SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ey İsviçre.. Asla Hakaret Edemezsin"

0
Güncellendi - 2017-03-27 19:24:09
A- A+ PAYLAŞ

AKP bakan, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yerel yöneticileri referandum için çeşitli toplantılarda "Evet" oyu istediler.

BAKANDAN İSVİÇRE'YE TEPKİ..

İsviçre’nin Bern şehrinde düzenlenen mitingde ‘Erdoğan'ı öldür’ pankartının açılmasına serp tepki gösteren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İnşallah milletimiz de 16 Nisan'da bu hakaretin cevabını sandıkları evetle patlatarak verecek” dedi.

AKP Malatya İl Teşkilatında Yeşilyurt ilçesinin eski merkezi olan Çırmıhtı'da gerçekleştirilen referandum çalışmasına katılan Bakan Tüfenkci, burada vatandaşlara hitap etti. Tüfenkci, son olarak İsviçre’nim Bern şehrinde düzenlenen bir mitingde ‘Erdoğan’ı öldür’ yazılı pankartın açıldığını hatırlatarak “Şu İsviçre'nin yaptığına bakar mısınız? Terör örgütlerine meydanlarını açtılar. Hadi açtınız, Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorsunuz ama milletin iradesi ile seçilen Cumhurbaşkanına, bu milleti temsil eden Recep Tayyip Erdoğan'a, 80 milyonu temsil eden Devlet Başkanına yapmış oldukları hakareti görüyor musunuz? Silahı dayatıyor, öldürün diyor” diye konuştu.

Bu olayın 80 milyon Türk vatandaşına bir hakaret olduğunu kaydeden Tüfenkci, “İnşallah milletimiz de 16 Nisan'da bu hakaretin cevabını sandıkları evetle patlatarak verecek” şeklinde konuştu.

Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ey İsviçre, sen Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyebilirsin, ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına asla ve asla hakaret edemezsin. Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü deyip insanları yıllarca kandırdınız ama geldiğiniz noktada maalesef demokrasinin 'de'sinden bir nasip almadığınızı bütün dünya görüyor. Recep Tayyip Erdoğan da sizin samimiyetsizliğinizi yüzünüze haykırdı diye mi kabul etmiyorsunuz. Ya da mültecilere karşı ikiyüzlülüğünüzü çifte tutumunuzu yüzünüze vurdu diye mi bu düşmanca tavır sergiliyorsunuz. Onlar İslam'a, Türklere, Müslümanlara saldırsalar da Cumhurbaşkanımız onlara karşı nasıl dimdik ayakta duruyorsa, 2009'da nasıl yüzlerine karşı ‘one minute’ dedikten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmuyorsa inşallah 16 Nisan'da Türk milleti gereken cevabı sandıkta verecek.”

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 16 Nisan’da Türkiye’nin önemli bir seçime gideceğini belirterek, “Malatya her daim üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. AK Parti’nin kuruluşundan buyana Malatya hep büyük destek verdi. Malatya her seçimde oyunu artırdı. AK Parti’nin de Malatya’ya farklı bir bakış açısı var. 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Bu önemli seçimde de Malatya’nın büyük bir destek vereceğine inancımız tam” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğut Polat, yaptığı konuşmada, “16 Nisan’da herhangi bir belediye başkanını, milletvekili seçmeyeceğiz, 16 Nisan’da önümüzdeki yüzyılın yönetim modelini seçeceğiz. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine ‘evet’ diyeceğiz. Daha gelişmiş bir Türkiye, güçlü bir Türkiye ve müreffeh bir toplum için ‘evet diyeceğiz” dedi.

Bakan Tüfenkci Çırmıhtı'da yaptığı mitingden sonra ilçe merkezinde ve ilçeye bağlı Gündüzbey Mahallesinde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnafları gezerek sorunlarını dinleyen Bakanı Tüfenkci, hükümet olarak esnafların önerilerine önem verdiklerini söyleyerek, bu noktada her zaman esnafın yanında olmaya çalıştıklarını belitti.

"80 MİLYONA YAPILMIŞ HAKARETTİR"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gençlik Konseyi tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bu anayasa değişikliğine herkesten daha fazla, esasında gençlerimiz in sahip çıkması lazım. Çünkü değerli arkadaşlar birileri sizlere güvenmiyor. Sizleri çağa-çocuk olarak ilan ediyor. Oysa Türk gencine gerekli eğitimi verdiğinizde, gerekli imkanları verdiğinizde, dünya ile yarışabilecek bir gençlik var bizde. Eğer bu gençlik 15 Temmuz’da hain FETÖ darbesi karşısında canını veriyorsa, bayrak için canını veriyorsa, namus için canını veriyorsa, ezan için canını veriyorsa, vatan için canını veriyorsa niçin Meclis’te temsil edilmesin. Ey ‘Hayırcılar’ gelin Malatya’ya bu gençleri görün.” İfadelerini kaydetti.

Bakan Tüfenkci şöyle devam etti:

“Biz güçlü bir Türkiye istiyoruz; bu coğrafya pahalı bir coğrafya. Eğer biz bu coğrafyada var olmak istiyorsak, nice yıllarda var olmak istiyorsak, burada, bu coğrafya da gençlerimizi geleceğimiz olarak görüyorsak, bu coğrafyayı koruyabilmemiz için güçlü olmamız lazım, güçlü liderlerle yönetilmemiz lazım, koalisyonlarla değil, provokasyonlarla değil, manipülasyonlarla değil, güçlü yönetimlerle yönetilmemiz lazım. Bunun içinde 16 Nisan’da ‘Evet’ demeye varmıyız arkadaşlar?”

İsviçre’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik asılan afişe tepki gösteren Bakan Tüfenkci şunları söyledi; “Türkiye’nin, Türk bakanlara izin yok ama terör örgütlerine var. Olsun, var olsun. Ama orada Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a düşmanlıklarını görüyormusunuz? Astıkları afişlerle, yapmış oldukları haberleri görüyor musunuz? Esasında bu hakaretler, 80 milyona yapılmış hakarettir. Çünkü değerli arkadaşlar; O Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyor ve Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyorsa Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yapılan hakaretlerde esasında tüm ülkeye yapılmış, Türk insanına yapılmış hakarettir. Değerli arkadaşlar onun cevabını 16 Nisan’da inşallah vereceğiz. “

Bu arada etkinlikte 5 yaşındaki Sare Semircioğlu’nun sahnede ezbere olarak İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuması Bakan Tüfenkci ve salonda bulunanların ilgisin içekti.

ŞAHİN AKÇADAĞ'DA..

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ve partililerle birlikte 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında Akçadağ İlçesi’nde temaslarda bulundu.

İlçeye bağlı mahalleleri ziyaret eden Şahin, vatandaşlarla bir araya gelerek, referandumun önemini anlattı.

Milletvekili Şahin, 16 Nisan referandumun Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “AK Parti 2007’de iktidardayken birilerinin kafasına yatmadı, ‘dünya beşten büyüktür’ dedi, ‘sözde, kararda milletin’ dediği için partiyi kapatmaya çalıştılar. Bizden önce yargının, asker içerisine sızmış olan bazı alçakların yapmış oldukları müdahalelerle iktidarları devirdiler. Milletin vermiş olduğu kararı içlerine sindiremeyen bazı muhalif kesimler, bazı muhalefet partileri Menderes’in hükümetini alaşağı ettiler. Dediklerinin hiçbir zaman olmayacağına kani oldukları için, ‘millet zaten bizi iktidara getirmez diyorlar’ bu sefer ‘ordu göreve’ diyerek, ordu içerisindeki bazı gafilleri de devreye koyarak, milletin iradesine ipotek koyuyorlardı. Bugüne geldiğimizde Recep Tayyip Erdoğan 15 yıldır bu ülkede güzel hizmetler yapıyor. Güzel hizmetler yapıyoruz ama bir bakıyorsunuz yargı darbesi için düğmeye basmışlar, bir bakıyorsunuz sokakları kan gölüne çevirerek düğmeye basıyorlar. Anarşiyi, terörü kışkırtıp, onlardan kaos üreterek, ülkeye birilerinin müdahale etmesine vesile olmasını arzu ediyorlar. Milletin iradesinin üzerinde başka bir otoritenin olmaması için bu değişikliğe gerek vardı. Milletimizin dua ve destekleriyle 16 Nisan’da milletimiz kendi iradesine ipotek koymak isteyenlere ders verecek” dedi.

Şahin, daha sonda Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Malatya Şubesini ziyaret etti. Milletvekili Şahin, burada yaptığı konuşmada, “Bu seçim normal şartlarda bizim seçimimiz değil. Bu seçim genel seçim, yerel seçim ya da muhtarlık seçimi değil. Bu seçim, milletin geleceğini belirleyecek olan ender seçimlerden birisi” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZİN VE ÜLKEMİZİN ÖNÜ AÇILACAK”

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte Yeni Sanayi Sitesi’nde esnaflarla bir araya geldi. Sanayideki esnafları ziyaret eden Yaşar, büyük ilgi görürken, 16 Nisan için güçlü bir destek istedi.

Esnaf ziyaretinde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun ülke için büyük önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

“Yeni bir sürece girdik. 16 Nisan’da önümüze sandık konacak. Bu sandıkta muhtar, belediye başkanı, milletvekili seçmeyeceğiz, önümüzdeki yüzyılı oylayacağız. Ülkemizin yönetim sistemiyle ilgili halk oylaması yapılacak.”

Milletvekili Nurettin Yaşar ise 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun milletin ve ülkenin önünü açacağını belirterek, “Geçmişten aldığımız dersle, gelecekte muhtaç olacağımız durumları tespit edip, buna bir önlem almak için önümüze getirilen bir teklif var. Bu yıllardır yapılması gereken, yıllardır denenen ama bir türlü Özal’dan buyana her zaman dile getirilen bir durum. Ülke belirli bir yere geldiğinde, icraat ve işiler belirli bir aşamaya geldiğinde herkesin önüne bir engel çıkmış. Bu sistemle bu işin doğru yürümesi mümkün değil. Belirli bir çıtanın üzerine çıkamıyorsunuz. Birileri Türkiye’yi belirli bir eşiğin üzerine çıkartmamak için bir şey dizayn etmişler. Sahanın açık, teşebbüsün serbest olması lazım. Özgürlüklerin alabildiğine geniş olması gerekiyor. Ülkede huzurun, barışın ve istikrarın olması lazım. Bunun da sınırlarını anayasalar koyar. Eğer anayasayı düzgün dizayn etmişseniz, o anayasa size o genişliği, o alanları açar” diye konuştu.

“EKONOMİ VE SİYASİ İSTİKRAR İÇİN 16 NİSAN ÖNEMLİ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise referandum çalışmaları kapsamında Bakırcılar Çarşısı esnaflarını ziyaret etti. Esnafları tek tek dolaşan Çakır, referandum için destek istedi.

Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada, “Esnaflar daha sağduyuludur. Esnaf istikrardan yanadır. Ticaretin ve ekonominin temeli de huzur ve istikrardır. Siyasi ve ekonomik istikrar esnaflarımız için büyük önem taşıyor. Yeni sistemle inşallah istikrar hem siyaset hem de ekonomide kalıcı hale gelecek. Siyasi riskler oluşmayacak, hükümetsizlik riski oluşmayacak. Cumhurbaşkanı ile başbakan anlaşır anlaşamaz gibi durumlar ortadan kalkacak. Referandumdan sonra ekonominin çok ciddi rahatlayacağı ve piyasalara güven geleceği kanaatindeyim” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • huseyin (6 yıl önce)
    ey almanya ey fransa ey hollanda ey rusya ey amerika ey ey eyy ne olacak bu halimiz.. kavga dovus. bizim millette seviyor boyle seyleri.. oylar artiyor.. kimsede dusunmuyor bunlar oncedende ayniydi simdide ayni herkes cikari icin var. ama once kimseyle kavga etmiyorduk.. simdi kavga ediyoruz sonra ozur diliyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (6 yıl önce)
    İsviçre'nin seyirci kaldığı edepsizliği ülkemize yapılmış hakaret olarak telakki ediyor şiddetle kınıyorum.YALNIZ ;Referandum la ilgili olarak sayın bakana,milletvekillerine evet oyu verecek AK partililere soruyorum.Şayet bugün Cumhurbaşkanı A.Nejdet Sezer veya Kılıçdaroğlu ve yine önümüzdeki seçimde bu anlayışa sahip Cumhurbaşkanı seçilecek olsa oyunuz yinede EVET mi olurdu?Elinizi vicdanınıza koyupcevap verin.Eğer değişmeyecek se mesele Yok saygı duyarım.Aksi haldeyse vebaliniz büyüktür.
    0
    0
    Yanıtla