SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaftan Yine Parkmetre Protestosu

0
Güncellendi - 2017-01-27 01:42:50
Esnaftan Yine Parkmetre Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da parkmetre uygulamasını protesto eden esnaf yolu trafiğe kapattı.

Niyazi Mısri Mahallesi esnafları parkmetre uygulamasını yolu araçları ile trafiğe kapatarak protesto etti. Mahalle esnafları sokaklarının Malatya Büyükşehir belediyesi tarafından parkmetre uygulamasına açılmasının kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek araçları ile trafiği kapattılar. Esnaflar, parkmetre şirketi çalışanlarının kendilerinden araçlarını dükkanlarının önüne park etmeleri karşılığında 10 TL ücret istediğini ileri sürerek duruma tepki gösterdiler.

“Esnaf dayanamadı yolu kapattı”

Niyazi Mısri esnaflarından Ramazan Özer, parkmetre uygulamasına tepki göstermek için yolu kapattıklarını söyledi. Özer, “Mahallemizi haksız parkmetre uygulamasından dolayı kapattık. Araçlarımızı kendi dükkanlarımızın önüne park edebilmek için ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Bunun haksız bir kazanç olduğunu gördüğümüz için araçlarımızı yolun ortasına çekerek yolu kapattık. Muhatap bulamıyoruz. Gelsinler bu soruna bir el atsınlar. Biz bu binaları yapıldığında otopark ücreti ödedik zaten. Kapımızın önüne aracımızı koyduğumuzda ceza yazıyorlar. Esnaf dayanamadı yolu kapattı” diye konuştu.

"Bunun adı değnekçiliktir, başka bir şey değil”

Esnaf Şenol Ergöz de yeni ihale ile iş yerlerinin bulunduğu sokağa parkmetre konulduğunu kaydederek, “Eskiden burada parkmetre yoktu. Yeni ihale ile parkmetre koydular. Biz mahallemizde parkmetre istemiyoruz. Otoparklar 4 lira iken şurada akşama kadar bizden 10 lira alıyorlar. Bir giriş-çıkışa 1 lira istiyorlar. Biz buranın esnafıyız. Günde 40 kere girip çıkıyoruz. Böyle bir şey Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Bunun adı değnekçiliktir, başka bir şey değil. Tepkimiz bundan dolayı. Ne yapacağımız şaşırdık. Yol vergisini veriyoruz, dükkan vergisini veriyoruz, bir de üstelik otopark parası vereceğiz” şeklinde konuştu.

Eylemini uzun süre sürdüren esnaflar, polisin yolun açılmasını istemesiyle yolu tekrar trafiğe açtı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • aşağışeherli (7 yıl önce)
    esnafı suclu ilan ettiniz yorumlarınızla otopark yapmayan belediyenin kusuru yokmu vatandaş arabasını nereye bırakacak arabaların bırkılacağı yer yok belediyenin acilll her mahhalleye otopark yapması lazım yolu park yapmakla bu işler cozulmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulent (7 yıl önce)
    Cok yerinde bir uygulama esnaf araci varsa aracini yoksa malzeme birakip zaten yolu ve kaldirimi ozel mulki gibi kullaniyordu simdi para oduyor ya zoruna gidiyor bir vatandas aracini park etse hemen dukkandan cikip malzeme gelecek aracinin basina birsey gelirse deyip ustu kapali tehdit ediyordu simdide yapsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Çok iyi bir uygulama oldu. Yoksa esnaf yolu babasının malıymış gibi davranıyor. Şimdi de park etsinde göreyim esnafı yok öyle bir dünya babanızın çiftliği değil kaldırım ve yol
    0
    0
    Yanıtla
  • Mayer (7 yıl önce)
    Sanki parametre yokken araç çekilmiyormuş gibi esnaf sitem ediyoruz esnaf kendine özel ücretsiz park yeri istiyor uygulama mantıklı
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT sERTCAN (7 yıl önce)
    Esnafın kendisi değnekçiden beter.Kaldırım babasından miras kalmış gibi. Camdan işaret ederek yanaşan müşteri arabalarını kovuyorlar. Araba gelecek kardeşim deyip müşterileri kovuyorlar. Ondan sonra da belediyeye değnekçi diyorlar. Değnekçi asıl esnafın kendisidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (7 yıl önce)
    Yav esnaf arkadaşlar kusura bakmayın ama her dükkanda en az üç tane aracınız mevcut.Beş dakikalığına bile park ettirmiyorsunuz vatandaşa.Herkes duba v.s. ile kapatmış dükkan önünü.Kaldırıma yola sahiplenmede sizde mevcut.Burada trafiğinde eksikliği var, hiç bir denetim yok.Sadece gizlenip radar koyar Malatya Trafiği.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    HAKSIZ UYGULAMA Malatya Belediyesi binalar yapılırken zaten otopark parasını peşin alıyor. Burada dikkat edilecek konu Parkmetre ile haksız kazanç yerine esnaf ve mahalle sakinleri araçlarını nereye park edecekler. Caddelerin devamında Sokaklarda ise parkmetre uygulaması tamamen hataydı. Adam evinin önüne aracını koyamıyor? Bu vatandaşlar nereye aracını koysun. Niyazi Mısri caddesine gelince eleştiriler haklı ama kent trafik o sorunu çözecektir. iyi bir uygulamayla. Paralı oldu mu sorun mu çözülüyor. Çevre yolu altı mahallelere gidinde bir bakın araç parklarını vatandaş ne yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Doğansoy (7 yıl önce)
    Esnaf Şenol Ergöz, Bunun adı değnekcilik değil. Alışverişe gelen halka 10 dk bile park ettirmiyordunuz. Esnaf olarak siz millete yaşam hakkı tanıyormusunuz ki şimdi hak talep ediyorsunuz. Kusura bakmayın sadece dükkan sizin. Önündeki yol ve yaya kaldırımı değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burakk (7 yıl önce)
    Parkmetre Olmasa kendileri araçlarıyla kapatıyo yolu zaten. İnsan gibi park etmeyi bilmiyo bu niyazi mısrideki araç sahipleri. Bence parkmetre çok güzel ve doğru bir uygulama.
    0
    0
    Yanıtla