SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Maçıyla İlgili Karara Fenerbahçe'den Sert Tepki

0
Güncellendi - 2020-01-26 18:59:31
Malatya Maçıyla İlgili Karara Fenerbahçe'den Sert Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Pazartesi akşamı oynanması gereken BtcTurk Malatyaspor- Trabzonspor maçının, deprem nedeniyle ertelenmesine ev sahibi takımın maçın oynanması isteğine karşın karar veren TFF'ye Fenerbahçe Kulübü de sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün, resmi internet sitesinde yer alan açıklaması şöyle:

"Ülke olarak Elazığ ve Malatya bölgelerimizde yaşanan deprem dolayısıyla, tüm halkımızın seferber olduğu, dayanışmanın öne çıktığı, spor ailesi olarak da depremden zarar gören vatandaşlarımız için hep birlikte örnek adımlar atılan bir süreçten geçiyoruz. Umuyoruz ve inanıyoruz ki bu süreci de ilk andan itibaren devrede olan devletimizin önderliğinde kısa sürede atlatacağız.

Tüm bu yaşananların ışığında, dün itibariyle spor kamuoyunun gündemini meşgul eden; BtcTürk Yeni Malatyaspor ve Trabzonspor arasındaki karşılaşmanın ertelenmesi ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle belirtmek istiyoruz ki; Verilen bu karar lig yarışını etkileyecektir. Dolayısıyla tüm Süper Lig takımlarını ilgilendirmektedir.

Bu noktada Malatya’mızın takımı olarak ligde mücadele eden BtcTürk Yeni Malatyaspor’un resmi mecralarından yaptığı “Elazığ ve Malatya'yı etkileyen depremin yaraları sarılırken, bölgemizin yaşadığı travmadan bir an önce kurtulması ve hayatın olağan akışıyla devam etmesi adına Trabzonspor müsabakamızın aynı gün ve saatte oynanmasını camiamızın da yüksek anlayışıyla uygun olacağını düşünüyoruz.” açıklamasına ve Malatyaspor başkanı Sayın Adil Gevrek’in bugün kamuoyuna yansıyan açıklamalarına bakıldığında, erteleme kararının ev sahibi takımın talebinin tamamen aksi yönünde, şehirde maçın oynanmasına engel bir durum olmamasına rağmen, sadece Trabzonspor’un talebi üzerine, gerçekleştiği çok açıktır.

En az bunun kadar açık olan bir diğer konu ise; Türkiye Futbol Federasyonu’nun, “ev sahibi takıma rağmen”, “Trabzonspor gelmek istemiyor” diyerek tek taraflı verdiği düşünülen ve soru işaretleri taşıyan bu kararın, talepten de öte şekilde, isteğe bağlı olarak, adeta sahipliği andıran bir yapı altında gerçekleşmiş olmasının vicdanlardaki karşılığıdır.

Türk futbolu adına sorgulamak durumunda olduğumuz, şampiyonluk yarışında bir takıma açıkça avantaj sağlayacak bu maç iptal kararının gerçek sebebinin;

Trabzonspor takımının Malatya gibi zorlu bir deplasmana, 120 dakika oynadığı Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçının hemen ardından çıkarılmak istenmemesi mi,

Bu hafta Fenerbahçemiz ile karşılaşacak Trabzonspor takımının defansif mevkiideki 4 oyuncusunun sarı kart sınırında olmasından ötürü mü,

Bu hafta Fenerbahçe ile karşılacak Trabzonspor takımının, 10 gün dinlenerek ve Malatya gibi zor bir deplasmandan olası bir puan kaybının yaratacağı psikolojik baskıyı yaşamadan çıkmasını sağlamak mı olduğunu, Türkiye Futbol Federasyonu’na soruyoruz.

Her zaman ve her şartta belirttiğimiz gibi, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan tek beklentimiz, hiçbir takımın tekeli ve lobi baskısı altına girmeden, tüm kulüplere eşit mesafede, her takımı eşit görerek, adil ve adaletli bir düzen tesis edebilmeleridir.

Ancak, son dönemlerde bir çok farklı konuda kamuouyu önünde paylaştığımız endişe veren gelişmelere eklenen bu son olay, adil rekabet ortamının tesis edilmesi hususundaki kaygılarımızı giderek arttırmaktadır.

Sadece şampiyonluğa oynayan takımlarımızı değil, başta BtcTurk Yeni Malatyaspor olmak üzere ligimizdeki birçok takımı etkileyebilecek bu karardaki soru işaretlerine dair Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ivedilikle bir açıklama beklediğimizi kamuoyu ile paylaşıyor;

bir kez daha ülkemizin yaşadığı son deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Saygılarımızla,

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • cemil (4 yıl önce)
    Malatyalı hemşerilerimiz Trabzon ile aramızda olan dostluk ilelebettir. Fb. nin gazına gelmeyelim suyu bulandırıp nemalanmaya çalışıyorlar bu tabiki onlara yakışır herzaman yaptıkları biz bunların gazına gelmeyelim kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bu günde bari.....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    adil başkan haklı, boşuna çenenizi yormayın, tff bu maçı trabzonun talebi doğrultusunda malatyanın görüşünü hiçe sayarak ertelemiş ve onlara avantaj sağlamıştır, Allahtan depremde vefat edenlere rahmet yaralılara şifa dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (4 yıl önce)
    Adil ve tek bu açıklaması yanlis
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Yıldız (4 yıl önce)
    Umarım Adil Başkanımız istanbul takımına pleybek olarak açıklama yapmamıştır ve haklıdır... Ahmet Ağaoğlu haklı ise ki ifadelerinden haklı olduğunu düşünüyorum Trabzonspor’a ve Karadeniz’in Mert insanlarına ayıp etmişiz demektir. Sorumlular var ise vebalini ödemelidir. Kimse Malatya Trabzon dostluğundan üstün değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Açıklamaları doğru takip ederseniz Adil Başkan Fenerbahçe den daha önce açıklama yaptı ve takımın duruşunu belirtti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert korkmaz (4 yıl önce)
    Magdur olan tarafın sözü dinlenmiyor. Rahatlığına bakanın keyfi dikkate alınıyor. Saçmalığın daniskasıdir bu. Ülkenin durumu çok vahim. Iyi ki deprem oldu da trabzon dinlendi yani. Ayıptır arkadaş afetin üstünden bile nemalanmak nedir yani. Şimdi bu şekilde şampiyon olununca helal mi sayılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    FB. Haklı. Tff burada Y. Malatyaspor u yok sayıyor. Trabzonspor un TFF de arkası kuvvetli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)
    Fenerbahçenin yaptığı ne spor ahlakına sığar nede insanlığa sığar? Bunların yaptığı resmen talandan mal kaçırmak! Ayıp denen bir şey var ya! İnsan biraz utanır sıkılır yahu! Millet can derdinde bunlar maç derdinde! Sizde bu değerlerın hiç biri yoksa bari Allah rızası için depremde hayatını kaybeden onlarca insana saygınız olsunda adamlığınızı gösterin eğer varsa tabii..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşım burta utanacak olanlar Trabzonsporlular deprem var Malatya'ya gepmiyoruz erteleyin diye TFF ye müracaat ediyor Malatya'da hayır deprem piskolojisinden traftar çıksın diyor ama TFF tek taraflı trabzonu dikkate alıyor erteleden Malatya'nın haberl yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Feneri neden bu kadar ilgilendiriyor ki? Maç Malatya ile Trabzon arasında onlar niye ortaya atlıyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet olmadığı için neticede spor yarışma ts kupa maçından dolayı yorgun kendine avantaj sağladığı için.. Ertelemelerle ilgili çok örnekler vardır ertelenen veya gerek varken ertelenmiyenler gibi keşge biraz arastirsan
    0
    0
    Yanıtla
  • Fener hangi ligde Fenerin haftaya maçı kiminle nasıl bir mantık Feneri neden ilgilendiriyor demek.
    0
    0
    Yanıtla
  • emrah kardeş sen başka bir evren demi yaşıyorsun.Trabzon ve Fenerbahçe her ikiside şampiyonluğa oynuyor ve Trabzonun cezalı ve çok sakat oyuncusu var.Anladın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizinoğlu dünyadan haberin yok.Ama dünya kadar yorum yapıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evvela Depremde hayatını kaybedenlere Yüce Allahtan rahmet,kalanlara sabr ı cemil diliyorum.Vaizinoğlu,Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Şimşir Kadro kurmakta zorluk çektiklerini medyada basbas bağırırken,Madur taraf Malatyaspor iken Malatyaspor bu şartlarda bu maçı oynamak isterken,Trabzon sporun Bu maçı oynamak istemeyişini depreme bağlamasını gerçekci buluyormusun,Bu acı HEPİMİZİN İSE TÜM MAÇLAR BU HAFTA ERTELENMELİYDİ. yok sadece Malatyasporu ilgilendiriyorsa ,Malatya bu acıyı yaşamış buna rağmen maç oynamayı kabul etmiştir.Ben sana söylüyeyim.Trabzon bu hafta şu kadrosuyla Malatyadan puan alması mümkün değil.Buradan alınacak farklı bir mağlubiyet yukarıdan kopuşunu hızlandırır. Bu nasıl bir federasyon ki haber gönderiyor,Tek taraflı Ya Trabzon gelmiyecek ha haberiniz olsun maça çıkmak istemiyorlar demeleri de olaya ne kadar ciddi baktıklarını gösteriyor. hayatında gördünmü?vaizinoğlu federasyonun bir takımın ben oynamak istemiyorum deyip de oynamadığını.Kardeşim eğer Trabzon gelmiyorsa maça çıkmıyorsa 3-0 Mağlup ilan edilir.işi hiç sulandırmaya gerek yok.Mualesef senin gibilerde bu tuzağa düşüyor ve hep yanılıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla