SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor

Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan Malatya’da enkazlar kaldırıldıkça oluşan boşluk havadan görüntülendi.

6 Şubat’taki depremlerde büyük hasar alan illerin başında gelen Malatya’da acil yıkılacak binalar ile yıkılmış binaların enkazları kaldırılmaya devam ediyor. Çok sayıda iş makinesinin çalıştığı kent merkezinde enkazlar kaldırıldıkça cadde ve sokaklardaki boş alanlar da genişliyor.

Drone ile havadan görüntülenen kentte birçok caddede yaşanan yıkım sonrası enkazların kaldırıldığı görülüyor. 169 bin 139 binanın bulunduğu Malatya’da 46 bini aşkın bina ağır hasar aldı. Acil, ağır, orta ve yıkık sayısı 133 bin 47 bağımsız bölümün yer aldığı kentte enkaz kaldırma oranı şu an yüzde 74’lerde.

Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının koordinesinde yıkım ve enkaz kaldırma süreci de devam ediyor. Kamu ve özel sektör tarafından yapılan enkaz kaldırma işlemi sürerken geçici iş yerleri ve konteynerlerin de yapımı hızla sürüyor.

iha

FOTOĞRAFLAR: (Kapakta) Eski Otogar civarından Terminal Caddesi ile (altta) kent merkezindeki çarşı bölgesinden görüntüler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Semih (1 yıl önce)
    Keşke Malatyada bir kaç belediye biraz daha iş makinesi olsaydı, işler bu kadar ağır yürümez alalacele davranılmazdı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Enkazlar neden temiz kaldırılmıyor, hala yerlerde beton demir parçaları var. Hatayda yerde sadece toprak kalmış. Acele edildiği için galiba veya operatörler temiz çalışmıyor, malesef bir baştan savmalık var. Neyse sağlık olsun, inşallah hemen de ağır ve orta hasarlı binaları yıkmaya başlarlar hepsi çatır çatır dökülüyor tehlike saçıyor. İnsanlar normalleşmiş biraz ara sokaklarda binaların altında yürümeye devam ediyor halbuki bir saniyede puf oluyor. Ağır hasarlı binalardan uzak duralım tez zamanda yıkımlarına başlayalım.
    %100
    %0
    Yanıtla