SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evde Kalan 6 Bin 930 Kişi Polisten Yardım İstedi

0
Güncellendi - 2020-04-09 03:38:54
Evde Kalan 6 Bin 930 Kişi Polisten Yardım İstedi
A- A+ PAYLAŞ

Korona virüs tedbirleri kapsamında dışarıya çıkamayanların ihtiyaçları için polis  6 bin 930 vatandaşa yardımcı oldu. Bu vatandaşlar, 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım talebinde bulundu.

Vefa Destek Grubu'nun çalışmalarıyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü şu bilgileri verdi:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları başta kendi sağlıkları olmak üzere toplum sağlığı açısından İçişleri Bakanlığımız genelgesi ile kısıtlanmıştı.

Bu kapsamda olup evde tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan vatandaşlarımızın sağlık, temizlik gıda gibi bir çok ihtiyacını evlerinde karşılamak amacıyla Valiliğimiz ve İlçe kaymakamlıklarımız koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturulmuştur.

Polis, Jandarma, Bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan Vefa Sosyal Destek Grupları'na vatandaşlarımız; 112, 155, 156 ve diğer numaralardan ulaşarak ihtiyaçlarını bildirebilmektedir.

İl merkezimiz ve ilçelerimizi kapsayacak şekilde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre gerçekleştirmekte ve Genelgenin uygulanmaya başlandığı günden bu zamana kadar çok sayıda vatandaşımızın talebi Vefa Sosyal Destek Gruplarımız tarafından karşılanmış ve karşılanmaya devam edecektir.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak amacıyla (2004 Ekip) ve (5064) personel görevlendirilmiştir.

Yasak kapsamında bulunduğu için evinden çıkamayan (6930) vatandaşımız 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım talebinde bulunmuştur ve (6549) vatandaşımızın ihtiyacı karşılanmıştır.

Vefa Sosyal Destek grubumuzca 65 yaş ve üstü (617) vatandaşımızın Emekli Maaşları bankadan çekilerek vatandaşlarımıza evlerinde teslim edilmiştir.

Ayrıca Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Sosyal Destek programı kapsamında (75) Personelimizin katılımıyla (1000) TL'lik yardımlar PTT'den teslim alınarak (2161) vatandaşımıza evlerinde teslim edilmiş olup (7600) vatandaşımıza daha dağıtım yapılacaktır."

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız