SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eski Stadlar 'Millet Bahçesi' Olacak"

0
Güncellendi - 2018-05-24 21:08:54
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı televizyon programında çeşitli konulara ilişkin açıklama yaparken, bazı illerde eski stadların 'Millet Bahçeleri'ne dönüştürüleceğini söyledi. Erdoğan'ın bu konuya ilişkin açıklamaları, Malatya İnönü Stadı'nın, Battalgazi Belediyesi'nin 'yeşil kuşak' projesine dahil edilme şansını artırdığı şeklinde yorumlandı.

"MİLLET BAHÇELERİ KURACAĞIZ"

Erdoğan, TRT'de konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"Şimdi bizim somut, müşahhas yapacaklarımız neler olacak? Burada önemli bir ipucu vereyim çünkü bunu kimseden duymamışsınızdır. Biz, çevreciyiz ve bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla, milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Şimdi yeni bir adım daha atacağız, o da şu; bazı illerimizde 'Millet Bahçeleri' kuracağız.

Örneğin, Konya'da 'Konya Stadı' vardı. Yeni stat yaptığımız için, Konya Stadı'nın yerine bir Millet Bahçesi yapacağız. Aynı şekilde Eskişehir'de eski stadın olduğu yere biz şimdi bir Millet Bahçesi kuracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük müjdenin de İstanbul olduğuna dikkati çekerek, "Belki acele ettim ama söylemem lazım. İnşallah İstanbul'da havalimanının olduğu yere biz 'Millet Bahçesi' yapacağız. Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi olacak. 29 Ekim'de İstanbul'daki o dünyanın sayılı havalimanını açıyoruz ama mevcut Atatürk Havalimanı'nı da inşallah dev bir Millet Bahçesi haline getirmek suretiyle, artık şehrin merkezinde istiyoruz ki böyle bir Millet Bahçesi olsun." dedi.

Şu anda animasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, 29 Ekim'deki açılışla hemen yoğun bir şekilde çalışmaların başlayacağını söyledi.

Erdoğan, aynı şekilde Ankara, Gaziantep ve birçok ildeki eski statları Millet Bahçesi'ne dönüştüreceklerini, yemyeşil ve halkın gidip geleceği yerlerin olmasını istediklerini vurguladı.

İstanbul'da yine ilginç olan yerlerden bir tanesinin de Maslak'ta bir alan olduğuna değinen Erdoğan, "Dev bir alan, orasını da yine buna çevirme, bir dönüşüm yaparak orayı da bir Millet Bahçesine dönüştürelim istiyoruz. Yani halkım bu tür yerlere rahatlıkla çocuklarıyla gitsin gelsin. Bunlara ihtiyaç var. Hep beton, beton, beton...Belediyecilikten de geldik ya bunlar artık bizim işimiz. Bunları da yapacağız." ifadesini kullandı.

'YEŞİL KUŞAK' PROJESİ OLACAK MI?

Erdoğan'ın Malatya'nın adını vermemesine rağmen eski stadlara  ilişkin açıklamaları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, yeni stadyum karşılığı TOKİ'ye devredilen İnönü Stadı'nın imara açılması yerine Atatürk Anıtı ile Battalgazi Belediyesi binası arasında İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı, kız lisesi ve ŞKÖ Endüstri Meslek Lisesi alanları ile birleştirilerek "Yeşil Kuşak" oluşturulması projesinin hayata geçirilebilmesinin şansını artırdığı yorumlarına neden oldu.

İnönü Stadı'nın TOKİ tarafından yıkılarak imara açılması yerine, sadece açık tribünlerinin yıkılıp, buranın vatandaşların günlük spor yapabilecekleri, birçok sosyal ve kültürel etkinlikte kullanılabilecek ve aynı zamanda 'yeşil doku' bütünlüğünü koruyacak şekilde değerlendirilmesi yolunda kamuoyundaki giderek ağırlık kazanan düşüncenin gerçekleşme olasılığının Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla arttığı değerlendiriliyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • mehmet (5 yıl önce)
    vilayet parkını tarumar edenler şimdi park peşinde,bu belediyecilik mi,bunlar mı şekillendirecek malatyayı,yaptıkları taş betondan usandık
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat çay (5 yıl önce)
    Akp sana güle güle 16 yıldır halkın boynunda boza pişirdin.Malatyadan nefret eder olduk o güzelim tarihi dokulu ,yeşil cennet malatyayı müteahhitlerine para aktarmak için betona boğdun,bu binaları satmak için köylüyü şehre akın ettirip borçlandırıp intihar ettirdin,cumhuriyetin 90 yılda yaptıklarını yıkıp milletden ümmet yapmaya kalktın ülkenin sigortasını attırdın.Vatandas tarikat cemaat bilmezdi onları azdırıp vatandaşı oraya teslim edip,uyuttun ama bir millet uyaniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • CELİL (5 yıl önce)
    Malatyamıza hayırlı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYANİN HALİ... (5 yıl önce)
    Secimlere denk getiriyorlar oysaki secimden sonra muteahitlere satacaklar rezidance yapacaklar kasa bos ey Malatyali Akp devri bitti artik
    0
    0
    Yanıtla
  • Vizyon (5 yıl önce)
    Çok Merak ediyorum Selatdin Gürkan Yeşil Kuşak projesi kapsamında stadı yeşil alan yapacağız dediğinde Çakır çıkıp televizyonlarda hayal proje demişti. neden kendisi akıl edemediği için şimdi bu vizyon yoksunu milletvekili adayımız hayırlı olsun malatyam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Cok guzel bir proje.büyük şehirlere bir nebze de olsa nefes aldiracagini düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (5 yıl önce)
    Bunların derdi park mark değil. Bunların derdi Cumhuriyet, onun kurucu değerleri ve Mustafa Kemal Atatürk ile onun silah arkadaşlarıdır. Yeni üniversite ve yeni stadın altında bu yetiyor. Allah aşkına yeni stad çok mu gerekliydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (5 yıl önce)
    Gün gelir ikinci prfosyonel takım gelince ne olacak? Yeni statta iki takım maç yaparsa o stadın çimleri dayanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle bu stadı kalmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • AhmetMELİD (5 yıl önce)
    Yahu arkadas gecen sene yikilacakti ne oldu? Ataturk havalimani da millet bahcesi olacakmis . MALATYALİ HADİ BAK PARKİMİZ OLUYOR HADİ OYLAR AKPYE
    0
    0
    Yanıtla