SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ER TV'nin Kablosunu Kesen Şüpheli Tutuklandı

ER TV'nin Kablosunu Kesen Şüpheli Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da uydu ve karasal yayın yapan ERTV’nin ana yayın kablosunun kesilerek yayınının engellenmesi olayını gerçekleştiren şüpheli yakalanıd ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda kullanılan sabıkalı hırsızın, fiber kabloyu kestiği aynı direkte bulunan bakır kabloya hiç dokunmaması şüpheleri derinleştirdi.

Malatya ERTV televizyon kanalının ana yayınını gerçekleştirdiği Türk Telekoma ait Fiber kabloların 9 Kasım Perşembe günü gece saat 03.00 sularında kesilmesi üzerine ERTV yayın akışı yaklaşık 12 saat durmuştu. 

Yapılan çalışma sonucunda ERTV’nin ana yayınını sağladığı Türk Telekoma ait Fiber kabloların bulunduğu direk hızar makinesiyle kesilmiş ve üzerinde bulunan fiber kablo ve bakır kablodan sadece, yayını sağlayan fiber kablonun kesildiği tespit edilmişti. 

Kablo hırsızlığı süsü verilen olayda, içinde bakır olmayan fiber kabloyu kesen şüpheli, nedense ikinci içinde bakır olan kabloya hiç dokunmaması ve zarar vermemesi şüphe uyandırmıştı. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bölgede yapılan çalışmalar sonucunda, yaklaşık 140 saatlik kamera görüntüsünün incelenmesi sonucunda olayı gerçekleştirdiği tespit edilen ve sabıkalı olan O.G. adlı şüpheliyi gece saat 02.00 sularında yakalayarak gözaltına aldı.

Bakır kablo hırsızı olduğu ileri sürülen, ancak hızarla keserek yere indirdiği aynı direkteki bakır kabloya hiç zarar vermeyerek, sadece yayının verildiği fiber kabloya keserek ERTV’nin yayınını etkileyen şüphelinin işyerinde yapılan aramada kabloların rezerv edilerek yakıldığının tespit edildiği ve bir başka olayda çaldığı doğal gaz saatinin bulunduğu bildirildi.

Şüpheli O.G., soruşturmanın ardından sevk edildiği Malatya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“İdaremiz Cevatpaşa Mahallesi Atlas Sokakta bulunan, ER TV isimli yayın kuruluşuna iletişim sağlayan Türk Telekoma ait Fiber kabloların şahıs ya da şahıslarca kesilerek olay yerinde bırakılması üzerine ilgili yayın kuruluşu yetkilileri tarafından 09.11.2023 günü Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliğimize şikâyette bulunmuştur. 

Konu ile ilgili müdürlüğümüze bağlı birimler tarafından olay yeri ve çevresinde kamera araştırması yapılmış ve 140 saatlik kamera görüntüsü incelendikten sonra olayı gerçekleştirme ihtimali bulunan araçlar ve sahipleri aynı gün tespit edilmiştir. O.G isimli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yakalanmıştır. Şahsın iş yerinde yapılan aramada kabloların rezerv edilmek için yakıldığı görülmüş ve yine Sümer Polis Merkezi bölgesinde meydana gelen “doğal gaz saati çalınması” konusunda çalınan doğalgaz saati ele geçirilmiştir. Emniyetteki işlemleri biten O.G. şahıs 10.11.2023 günü makamlara sevk edilmiş, şahıs mahkemece TUTUKLANMIŞTIR."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Ali (5 ay önce)
    Bu çeteler toplum üzerinde yarattıkları korku ile vatandaşın tasarufundaki malları kendi yöntemleri ile el koyuyorlar. Mal, malzeme buhar olup ucuyor, yok oluyor. Kim çaldı belli olmuyor. Aynen, daĝ yandı bitti kül oldu hikayesi. İnsanlar bu çetelerin çoluk çocuklarına zarar vermelerinden korktukları için de şikayetci bile olmuyorlar. Bu çeteler ilerde insanların evlerine, arsalarına da otururlar. İnsanlar bu nedenden Malatya'yı terkederler. İş bu kadar ciddi. Abartılı bulunuyorsa emniyetin istihbaratı var. İnsanlar evlerindeki demirbaş malzemeleri satabiliyormu? Bu işler nasıl oluyor. Vatandaşa sorun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Bunlar örgütlü. Çok azıttılar, azıttırıldılar. Bunlar çok daha ciddi sorunlar yaratabilirler. Emniyetin bu tehditti çok ciddiye alması gerek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yunus (5 ay önce)
    Sabotaj bu yakalananda sabıkalı olduğuna göre birileri tarafından yaptırılmıştır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Aslan (5 ay önce)
    Belli ki birileri maşa kullanmış.kesen kişinin arkasında kimler var, amaçları nedir. Kimin tavuğuna kiş denmişde böyle bir iş yaptırmışlar. Çıkar yakında
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Hırsızlık yapanın elini ke se cek sin.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hacı Ayvaz (5 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kimsede el kalmaz. Memleket elsizler memleketine döner. En iyisi başka şeyini keseceksin soyu tükensin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mlx (6 ay önce)
    Ne oldu gördünüzmü.daha öncede yazdım sıradan bir hırsızlık olayı. Vay efendim iletişimi kesmek için kasıtlı bir olay gibi anlattılar ama değil. Buradaki olay şehrin hırsızlar tarafından talan edildiği.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Evet.. sıradan hırsızlar zaten aynı direkteki bakır kablolara hiç karışmaz, sadece hiç para etmeyecek fiber kabloyu kesip giderler.! Bakalım arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkarılabilecek mi?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Bu basit bir hırsız olsa özellikle bakır kabloları alıp götürürdü.Bunu yapmamış. Kendisine hiç yaramıyan fiber kabloyu kesmiş..ancak onuda götürmemiş..Demekki bunun hırsızliķla uzaktan yakından bir alakası yok.Dünyada buna ..hırsızlık değil,Hukuki anlamda SABOTAJ denir.Azmettirenlere bakmak lazım.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fiber kablo demek internet demek internet demek güvenlik kamerasının online olması demek, adamların amacı hırsızlık. Güvenlik kamerasını devre dışı bırakıp hırsızlık yapmak. O bölgede gözüne kestirdikleri bişey vardır illaki.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Siz kendiniz itiraf ediyorsunuz ama sonucunu hala kestiremiyorsunuz.Fiber kablonun internet aktarmada kullanıldığını izah etmene gerek varmı?Biz zaten diyoruzki adamın amacı hırsızlık değil yayını kesmek yani adam SABOTAJ yapmış..Basit bir hırsızlık olsa, oraya gelmişken bakır kabloları neden götürmez diyoruz,siz hala basit bir hırsızlıkdan bahsediyorsunuz.Göze kestirilecek,güvenlik kameralarının olduğu o kadar çok yer varki.Siz hala bakır kabloya dokunmamış hırsızı basit bir hırsızlık olayı olarak zannetmeye devam edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim ev eşyamı altinlarimida çaldı ama bizim karakol adliye yok yetkili yok adam bir gece nezarette yattı ertesi gün serbest
    0
    0
    Yanıtla