SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fiyatı Düştü, İmarı Değişti Ama

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:16
Fiyatı Düştü, İmarı Değişti Ama
A- A+ PAYLAŞ

Halen ilçe garajı olarak kullanılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 milyon lira asgari bedelle satışa çıkarılan eski otogarın yerine ihalede talipli çıkmadı.

Toplam 10 bin 620 metrekare alanı bulunan eski otogarın satışı için dün Belediye Encümeni’nde yapılan ihaleye teklif veren olmayınca, ihale gerçekleştirilemedi. Yetkililer, bu alanın satışı ile ilgili olarak, bundan sonra çıkacak taliplilere pazarlık usulü ile satılmasının planlandığını belirttiler.

İhalenin sekreteryasını yapan Büyükşehir Belediyesi Destek Histemleri Daire Başkanlığı yetkilileri ise, “Satış usulü konusunda karar encümenin. Pazarlıkla satış yönünde bir karar alıp bize bildirirlerse, gereğini yaparız” diye konuştular.

4 YIL ÖNCEKİ FİYATTAN UCUZA SATIŞA ÇIKARILMIŞTI..

1970’li yılların başında belediye tarafından şehirlerarası otobüs terminali olarak yaptırılan otogar, 1998’de mevcut MAŞTİ otogarının açılması üzerine, o tarihten itibaren bazı ilçelere çalışan minibüslerce kullanılan ilçe garajına dönüştürülmüştü.

Malatya Belediyesi, toplam 10 bin 620 metrekare alanı bulunan eski otogarı, 4 yıl önce 26 milyon 505 bin lira asgari bedelle satışa çıkarmışlar, ancak alıcı çıkmayınca satıştan vazgeçilmişti.

Bundan 4 yıl sonra, Büyükşehir Belediyesi, eski otogar alanının imar durumunu Ticaret+Turizm alanı olarak değiştirip, arsa rantiyesini oldukça yükseltirken, buna rağmen önceki fiyattan 505 bin lira daha düşük bedelle satışa çıkarılmıştı, bu durum “Herşey zamlandı, bu ucuzladı” yorum ve eleştirilerine neden olmuştu.

Pazarlık usulüyle satış yönteminde, söz konusu alanın çok daha ucuz fiyattan satılabileceği endişesi bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız