SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafımızın Yanındayız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’ni (TESKOMB) ziyaret etti. Çalık ve beraberindeki heyet burada TESKOMB Genel Başkanı A.Kadir Akgül ve yönetimi ile bir araya geldi. 

“BAŞBAKANIMIZ, ESNAFIMIZLA BULUŞACAK” 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yılın ilk toplantılarından birini 14 Ocak'ta TESKOMB aracılığıyla tüm Türkiye'den gelen esnaflarla yapacağını söyleyen Çalık, "Sizlerden dinlediğimiz sorun ve çözüm önerilerini, rapor halinde Başbakanımıza arz edeceğiz. 14 Ocak'ta da esnafımız ve Sayın Başbakanımız buluşacak. AK Parti esnafın yanında durmaya devam edecektir” dedi.

“ESNAFIN ARKASINDAKİ DESTEK AK PARTİ’DİR”

Çalık şöyle konuştu; “2014 yılında esnafa kullandırmış olduğunuz kredi, yaklaşık 4,5 katrilyonu geçmiştir. 2013-2014 yıllarında 150 bin civarında esnafa da kredi kullandırılmış. Kullandırılan faiz oranının da yüzde 4'lere düştüğünü çok net görüyoruz. TESKOMB’a 2002-2003 döneminde Hazine’nin vermiş olduğu destek 50 milyon TL’dir. Şuan ki destek 600 milyon TL’ye çıkarıldı. TESKOMB esnaf ile hükümet arasında güzel bir köprü oldu, olmaya devam edecektir. TESKOMB, esnafın krediye ihtiyacı olduğunda, ‘başım darda’ dediğinde direk ulaştığı bir kurum. TESKOMB ve esnafın arkasındaki destek AK Parti iktidarlarıdır." 

“ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Akgül, TESKOMB'un yüzde 4 ile 5 arasında kredi verdiğini ve en büyük sorunlarının Güneydoğu bölgesi olduğuna ifade ederek şöyle konuştu;  "10 yılda 1 milyon 31 bin kişiye 40 milyar 793 bin lira kredi kullandırdık. Bizim, son 3-4 yılda en yoğun çalıştığımız bölge Güneydoğu oldu. Bizden Trakya ne kadar almışsa Şanlıurfa da o kadar kredi aldı. Şanlıurfa'nın kullanmış olduğu miktar da 1 milyar 691 milyon lira. Güneydoğu esnafı bizden aldığı kredilerle soba, mobilya yaptı bunları da Suriye'ye satacaktı. Ama bu olaylar çıkınca hepsinin elinde kaldı. Bizden aldığı kredilerin hiçbirini ödeyemediler. Şanlıurfa en çok nakliye üzerine çalışır. Onların da işleri bozuldu. Kredilerini ödeyememeye başladılar. IŞİD örneğinde de kamyonlarımız yakıldı. Bankadan para kullanıp, sicili bozulan kimse yoktur. Hepsinin bankaya ödeyemediği parayı, biz ödedik. 40 katrilyon aldık, bunu faiziyle geri ödedik. Şu anda herhangi bir şey olsa 2 sene daha parasını ödeyemeyen esnafın, parasını öderiz." 

Bu arada, ziyarette Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram da hazır bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız