SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ev Kadınlarına Bilgisayar Kursu

0
Güncellendi - 2018-02-19 03:39:26
Ev Kadınlarına Bilgisayar Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki semt konakları, bulundukları mahallelerin eğitim ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Enstrüman kurslarından meslek kurslarına kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren semt konaklarına çocuklarıyla birlikte gelen ev hanımları bilgisayar kullanmayı öğreniyorlar.

Salköprü Semt Konağında açılan Bilgisayar İşletmenliği Kursu, ev hanımlarından büyük ilgi görüyor. Kurs öğretmeni Umut Derya Taşkın, yaklaşık 1 yıldır konakta 3’er aylık dönemler halinde eğitimler verdiklerini kaydetti. Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle açılan kurs hakkında bilgiler veren Taşkın, “15 yaş üstü tüm isteklilere kursumuz açıktır. Genelde ev hanımları geliyor. Zaten semt konağının anlamı da bu. Mahalle sakinlerinin boş vakitleri olduğu zaman gelip burada birşeyler öğrenmeleri ve vakitlerini değerlendirmeleri imkanı oluyor” diye konuştu.

Öğrenmenin yaşı yok

Kursa çocuklarıyla gelen annelerin olduğunu kaydeden Taşkın, “Semt konağımızdaki bağlama, gitar kurslarına çocuklarını getirip kendileri de bilgisayar kursuna gelen annelerimiz oluyor. Ama onun dışında kurs sınıfına çocuklarını getirenler var. Gürültü yapmadıkları sürece burada kalıyorlar. Böylece annelerin gözleri arkada kalmıyor. Birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Öğrenmenin yaşı yok” dedi.

Çocuklarının derslerine yardımcı olmak istiyorlar

Kursiyerlerden Hatice Hecan ise 55 yaşında olduğunu ifade ederek “Çok çok güzel bu kurslar. Herkese tavsiye ediyorum. Ev hanımları evde oturmasınlar, çıksın gelinler. Ben 1,5 aydır buradayım. Çok memnunum. Diğer kurslara da gelmeyi düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 4 çocuğum memur oldu. Böyle bir kursa gitme fırsatım olmamıştı. Evde bilgisayarım var. Onu kullanacağım. Şimdiden internette haberlere bakıyorum. Küçük çocuğum da burada gitar kursuna geliyor” şeklinde konuştu.

Çocuklarıyla birlikte kursa gelen Ayşegül Karagöz de “Bilgisayarda çocuklarımın derslerine yardımcı olmak için bilgisayar kursuna başladım. 2 çocuğumu da beraberimde getiriyorum. Onlar burada derslerini çalışırken ben de bilgisayar öğreniyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız