SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fiyatlar Üreticimizin Yüzünü Güldürüyor"

0
Güncellendi - 2019-07-31 17:18:48
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Malatya’nın sadece kayısı ürününe bağlı olmaması lazım organize sanayiyi geliştirmemiz lazım” dedi.

Kayısının Malatya için önemli olduğunu ifade eden Tüfenkci, kalkınma için bütün dinamiklerin hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Biz dünyada önemli kayısı üreticilerinden birisiyiz, Türkiye olarak ve Malatya da bunun yüzde 68’ni üreten bir ilimiz özellikle Malatya kayısısının pazarlama ve üretim sorununu aşma noktasında birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu noktada sadece bu işi ihracatçılara bırakmak, tüccarlara bırakmak, veya siyasetçilere bırakmak da doğru değil. Bu anlamda tarım ticaretinde önemli görevler ifa edeceğini düşündüğüm lisanslı depoculuğunda Malatya’da kurulmasına Allah nasip etti öncülük ettik. Kuruluş aşamasında. AK Parti olarak Türkiye için önemli olacağını düşünüyoruz. Lisanslı depoculuk faaliyete geçtiğinde Malatya kayısısının farklı bir yerde olacağını göreceğiz. Bugünde fiyatlar üreticimizin yüzünü güldürüyor. Malatya sadece kayısı ürününe bağlı olmaması lazım organize sanayiyi geliştirmemiz lazım Bakanlığım dönemimde 6. Bölge teşviklerini Malatya’da uygular hale getirdik bu çok önemliydi. Çünkü Malatya’ya yeni yatırımcıların gelmesi demek biz yer tahsis ettiğimiz sürece Malatya’ya yeni yatırımlar geliyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Haşmet (4 yıl önce)
    Sayın Tüfenkçi'den böyle bir beyanat beklemezdim. Hayal kırıklığı oldu. Ne demek 'fiyatlar üreticinin yüzünü güldürüyor?'. Sayın bakanım sizin maliyetten haberiniz var mı? Elektrik %80 arttı. Geçen yıl 650 tl ilk ay, 800 tl sonraki aylarda elektrik faturası gelmişti. son faturam 1050 tl gelmişti. Bu sene 1350 tl den başladı. Peki kayısının fiyatı ne ? Onu söylememişsiniz sayın bakanım. Neden? 'Fiyatlar' demişsiniz sadece. O 'fiyatların' kaç tl olduğunu söylememişsiniz. Haklısınız. Çünkü KAYISININ TABAN FİYATI YOK !!!!! Taban fiyatı olmayan ürünün gerçek fiyatı zaten olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (4 yıl önce)
    Yüzü güler tabii. Tuccara mal kaptırdı az önce. Niye gulmesin ki? Fiyatı bilinmeyen bir şey üretti pazara numune getirdi.Başına gelmeyen kalmadı. Ayak vuran vurana. Onun için yüzü gülüyor begim. Hatta BAYRAM EDİYOR KAYISI ÜRETİCİSİ. Deliye her gün bayram. Çiftçiye bugün bayram...Bayram etmesin mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    sayın vekilimiz sanki malatyada yaşamıyor, kayısının fiyatı çook yüz gütdürüyor, ne zamandır lisanslı depoculuk vardı söyletide :)
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    fiyatlarla kimin yüzü gülüyor.Tarım ilaçları yüzde 80 zamlanmış.Tarımsal sulama yüzde elli artmıuş .Kayısı bu yıl az diye geçen yıl seviyelerinde.imin yüzü gülüyor.Gülen çiftçi yüzü ben görmedim. Sİz nerede gördünüz
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (4 yıl önce)
    sayın vekilim sizinki kalsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet boz (4 yıl önce)
    Organize de milletin arazisine şerh koyup parasını bile odeyemediniz. Evet hangi sanayi gelişecek herkes 4.organizeyi açtı siz 14 senede organize sanayinin arsa paralarını bile vermediz.lisansli depolar noldu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (4 yıl önce)
    Alan bazlı destek verilmeli dönüme 300 tl destek verilseydi bugün kayısı 25 liranın üzerindeydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (4 yıl önce)
    Daha önce de yazmıştım, bu yılın konusu KAYISI BİRLİK ve LISANSLI DEPO. Özsan ve sanayi ne zaman taşınıyor, istasyon kavşağı ve yüzakı bulvarı hiç sormaya gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Sayin bakan sanayi gelissin istiyorsunuzda . Sanayideki fabrikalar zamaninda es dost akrabaya verilmis memur olan bir cop uretmeyen insanlarin elinde. Kiralar kan parasi. Hal boyle olunca ozsanda ufak tefek uerlerde surunuyoruz. Yeni sanayi de yalan oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    "Bu lisansli depo isi hangi asamada?" bilgi yok maalesef.Finansmanda mi yoksa baska asamasinda mi bir sorun var?Kayisi ile ilgili tek bir kurus işim yok ancak malatya icin artik elzem ve ivedilikle sonlandirilmasi gereken bir iş diye dusunuyorum.Gercekten de 4-5 yildir ha bire dile getiriliyor ancak somut bir gelisme yok maalesef...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali muhammed (4 yıl önce)
    Sayın vekilim ürün yok rekolte düşük ondan dolayı para ediyor bi araştırma yapın neden fındık da taban fiyat 17 tl Kayısı neden sahipsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Son 4-5 yıldır lisanslı depoculuk diyor sayın vekil ama Ortada bişy yok insan söylerken düşünür kaç yıldır nerde bu depo
    0
    0
    Yanıtla