SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Ermenistan Başbakanı İstifa Etti

0
Güncellendi - 2018-04-24 05:36:31
Ermenistan Başbakanı İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan, başbakan seçilmesi sonrasında ülkede başlayan protestolar nedeniyle istifa etti.

Ermenistan eski Cumhurbaşkanı ve yeni atanan Başbakanı Serj Sarkisyan, yönetimine karşı iki haftadır süren protestolar neticesinde istifa ettiğini açıkladı. Sarkisyan yaptığı açıklamada, "Size son kez bir başbakan olarak hitap ediyorum. Nikol Pashinyan haklıydı. Bir hata yaptım. Bu durumda birkaç çözüm var ama bunlardan hiçbirine başvurmayacağım. Bu benim işim değil. Başbakanlık görevinden istifa ediyorum" dedi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan’da bu sabah tekrar gösteriler başlamıştı. Göstericilere silahsız yüzlerce askerin de katıldığı bildirilmişti.

Ermenistan'ın başkenti Erivan ve diğer şehirlerde, Başbakanlığa seçilen Serj Sarkisyan'ın istifa etmesine yönelik kitle mitingleri 16 Nisan'da başladı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA..

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitri Peskov, Ermenistan'da yaşanan olayları takip ettiklerini öte yandan yaşananların ülkenin içişleri ile alakalı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitri Peskov, bugün yaptığı açıklamada Rusya’nın Ermenistan’da yaşanan olayları yakından takip ettiğini söyledi. Ermenistan ile müttefik olduklarını belirten Peskov, “Ermenistan bizim yakın müttefikimizdir, Avrasya Ekonomik Birliği'ne katılmıştır. Bu nedenle, elbette bizim için bu ülke aşırı önemlidir. Biz orada olup bitenleri dikkatle gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan ülkede yaşananların Ermenistan’ın iç meselesi olduğunun altını çizen Peskov, Moskova’nın Ermenistan’daki duruma müdahale edip etmeyeceği yönündeki sorusuna “Moskova neden müdahale etmeli?” şeklinde cevap verdi.

Erivan, Moskova- iha 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız