SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS D.G.Sivasspor'la 5. Randevuya Çıkacak

0
Güncellendi - 2018-10-05 02:16:18
EYMS D.G.Sivasspor'la 5. Randevuya Çıkacak
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 8.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, 7 Ekim Pazar günü 13.30'da Yeni Malatya Stadyumu'nda Demir Grup Sivasspor'u konuk edecek. Sarı kırmızılılar, sahasında 3 puanı alarak, çıkışını sürdürmek istiyor.

Süper Lig'de 8.haftada Evkur Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya gelecek. Ligde 7 haftalık bölümde Evkur Yeni Malatyaspor 11, Demir Grup Sivasspor'un ise 8 puanı bulunuyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 7 haftalık bölümde 3 galibiyet, 2 beraberlik, 2'de mağlubiyet ile 11 puan topladı. Demir Grup Sivasspor ise 7 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 8 puan kazanabildi.

Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında şuana kadar 3 maç oynadı. Sarı kırmızılılar, 3 maçta 2 galibiyet, 1'de mağlubiyet aldı. Sahasında fenerbahçe ve Çaykur Rizespor'u 1-0'lık sonuçlarla mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, Atiker Konyaspor'a ise 1-0 kaybetti.

Demir Grup Sivasspor ise şuana kadar deplasmanda 3 maç oynarken, bu maçlarda galibiyet yüzü göremedi. Kırmızı beyazlılar, 3 karşılaşmada 1 beraberlik, 2'de mağlubiyet aldı.

DAHA ÖNCE 4 KEZ KARŞILAŞTILAR

Evkur Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor, Pazar günü tarihlerinde beşinci kez karşı karşıya gelecek. İki takım daha önce 2'si Spor Toto 1.Lig, 2'si ise Spor Toto Süper Lig olmak üzere 4 kez karşı karşıya geldi.

Spor Toto 1.Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıda Sivas'ta oynanan karşılaşmayı Demir Grup Sivasspor 4-0 kazanmıştı.

Geride kalan sezon Süper Lig'de ilk yarı Sivas'ta oynana karşılaşma 2-0 Demir Grup Sivasspor'un üstünlüğüyle sonuçlanırken, ikinci yarıda Malatya'da oynanan mücadele 1-0 Evkur Yeni Malatyaspor'un galibiyetiyle tamamlandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

OPTA Facts'ın istatistiki verilerine göre; Evkur Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor, Süper Lig'de bugüne kadar sadece geçen sezon karşı karşıya gelirken; iki maçı da ev sahipleri kazandı.

Evkur Yeni Malatyaspor'un bu sezon iç sahada oynadığı üç Süper Lig maçı da 1-0 sona erdi.

Bu sezon Süper Lig'de iki maç kazanabilen Demir Grup Sivasspor, bu iki galibiyeti ilk ve son haftada oynadığı karşılaşmalarda aldı.

Bu sezon Süper Lig'de Beşiktaş'ın ardından en fazla isabetli orta yapan takım olan Demir Grup Sivasspor, ligde henüz kafa golü bulamayan iki takımdan birisi durumunda.

Süper Lig'in ilk yedi haftasında oynann maçların ilk yarılarında en az gol yiyen takım Evkur Yeni Malatyaspor oldu.

Bu sezon iç sahada Evkur Yeni Malatyaspor'dan (4) daha az net gol pozisyonuna giren tek takım BB Erzurumspor.

Süper Lig'de oynadığı deplasman maçlarında öne geçip en fazla puan kaybeden üç takımdan biri Demir Grup Sivasspor.

Guilherme, Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son dört golün üçüne 1 gol, 3 asistle doğrudan katkı sağladı.

Bu sezon Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyasporlu Sadık Çiftpınar'dan daha fazla uzaklaştırma yapan oyuncu yok.

Demir Grup Sivasspor'un ligde attığı son iki golün sahibi Robinho, aynı zamanda bu sezon hücum bölgesinde en fazla isabetli pas yapan oyuncu oldu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • 44malatya (5 yıl önce)
    Bu mac cok Onemli mutlaka.maca.gidilmesi. Takima.destek.olmak
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    Erol Hoca bu hafta yine Farnello oynayacak sadık-cabek mina murat ve eren tozlu bu maçı çok ciddiye alın bugüne kadar aldığınız 11 puanı, bu maçta alacağınız 3 puanla taçlandırın.Yeter kendinize gelin siz Malatyayı temsil ediyorsunuz.Bazılarının dediği gibi oyunu ÇİRKİNLEŞTİRİN ama 3 puanı alın. Marifet sizde biz dolduracağız stadı,siz atacaksınız TOKADI.Tahminim 3-1 galibiz inş.
    0
    0
    Yanıtla