu kadar insan niye öldü kalanlar da ne olacak çaresiz bekliyor özel sektörde olanın durumu daha vahim ne olacak maaş alacaklar mi işleri ne zman açılacak oda belli değil sanki çuvalladınız 15 milyon mülteciye baktınız gerekirse 40 milyar dolar daha harcarız dediniz de kendi vatandaşımıza gelince helallik istediniz 11 ilimize sıra gelince sınıfta kaldınız bu tırları ülkenin her bir yerinden insanlar doldurup gönderiyor afad sadece organize ediyor deprem vergisi ne oldu sorun çok cevap yok
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ercan (1 yıl önce)
    Bu bostanbaşındaki binalar ne zamandan beri yapılıyor? 4 daire üzerine süslü süslü 10-15 katlı binalara kim izin verdi? Kim denetledi? Bir blok üzerinde 50 daire yapmak nedir? Doğru ya sadace müteahhitler suçlu.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    20 Yıldır vatandaştan toplanan deprem vergileri ne oldu? Niçin gerekli tedbirler alınmadı. 20 Yıllık bir iktidar deprem hasarının sorumluluğunu muhalefete atamaz. El insaf.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Nazım (1 yıl önce)
    Yapar gibi görünüp yine bir is yapılmayacak Bence Politika böyle bir şey Siyasiler in suçu değil suç cahil olan biz halkın suçu Sayın Cumhurbaşkanı temennileri ve beyanları samimi olabilir ama bu iş ekip işi Mutahitlerin işi değil saygılar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • serdar (1 yıl önce)
    Yalan konuşmanın lüzumu yok asker yoktu. O gördükleriniz jandarmaydı jandarma kırsal polistir. Bahse konu olan ordu mensubu askerlerdir. Ben salı gecesi tüm malatyayı gezdim yollarda sokaklarda bir tane dahi asker göremedim. Jandarma ve polis vardı ancak sınırlıydı. Ben annemi kaybettim tabutu bulduğumuza kefenleyebildiğimize şükür ettik. Cenaze aracı bulamadık arabamızda cenazeyi taşıdık. İlk 3 gün ne ekmek ne su bulabildik zaten 4. gün definden sonra canımızı zor kurtardık. Ayrıca bırakın artık şu cumhurbaşkanımız iyi diğerleri kötü olayını. Kötüyü seçip önünüze koyan kim azıcık sorgulayın lütfen. Halen cumhurbaşkanımız iyi diğerleri kötü diyorsunuz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • muhammet (1 yıl önce)
    Selahattin baskan bostanbası gibi zemini zayıf su yatağı olan yerleri imara kapatacağını düşünüyorum,aksi takdirde rantiye işleri olur
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Şimdiye kadar rant yiyenler ne olacak?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    İmar affı olmasa, bostanbaşı, fahri kayahan, karakavak gibi tarım arazileri ranta kurban gitmese, kızılay konteyner stoklasa, afad daha iyi koordine olsa, askeri ilk günden enkazlarda görebilseydik muhalefetin bu kadar palazlanmazdı.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Asker ilk gün enkazlardaydı. İlk depremde sıtmapınarı gözde hastanesinin 50m ilerisinde yıkılan binanın başındalardı. sabah 8-9 arası ben ordan geçtim askerde enkazın başındaydı. Askerin günahını alma. Afad ve Kızılay konusunda haklısın. Bu şehrin Afad müdürü ne işe yarar normal zamanda niçin afet planı tatbikatı yapmaz. Fay hattının üzerinde olan bir şehrin müdürüsün, insan planlar nereyi depo olarak kullanacaksın, gelen tırlar nerede duracak, çadır kent nereye kurulacak, konteyner kent neresi olacak. nerelerde yemek dağıtılacak, toplanma yerleri neresi olacak. yazılacak birsürü şey varda yazı çok uzun oluyor. hiç istifa yok maşallah herkes çok başarılı. Cumhurbaşkanı niçin hesap sormuyor sulak yerleri imara açanlara hepside yanında oturuyor.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Asker ilk gün çok azdı ikinci ordu ne kadar biliyormusun Asker bizim canımız askere kimse laf söyliyemez tek merek konusu Allah korusun kışlada da mı hasar var diye üzüntü içindeydik Asker bizi biz yapan ALLAH korusun ordumuzj
    %84
    %16
    Yanıtla
  • asker nerde hal neredeydi boş yazma..4 gün sonra en kazlara girildi..bir kaç yerde 5-6 kişi vardı..koca apartman yıkılmış aramaya 5-6 kişi gelinmiş
    %95
    %5
    Yanıtla
  • asker eskidendi şimdilerde asker profesyonel uzman çavuşlardan oluşuyor onlarda senin benim gibi evinde çocuklarıyla depreme yakalandı bunu nasıl bilmiyorsun askerlerde coluk çocuk can deredindeydi askere laf edilmez bunuda böyle bil
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Konut yapmak tabiki çok önemli ama bunun yanında aynı anda işyerlerininde yapılması da lazım ben hiçbir yetkiliden işyerleriyle ilgili bir cümle duymadım (esnaf odası başkanı Şevket Keskin hariç ) malatyamız artık çok zor toparlar kayısı bir miktar nüfusun burada kalmasını sağlar ama inanın malatya artık bingöl muş ayarında bir şehir olur
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Necmettin (1 yıl önce)
    Sn.Başkan; Size arzuhalimizdir.Size istinaden oy verdiğimiz Başta B.Şehir belediye ile merkez ilçe belediye başkanlarınızı,mevcut vekillerinizi,il ve ilçe teşkilat başkan ve üyelerinizi,sorumlu bütün aktörlerinizi bir daha görmek istemiyoruz.Müteahhit ve bilumum inşaat malzemesi vb ticaretiyle şaibeli geçmişe sahip kişilerle yola revan olmayın.Algı ile siyaset yapıp bu milleti ve sizi kandıranları,kamu ile iş yapan ihaleci ve işletmecileri yanınıza sokmayın.İşiniz zor.Hâlâ yanınıza alarak görüntü veren temsilcileriniz çin vatandaşın ne dediğini bilmek isterseniz rast gele rehberden bir Malatyalıyı arayın kâfi.Bu şehir kan ağlıyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ticaret herkese serbest bir kişi belediye başkanı iken ticaretini de yapabilir gayet normal ekonomiye katlı ayrıca
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Syn Cumhurbașkanim AK Parti Malatya teșkilatinda mevcut vekiller ve belediye bașkanları ile il yonetimimdeki muteahhitlerin hiçbirini ne görmek ne de duymak istiyoruz Hepsini Allaha havale ediyor hakkimi helal etmiyorum onlara.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (1 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanı, Bostanbaşı'nı imara açan Belediye başkanlarından iğneyi kendinize batırarak lütfen hesap sorunuz. İmara açılacak yerlerin belirlenmesini belediyelerin elinden alın. Malatya Belediyesinin İmar Komisyonunda kimler var, Selahaddin Bey'e sordunuz mu? Lütfen sayın cumhurbaşkanı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaskanim Selahattin gurkani ve suanki akp milletvekillerinin hepsini görevden al bir nebze rahatlayalim. Özellikle belediye başkanlığı yapmış Ahmet cakiri yıkılan bir çok binaya bostanbasinda imar izinleri veren Ahmet başkanı görevden alması lazım.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Atilla (1 yıl önce)
    Selahattin başkanla çok güzel engel aşılır. Avrupada bizi kıskanır
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Engelleri boşverin,Mayıs'ta seçim sandığını getirin siz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Burimi (1 yıl önce)
    Depremin ilk 3 günü nerdeydin ?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ersin (1 yıl önce)
    Tamam resimler çektirildi, yapacak edecek acak ecek denildi. Bahçalı depremden sonra 10 gün neredeydin? Şimdi geziyorsun.
    %82
    %18
    Yanıtla