SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlik Haftası Başladı

0
Güncellendi - 2019-05-17 03:55:54
Gençlik Haftası Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında gençlik yürüyüşü ve çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında gençlik yürüyüşü düzenlenerek, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Fırat Gençlik Merkezi önünde başlayan yürütüş, davul-zurna eşliğinde Atatürk Anıtı'nın önünde sona erdi.

Gençler, Türk bayraklarıyla birlikte üzerinde 'Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı' yazılı olan pankartı taşıdı.

Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan tarafından çelenk sunumunda bulunuldu.

İl Müdürü Kayhan daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kayhan, "100'üncü yılını kutladığımız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bugün 15 Mayıs itibariyle Atatürk Anıtına Çelenk sunularak Gençlik Haftası kutlama programı başlamıştır" dedi.

Milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıç tarihinin 19 Mayıs 1919 olduğunu ifade eden Kayhan, "Şuan manevi huzurunda bulunduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Milli Mücadeleyi 19 Mayıs 1919 da Samsun'dan başlatmış kurtuluş mücadelesi Anadolu'nun tümüne yayılarak düşman işgalinden yurdumuzun kurtulmasına vesile olmuştur. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan 'milli egemenlik' ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir" diye konuştu.

Kayhan, gençlere seslenerek, "En büyük amacımız, sizlerin, bilgi toplumunun etkin bireyleri olarak kendi geleceğinizle birlikte ülkemizin yarınlarını da güvenceye alacak bir eğitim ve öğrenim görerek yetişmenizdir.  Bu hafta; gençlik haftasıdır, spor haftasıdır, Atatürk haftasıdır, bayram haftasıdır" ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Kayhan, 19 Mayıs saat 11:00'da Merkez Spor Salonunda yapılacak törene, hafta boyunca yapılacak kutlama programı çerçevesindeki diğer sportif ve sosyal faaliyetlere tüm gençlerimizi ve vatandaşları davet etti.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan'ın konuşmasının ardından Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Gençlik Haftası gerçekleştirilecek olan sportif müsabakalar ve etkinliklerin programı şöyle:

Bugün itibariyle başlayan tenis müsabakaları 18 Mayıs'ta sona erecek. Müsabakalar 08.00'dan itibaren Yaşam Merkezi İnterkort Tenis Kortları'nda gerçekleştirilecek.

16 Mayıs saat 10.30 'Bu Vatan Kime Emanet' adlı tiyatro oyunu

17 Mayıs

16.00 Orduzu Pınarbaşı-atletizm

19.37 Fırat Gençlik Merkezi Bahçesi-iftar

21.30 Kernek Meydanı-halk oyunları ve konser

17 ve 18 Mayıs

17 Mayıs 17.00 Çok Amaçlı Spor Salonu-satranç

18 Mayıs 10.00 Gençlik Merkezleri-satranç

18 Mayıs

10.00 Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu üstü Okçuluk Salonu-okçuluk

21.00 Gençlik Merkezleri-masa tenisi

19 Mayıs

11.00 Merkez Spor Salonu-tören

20 Mayıs

19.39-Merkez Spor Salonu önü-iftar

21 Mayıs

17.00 Nemrut Dağı gezi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız